Daytrading crypto

Wil je leren daytrading in cryptocurrency en een consistent bedrag verdienen? We horen vaak over al het geld dat je kunt verdienen door daytrading in aandelen. Maar hoe zit het met daytraden crypto? Wat is daytraden crypto precies? In het volgende artikel leer je hoe je dagelijks in cryptocurrency kunt handelen met behulp van verschillende crypto analysetools.

In de eerste plaats is het bij crypto daytraden essentieel om een ​​gestructureerde aanpak en een op regels gebaseerde strategie te hebben. Net zoals bij swing trading of positionele handel, ga je niet elke dag handelen en zal je niet elke dag geld verdienen. Je hebt dus een cryptocurrency–strategie voor daghandel nodig om je saldo te beschermen.

Daytrading op de cryptomarkt

De hoge volatiliteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies heeft de cryptomarkt zoals een achtbaan gemaakt. Dit is de perfecte omgeving voor day trading crypto, want overdag heb je genoeg fluctuaties om een ​​behoorlijke winst te maken. Graag leggen we je uit wat er nodig is om te leren handelen in cryptocurrency en leggen we uit hoe je moet daytraden, gebaseerd op bewezen regels en strategieën.

De unieke kenmerken van de cryptomarkt vereisen dat je een goede kennis hebt van hoe het werkt. Het goede nieuws is dat we je een goede uitleg kunnen geven van wat je nodig hebt om te beginnen met crypto-daytrading. Day trading crypto op de cryptocurrency-markt kan vanwege de hoge volatiliteit een zeer lucratieve onderneming zijn. Omdat de cryptomarkt een relatief nieuwe beleggingscategorie is, heeft dit geleid tot aanzienlijke prijsschommelingen.

Beste platformen om te daytraden met crypto

Bitvavo

Bitvavo staat bekend om het enorme gebruiksgemak dat het platform traders biedt. Zo is het op Bitvavo bijvoorbeeld mogelijk om 100 verschillende cryptocurrencies aan te kopen met iDeal. Bitvavo is zowel voor beginners als voor meer ervaren day traders een uitstekend platform.

Finst

Finst is een vooraanstaande crypto exchange met wereldwijde erkenning. Het platform biedt een uitgebreide selectie van cryptocurrencies, waardoor handelaren toegang hebben tot een breed scala aan opties. Zowel ervaren handelaren als beginners worden aangetrokken door Finst vanwege de gebruiksvriendelijke interface, die het handelsproces vereenvoudigt. Met Finst kunnen gebruikers genieten van een unieke handelservaring en profiteren van de kansen die de wereldwijde cryptomarkt te bieden heeft.

Coinmerce

Coinmerce is een groot Europees cryptocurrency handelsplatform met duizenden gebruikers, met het hoofdkantoor in Nederland. Je kan eenvoudig bitcoin en tientallen andere cryptocurrencies kopen via iDeal en andere betalingsmethodes.

Waar moet je aan denken voordat je begint aan daytraden crypto?

Voordat je Bitcoin of andere altcoins gaat verhandelen, is het verstandig om te wachten tot er een hoge mate van volatiliteit is. Het goede nieuws is dat zelfs wanneer er een lage volatiliteit is vergeleken met andere beleggingscategorieën, deze volatiliteit nog steeds hoog genoeg is om een ​​bescheiden winst op je transacties te genereren. Bovendien vereist crypto daytrading ook de juiste timing en goede liquiditeit om nauwkeurige gegevens te kunnen invoeren.

Veel van de cryptocurrencies en crypto exchanges zijn erg illiquide en hebben niet de liquiditeit om onmiddellijke uitvoering te bieden die je zou kunnen tegenkomen bij het handelen in Forex-valuta’s.

Voordat je Bitcoin of andere alt-munten gaat verhandelen, is het ook belangrijk om te controleren hoe liquide de cryptocurrency is die je wilt verhandelen. Je kunt dit doen door eenvoudig het 24-uurs volume van de crypto handel te verifiëren.

Lees meer over bitcoins kopen of bitcoins verkopen!

Daytrading strategieën voor beginners

Bij daytraden voor beginners is het belangrijk om het leren van daytraden crypto goed onder de knie te krijgen. Het is aan te raden genoeg tijd er aan te spenderen voordat je daadwerkelijk begint met daytraden. Er zijn drie veelgebruikte strategieën: speculatie, technische analyse en mirror trading.

De daytrading strategie speculatie is precies hoe het klinkt. Speculanten richten zich op externe marktinvloeden. Ze proberen samenhang te vinden tussen markt gebeurtenissen en aanstaande prijsveranderingen in cryptovaluta. Met andere woorden, speculanten voorspellen welke activa zullen dalen of in waarde zullen toenemen. Hun gok is gebaseerd op externe gebeurtenissen. Deze methode is sterk afhankelijk van nieuws over cryptomarkten. Economische ontwikkelingen, hacks en politieke uitspraken zijn bijvoorbeeld veelvoorkomende triggers voor speculanten. Speculatie vereist minder technisch onderzoek dan de alternatieven. Deze methode kan echter soms onbetrouwbare resultaten opleveren. Dit gebeurt omdat speculatie nauw verbonden is met de externe omgeving.

De technische analyse is een kwantitatieve methode die gericht is op gebeurtenissen op de interne markt. Deze methode omvat het bestuderen van prijsgrafieken. Handelaren analyseren dus de historische prijsbewegingen van activa. Ze markeren met name prijsstijgingen en -dalingen. Uiteindelijk nemen ze op basis daarvan handelsbeslissingen. Er zijn verschillende aanpakken om een technische analyse in kaart te brengen. Elke handelaar heeft een individuele kijk. Toch overlappen de meeste elkaar bij het voorspellen van grote prijsveranderingen.

Echter bevat een technische analyse veel gegevens, vraagt het ook om betrokkenheid en kan het als moeilijk worden ervaren. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn. Je kunt beginnen met het identificeren van gemeenschappelijke patronen. Later kun je doorgaan naar meer geavanceerde prijsdetectie. Onthoud: oefening baart kunst!

Mirror trading

Leren daytraden crypto kan goed samengaan met mirror trading. Het is een methode waarmee beginners kunnen samenwerken met professionele handelaren. Mirror trading werkt met behulp van een platform. Ten eerste zetten doorgewinterde handelaren hun strategieën op het platform. Ten tweede kiezen beginnende handelaren welke crypto wallet ze willen volgen. Nadat je je hebt aangemeld bij een wallet, worden transacties automatisch gespiegeld. Met andere woorden, newbie-handelaren kunnen de handelaren van professionals kopiëren.

Mirror Trading is zeer geschikt voor beleggers met beperkte tijd. Met deze methode kun je individueel onderzoek overslaan. Deze methode kan ook een goed startpunt zijn voor beginners. Omdat er zeer beperkte kennis nodig is, kan iedereen via deze methode beginnen met handelen.

Ongeacht de strategie die je kiest, moet je bereid zijn om verliezen te accepteren op een volatiele markt zoals de cryptocurrency. Zorg dat je een exitplan hebt voordat je aan een transactie begint en investeer alleen in munten waar je echt in gelooft, zelfs voor een dag. Bitcoin traden hoeft zeker niet de enige coin te zijn om in te investeren.

Houd er ook rekening mee dat de markt eindeloze mogelijkheden biedt. Crypto handelen is bovenal een emotionele reis. Je moet het hoofd koel houden en je vasthouden aan de door jouw gekozen strategie.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.