In het afgelopen jaar is een groot aantal mensen in crypto zoals bitcoin gestapt. Veel mensen willen een graantje meepikken nu ze weten dat investeren in cryptomunten veel geld op kan leveren. 

Voordat je gaat investeren in crypto is het goed om te weten hoe je de ideale beleggingsportfolio samen moet stellen om zo het grootste rendement uit zo’n portfolio te kunnen halen. Blind investeren is namelijk niet de beste optie wanneer je van plan bent om serieus aan de slag te gaan met cryptocurrency. Hoe je een goede beleggingsportfolio met crypto samenstelt, lees je in dit artikel.

Waarom crypto nu zo populair is

Ook is het interessant om te weten waarom je juist nu zou willen investeren in de cryptomarkt. Er is namelijk een duidelijke reden aan te wijzen waarom virtueel geld zoals bitcoin vandaag de dag zo populair is. Wanneer we naar de tijdlijn kijken op bijvoorbeeld de bitcoinkoers zien we dat er sinds corona een stijgende lijn te zien is. Dat is niet heel vreemd: door de pandemie ontstond er een wereldwijde economische crisis waardoor het vertrouwen van investeerders en ondernemers in de economie werd verloren. Zij besloten niet meer te investeren in aandelen, maar in een alternatief: cryptomunten.

De koers van verschillende soorten cryptocurrency schoot omhoog; iets wat ook door de ‘normale mens’ niet onopgemerkt bleef. Al gauw besloten ook consumenten om de stap te wagen. De kans is groot dat je wel iemand kent waarvan je het eerder nooit had verwacht dat hij of zij ooit de eigenaar zou zijn van een of meerdere cryptomunten. Om echter op een serieuze manier aan de slag te gaan met crypto is het aan te raden om je te verdiepen in hoe je de ideale beleggingsportfolio samenstelt. Dat is een portfolio met meerdere zaken, waaronder crypto, aandelen en een deposito.

Juiste verdeling beleggingen in portefeuille

Een gezonde beleggingsportefeuille bestaat uit de juiste verdeling van je beleggingen. Evenwicht is hierbij van groot belang, evenals het hebben van een portefeuille waar jij je comfortabel bij voelt. Verdeel je portefeuille daarom in onderdelen met verschillende risico’s: laag risico, gemiddeld risico en een hoog risico. Obligaties vallen bijvoorbeeld onder een belegging met een laag risico, omdat je over een afgesproken tijd rente ontvangt. Groeiaandelen zijn bijvoorbeeld beleggingen met een groot risico omdat dit bedrijven betreft waarvan verwacht wordt dat de winst in de toekomst nog veel hoger gaat liggen. Dat betekent dat de aandelenprijs ook omhoog gaat.

Ben je van plan om te gaan beleggen met een laag risico? Dan bestaat je portefeuille voornamelijk uit obligaties, een deel ETF’s en beleggingsfondsen (gemiddeld risico) en geen groeiaandelen. Hoe groter het risico wordt dat je wilt nemen, des te meer groeiaandelen je bijvoorbeeld kunt nemen. Het wordt ook aangeraden om een deposito op te nemen in je portefeuille. Met een deposito (spaardeposito of termijndeposito) zet je een bepaald bedrag vast bij de bank voor een bepaalde tijd. Voor die deposito krijg je een behoorlijke rente die meestal meer waard is dan de rente bij een spaarrekening. Hierbij geldt: des te meer risico je neemt in bijvoorbeeld crypto des te meer het aangeraden wordt om een deposito op te nemen in je portefeuille. Dat komt omdat je bij een deposito verzekerd bent van een bepaalde renteopbrengst. Kortom: deposito’s zorgen dus voor een redelijk veilige basis van jouw beleggingsportfolio met crypto. Je weet zeker dat je nooit alles kwijt bent, mocht het minder goed gaan op de beleggingsmarkt. Op Hoogstespaarrente.eu lees je meer over deposito’s.

Spreiden in verschillende sectoren en regio’s

Nu je wat meer weet over beleggen met een laag, gemiddeld of hoog risico is het goed om te weten dat je binnen je beleggingsportefeuille nooit op één paard moet wedden. Dat geldt voor zowel crypto als obligaties en aandelen. Leg bijvoorbeeld niet al je geld in in bitcoin, maar spreid liever over meerdere cryptomunten waar je onderzoek naar hebt gedaan. Online vind je volop informatie over investeren in bitcoin en andere munten. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor crypto – een gezonde portefeuille bestaat immers uit meerdere soorten aandelen en beleggingen. 

Denk er bijvoorbeeld aan om te beleggen op verschillende markten in diverse regio’s. Je bent niet verplicht om alleen op de Nederlandse aandelenmarkt (AEX) te beleggen. Investeer bijvoorbeeld ook een beetje in de Amerikaanse beurs en je hebt altijd nog wat over wanneer het met de ene economie wat minder gaat. Uiteraard geldt dat ook voor sectoren: pin je niet vast op één categorie. Shell valt bijvoorbeeld onder energy, Unilever onder consumer staples en bitcoin onder cryptocurrency. Blijf spreiden om je kansen op winst te vergroten.

Voorkom deze fouten in beleggingsportefeuille

Let tot slot op het voorkomen van een aantal fouten in je beleggingsportefeuille die zo gemaakt zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.