Wil je leren daytrading in cryptocurrency en een consistente € 500 euro per dag verdienen? We horen vaak over al het geld dat je kunt verdienen door daytrading in aandelen. Maar hoe zit het met crypto daytrading? In het volgende artikel leer je hoe je dagelijks in cryptocurrency kunt handelen met behulp van verschillende crypto-analysetools.

In de eerste plaats is het bij crypto daytrading essentieel om een ​​gestructureerde aanpak en een op regels gebaseerde strategie te hebben. Net zoals bij swing trading of positionele handel, ga je niet elke dag handelen en zal je niet elke dag geld verdienen. Je hebt dus een cryptocurrencystrategie voor daghandel nodig om je saldo te beschermen.

De hoge volatiliteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies heeft de cryptomarkt zoals een achtbaan gemaakt. Dit is de perfecte omgeving voor daytrading, want overdag heb je genoeg fluctuaties om een ​​behoorlijke winst te maken. Graag leggen we je uit wat er nodig is om te leren handelen in cryptocurrency en leggen we uit hoe hoe je moet daytrading gebaseerd op bestaande regels en strategieën.

De unieke kenmerken van de cryptomarkt vereisen dat je een goede kennis hebt van hoe het werkt. Anders kan de ervaring wel eens zo zijn als parachutespringen zonder parachute. Het goede nieuws is dat we je een goede uitleg kunnen geven van wat je nodig hebt om de crypto-daytrading te overleven. Day trading crypto op de cryptocurrency-markt kan vanwege de hoge volatiliteit een zeer lucratieve onderneming zijn. Omdat de cryptomarkt een relatief nieuwe beleggingscategorie is, heeft dit geleid tot aanzienlijke prijsschommelingen.

Beste platform voor Daytraden crypto:

1). Bitvavo

Bitvavo staat bekend om het enorme gebruikersgemak dat het platform traders biedt. Zo is het op Bitvavo bijvoorbeeld mogelijk om 100 verschillende cryptocurrencies aan te kopen met het welbekende iDeal. Bitvavo is zowel voor beginners als voor meer ervaren day traders een uitstekend platform.

2). Binance

Binance is wereldwijd de grootste exchange, dat over de meeste verschillende cryptocurrencies beschikt. De Binance exchange beschikt overigens ook over de meeste opties zoals bijvoorbeeld Bitcoin futures en leverage trading. Over het algemeen kiezen de meeste ervaren traders voor Binance, maar ook voor beginners heeft Binance een vereenvoudigde interface, waarop het traden vrij gemakkelijk wordt gemaakt.

Waar moet je aan denken voordat je begint aan daytrading crypto?

Voordat je Bitcoin of andere altcoins gaat verhandelen, is het verstandig om te wachten tot er een hoge mate van volatiliteit is. Het goede nieuws is dat zelfs wanneer er een lage volatiliteit is vergeleken met andere beleggingscategorieën, deze volatiliteit nog steeds hoog genoeg is om een ​​bescheiden winst op je transacties te genereren. Bovendien vereist crypto-daytrading ook de juiste timing en goede liquiditeit om nauwkeurige gegevens te kunnen invoeren.

Veel van de cryptocurrencies en crypto-uitwisselingen zijn erg illiquide en hebben niet de liquiditeit om onmiddellijke uitvoering te bieden die je zou kunnen tegenkomen bij het handelen in Forex-valuta’s.

Voordat je Bitcoin of andere alt-munten gaat verhandelen, is het ook belangrijk om te controleren hoe liquide de cryptocurrency is die je wilt verhandelen. Je kunt dit doen door eenvoudig het 24-uursvolume van de cryptohandel te verifiëren.

Daytrading strategieën

Er zijn drie veelgebruikte strategieën, speculatie, technische analyse en mirror trading.

De daytrading strategie speculatie is precies hoe het klinkt. Speculanten richten zich op externe marktinvloeden. Ze proberen correlaties te vinden tussen marktgebeurtenissen en aanstaande prijsveranderingen in cryptovaluta. Met andere woorden, speculanten voorspellen welke activa zullen dalen of in waarde zullen toenemen. Hun gok is gebaseerd op externe gebeurtenissen. Deze methode is sterk afhankelijk van nieuws over cryptomarkten. Economische ontwikkelingen, hacks en politieke uitspraken zijn bijvoorbeeld veelvoorkomende triggers voor speculanten. Speculatie vereist minder technisch onderzoek dan de alternatieven. Deze methode kan echter soms onbetrouwbare resultaten opleveren. Dit gebeurt omdat speculatie nauw verbonden is met de externe omgeving.

De technische analyse is een kwantitatieve methode die gericht is op gebeurtenissen op de interne markt. Deze methode omvat het bestuderen van prijsgrafieken. Handelaren analyseren dus de historische prijsbewegingen van activa. Ze markeren met name prijsstijgingen en –dalingen. Uiteindelijk nemen ze op basis daarvan handelsbeslissingen. Er zijn verschillende aanpakken om een technische analyse in kaart te brengen. Elke handelaar heeft een individuele kijk. Toch overlappen de meeste elkaar bij het voorspellen van grote prijsveranderingen.

Echter bevat een technische analyse veel gegevens, vraagt het ook om betrokkenheid en kan het als moeilijk worden ervaren. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn. Je kunt beginnen met het identificeren van gemeenschappelijke patronen. Later kun je doorgaan naar meer geavanceerde prijsdetectie. Want onthoud oefening baart kunst!

Mirror trading

Heb je ooit gehoord over mirror trading? Het is een methode waarmee beginners kunnen samenwerken met professionele handelaren. Mirror trading werkt met behulp van een platform. Ten eerste zetten doorgewinterde handelaren hun strategieën op het platform. Ten tweede kiezen beginnende handelaren welke wallet ze willen volgen. Nadat je, je hebt aangemeld bij een wallet, worden transacties automatisch gespiegeld. Met andere woorden, newbie-handelaren kunnen de handelaren van professionals kopiëren.

Mirror Trading is zeer geschikt voor beleggers met beperkte tijdmiddelen. Met deze methode kun je individueel onderzoek overslaan. Deze methode kan ook een goed startpunt zijn voor beginners. Omdat er zeer beperkte kennis nodig is, kan iedereen via deze methode beginnen met handelen.

Ongeacht de strategie die je kiest, moet je bereid zijn om verliezen te accepteren op een volatiele markt zoals de cryptocurrency. Zorg dat je, je exit plan bij de hand hebt voordat je aan een transactie begint. Volg niet de menigte van eindeloze tips; investeer alleen in munten waar je echt in gelooft, zelfs voor een dag.

Houd er ook rekening mee dat de markt eindeloze mogelijkheden biedt. Handelen is bovenal een emotionele reis, je moet het hoofd koel houden en je vasthouden aan de door jouw gekozen strategie.