Bitcoin Verkopen

Bitcoin of andere cryptocurrency verkopen? Er zijn inmiddels verschillende mogelijkheden om dit vrij eenvoudig te doen en het snel op je rekening te hebben. Hieronder vindt je een overzicht van de beste opties om bitcoin te verkopen voor euro.

logo Coinbase

Bitvavo

Een van de beste app voor crypto

Naar Bitvavo

Finst

Finst

Beleggen in crypto met 82% lagere tarieven

Bezoek Finst

 

Coinbase

Beleggen in crypto met 82% lagere tarieven

Bezoek Coinbase

Wanneer Bitcoin verkopen?

Verkopen van Bitcoin voor euro kan op elk moment van de dag, ongeacht of het nu om een feestdag of het weekend gaat. Hetzelfde geldt voor bitcoin kopen. De digitale wereld van Bitcoin slaapt namelijk nooit en zorgt het wereldwijd netwerk ervoor dat er altijd snel een koper gevonden wordt. Dit is wel prettig omdat je zo snel over geld in handen kunt beschikken, tenminste wanneer de overmaking al bij de bank heeft plaatsgevonden.

De verkoop mag dan wel altijd plaatsvinden samen met de opdracht het geld over te maken op jouw bankrekening, maar ligt het daarna geheel aan de bank binnen welk tijdsbestek je daadwerkelijk over het geld kunt beschikken. De verkoop van Bitcoin vindt dus plaats via een bitcoin platform en welke een kleine fee in rekening brengen voor de transactie.

Snel en vertrouwd Bitcoin verkopen via IDEAL

Wie geduldig op het juiste moment heeft gewacht en eindelijk de Bitcoins kan verkopen tegen een voordelige koers, moet wel snel zijn met de overmaking. Dat houdt in dat alle gegevens gauw ingevuld dienen te worden omdat de broker anders genoodzaakt zal zijn om de ontvangen Bitcoins tegen een andere (op dat moment geldige) koers zal moeten verkopen. De beste manier hiervoor is om Bitcoin te verkopen via IDEAL. IDEAL is namelijk de snelste manier om transacties te kunnen voldoen. Een ander belangrijk punt, is dat IDEAL een zeer betrouwbare en veilige manier is om transacties mee te voldoen.

Bitcoin verkopen zonder limiet

Ook de minersfee is belangrijk voor een snelle afhandeling, omdat bij een te laag aangeboden fee men niet snel geneigd zal zijn tot de verkoop over te gaan. Hou met dit alles wel rekening voordat de opdracht tot verkoop gegeven wordt.

Een ander belangrijk punt om in acht te nemen voordat je aan de slag gaat met Bitcoins verkopen of btc verkopen, is dat je ook niet in één keer te grote hoeveelheid wil verkopen. Er worden namelijk altijd limieten gesteld aan de hoeveelheid om er zeker van te zijn dat er wel een koper gevonden zal worden. Onthoud dat het nog altijd gaat om een marktmechanisme van koop en verkoop. Een belangstellende die in één keer een groot bedrag op zal kopen, krijg je dus niet eenvoudig en is de kans dus groot om bij een grote hoeveelheid geen koper te vinden.

Probeer daarom bij het willen verkopen van een grote hoeveelheid, meerdere verkoopopdrachten te geven. Daar is geen limiet aan verbonden en ben je ervan verzekerd dat het met een aantal van de opdrachten wel zal lukken.

Zit er een limiet aan het verkopen van bitcoin?

De verkoop van Bitcoin is dus vrij eenvoudig en moet je er alleen rekening mee houden dat elke transactie gepaard gaat met een minersfee. Ook is er een limiet vastgesteld over de hoeveelheid welke in één keer verkocht mag worden en wordt de opdracht voor het overmaken van het geld naar jouw bankrekening gelijk gegeven. De hoogte van het verkopen Bitcoin limiet, hangt vaak af van jouw verificatie. Ook is het mogelijk dat deze soms kan verschillen per cryptoplatform. Bij de meeste crypto exchanges ligt deze wel boven de € 10.000+ per verkoop.

BTC verkopen

Hoe werkt Bitcoin verkopen voor euro?

Hoe bitcoin verkopen? Het klinkt voor de beginner misschien wel gek in de oren, maar het verkopen Bitcoins voor euro is net zo eenvoudig als een transactie plegen via de bank. Dit geld hetzelfde voor andere crypto verkopen. Je zal daarbij uiteraard wel wat hulp in moeten roepen van zo een broker of exchange als bijvoorbeeld BitvavoBinance, Coinmerce of Bitcoin Meester. Die zorgt er namelijk voor dat de verkoop plaats kan vinden op het digitaal platform waar er veel potentiële kopers te vinden zijn. Naast een snelle verkoop, is ook de hoogte van de koers daarbij van groot belang. Maar je bent vrij te verkopen wanneer je wilt. BTC verkopen gaat erg eenvoudig, je kiest voor één van de bovengenoemde partijen waar je de coins naartoe moet sturen, tijdens het verkoopproces waarbij wordt aangegeven hoeveel euro’s je zal ontvangen op je IBAN rekening. In de meeste gevallen heb je het binnen 1 of 2 werkdagen binnen.

Veel gestelde vragen over BTC

Je kunt tegenwoordig heel makkelijk bitcoin verkopen op een crypto exchange. Vaak heb je hier een bitcoin wallet met een uniek bitcoin-adres voor nodig. Dat adres gebruik je voor het storten van de bitcoins die je wilt verkopen.

Via een crypto broker of exchange kun je je Bitcoin om zetten naar euro. Soms brengen brokers hier handelskosten voor in rekening. Voorbeelden van goede brokers of exchanges zijn: Btcdirect, Bitvavo of Bitcoin Meester. Een exchange zorgt er voor dat de verkoop plaats kan vinden op het digitaal platform waar je veel potentiële kopers zijn. Het proces van Bitcoin verkopen via een exchange is eenvoudig. Tijdens het verkoopproces wordt aangegeven hoeveel euro’s je zal ontvangen op je IBAN rekening. Vaak heb je binnen 1 of 2 werkdagen het geld al binnen.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.