Bitcoin verkopen

Het klinkt voor de beginner misschien wel gek in de oren, maar het verkopen van Bitcoins is net zo eenvoudig als een transactie plegen via de bank. Je zal daarbij uiteraard wel wat hulp in moeten roepen van zo een broker. Die zorgt er namelijk voor dat de verkoop plaats kan vinden op het digitaal platform waar er veel potentiële kopers te vinden zijn. Naast een snelle verkoop, is ook de hoogte van de koers daarbij van groot belang.

Kies daarom het juiste moment uit

Verkopen van Bitcoin kan op elk moment van de dag, ongeacht of het nu om een feestdag of het weekend gaat. De digitale wereld van Bitcoin slaapt namelijk nooit en zorgt het wereldwijd netwerk ervoor dat er altijd snel een koper gevonden wordt. Dit is wel prettig omdat je zo snel over geld in handen kunt beschikken, tenminste wanneer de overmaking al bij de bank heeft plaatsgevonden. De verkoop mag dan wel altijd plaatsvinden samen met de opdracht het geld over te maken op jouw bankrekening, maar ligt het daarna geheel aan de bank binnen welk tijdsbestek je daadwerkelijk over het geld kunt beschikken. De verkoop van Bitcoin vindt dus plaats via zo een broker en brengen die uiteraard een klein bedrag in rekening. Ook daar dien je op te letten bij de verkoop en hanteert men over het algemeen een vast percentage van het verkoopbedrag.

Wees er snel bij met de overmaking

Wie geduldig op het juiste moment heeft gewacht en eindelijk de Bitcoins kan verkopen tegen een voordelige koers, moet wel snel zijn met de overmaking. Dat houdt in dat alle gegevens gauw ingevuld dienen te worden omdat de broker anders genoodzaakt zal zijn om de ontvangen Bitcoins tegen een andere (op dat moment geldige) koers zal moeten verkopen. Ook de minersfee is belangrijk voor een snelle afhandeling omdat bij een te laag aangeboden fee men niet snel geneigd zal zijn tot de verkoop over te gaan. Hou met dit alles wel rekening voordat de opdracht tot verkoop gegeven wordt. Denk daarbij ook niet om in één keer een grote hoeveelheid te verkopen. Er worden namelijk altijd limieten gesteld aan de hoeveelheid om er zeker van te zijn dat er wel een koper gevonden zal worden. Onthoud dat het nog altijd gaat om een marktmechanisme van koop en verkoop. Een belangstellende die in één keer een groot bedrag op zal kopen, krijg je dus niet eenvoudig en is de kans dus groot om bij een grote hoeveelheid geen koper te vinden.

Probeer daarom bij het willen verkopen van een grote hoeveelheid, meerdere verkoopopdrachten te geven. Daar is er geen limiet aan verbonden en ben je ervan verzekerd dat het met een aantal van de opdrachten wel zal lukken.

De verkoop van Bitcoin is dus vrij eenvoudig en moet je er alleen rekening mee houden dat elke transactie gepaard gaat met een minersfee. Ook is er een limiet vastgesteld over de hoeveelheid welke in één keer verkocht mag worden en wordt de opdracht voor het overmaken van het geld naar jouw bankrekening gelijk gegeven.

Beoordelen