Beste sites om bitcoin te shorten

Bitcoin Shorten

Je wilt meer weten over het shorten van bitcoin, maar weet niet waar te starten? Dan zit je hier goed. Hieronder vindt je meer informatie wat het is, hoe het werkt en wat de beste verschillende bitcoin shorten platformen zijn om te starten.

Bitcoin

Ontdek de beste bitcoin future trading platformen.

BTC Futures

Bybit

ByBit

Duidelijke interface & Meerdere futures traden

Naar Bybit

Binance

Binance is wereldwijd een zeer veel gebruikt exchange.

Naar Binance

Plus500 bitcoin

Plus500

Gebruikvriendelijk

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Naar Plus500

Kraken

BTCdirect

Eén van de betere crypto futures platformen.

Naar Kraken

Bitmex

Bitmex

Bitmex is één van de meest bekende trading platformen.

Naar Bitmex

Deribit

Deribit

Futures Trading platform afkomstig uit Nederland.

Naar Deribit

In de afgelopen jaren hebben veel handelaren ontdekt dat er verschillende manieren zijn om geld te verdienen met Bitcoin. Natuurlijk kunnen ze investeren, kopen en verkopen, of micro jobs uitvoeren, maar er zijn nog meer methoden. Eén van deze methoden is het shorten van Bitcoin. Wat is dat precies? En hoe doe je dat? In dit artikel gaan we dieper in op de techniek achter het short sellen van Bitcoin.

Wat is Bitcoin shorten?

Onder ‘Bitcoin shorten’ verstaan we het proces van het verkopen van de cryptovaluta, met de hoop dat de waarde zal dalen en je het kan terugkopen voor een lagere prijs. Door dit te doen, verdienen handelaren de winst van het verschil in marktprijs. Met andere woorden: je kunt geld verdienen door te hopen op waardeverlies van de munt.

Voor het short sellen van Bitcoin geldt het adagium: ‘Koop laag in, en verkoop het voor een hoge prijs’. In principe leen je de munten met het idee dat je deze later weer inlevert. Je handelt de munten tegen de huidige marktprijs, terwijl je weet dat de Bitcoin later minder waard zal zijn. Wanneer de prijzen dalen, handel je de munten terug en geef je terug aan degene die je de munten heeft geleend. Wat je nu verdient, is de winst van het prijsverschil: het verschil in prijs tussen het moment van verkopen en terugkopen.

Het verschil in de prijs kan winst zijn, maar ook verlies opleveren. Daarom is deze techniek alleen verstandig als je echt gelooft dat de prijzen onderuit gaan. Daarom zijn er grote kansen om enorme winsten te maken in deze volatiele markt, maar je kunt ook flink verliezen. Daarom is er altijd voorzichtigheid geboden bij het toepassen van dit soort technieken.

bitcoin shorting

Bitcoin short sellen

Om Bitoin te shorten, moet je gebruik maken van een crypto handelsplatform, waar je de short sell-order kunt plaatsen. Daarna verkoopt het handelsplatform namens jou de BTC-munten uit eigen voorraad, zodat je ze later kunt terugbetalen. Als je 12 Bitcoin verkoopt, moet je ze later ook weer teruggeven, ongeacht of de prijs stijgt of daalt. 12 coins zijn en blijven 12 coins.

Als de prijs daalt, is het veel gemakkelijker deze 12 coins weer terug te geven. Maar, het is niet zonder risico. Als de prijs stijgt, moet je veel meer betalen om de munten terug te kunnen geven. Lees daarom eerst de regels en de voorschriften van het bedrijf of de persoon van wie je de munten leent.

Plus500

Wie in Bitcoin wil investeren, moet eerst een digitale portefeuille opzetten op een smartphone of op een ander elektronisch apparaat dat gebruikers toestaat digitale Bitcoin online te kopen. In principe is het niet mogelijk short te gaan op Plus500, maar er zijn wel andere technieken om geld te verdienen.

Een optie is het handelen met CFD’s op Bitcoin. Een CFD staat voor ‘Contract For Difference’: een financieel product waarmee je kunt profiteren van de koersstijging of een koersdaling van een onderliggend product. Je handelt het product zelf niet, en wordt geen eigenaar, maar handelt alleen in een contract. Zo short je dus alsnog, zonder zelf eigenaar van de munt te worden.

Bij Plus500 kun je transacties uitvoeren in de richtingen van kopen/ verkopen. Een hoog niveau van liquiditeit wordt gewaarborgd door het gebruik van real-time prijs feeds van de grote exchanges. Je kunt CFD’s altijd kopen bij Plus500: ook in het weekend. Let wel op: op zondag kunnen CFD’s tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Let op: 72% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Je moet je afvragen of je het hoge risico op verlies van je geld kunt veroorloven.

Bitmex

Om Bitcoin te shorten, moet je in Bitmex een order invoeren. Dat werkt bij dit platform met een limit order. Zodra de prijs op het niveau komt die je voor een order hebt ingevoerd, wordt de order meteen uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld de munten bij een bepaalde waarde kopen, maar ook verkopen. Bij Bitmex gaat dit heel simpel: je draait gewoon de groene en rode knop op.

Je vult in het trading scherm van Bitmex bij Quantity de hoeveelheid BTC in en zet er een limiet prijs op. Dit is de prijs waarmee we op de positie openen. Je verkoopt dan op een moment dat de prijs op een bepaalde hoeveelheid staat, en koop de munten terug op het moment dat de prijs op een bepaalde hoeveelheid staat. Uiteraard is het de truc dat je de munten terugkoopt op het moment dat de prijs lager staat dan waar je ze voor hebt verkocht. Zo maak je winst en short je Bitcoin bij Bitmex.

Etoro

Om bij eToro Bitcoin te short sellen, ga je naar het handelsplatform en open je een trade. Je krijgt een schermpje met daarin de opties ‘SELL’ of ‘BUY’. Als je naar ‘SELL’ gaat om je munten te verkopen, open je de positie als short-sellingpositie. Zodra de prijs naar beneden gaat, verkoop je je Bitcoin. Het is goed te onthouden dat de ‘SELL’-functie bij eToro niet uit je portefeuille verkoopt, maar een nieuwe positie opent als deze ‘short’ is.

Net als op alle andere handelsplatformen hebben de prijzen op eToro een spread. Dat betekent dat de ‘SELL’- en ‘BUY’-prijzen verschillend zijn. De koopprijs is meestal hoger. Controleer daarom bij het sluiten van een shortpositie eerst de kopprijs op het platform. Dat is de prijs die je ontvangt bij het sluiten.

Zodra je een positie opent, komt deze in je portfolio als ‘SELL’ te staan. Als je een short sell toevoegt aan je toolbox voor het handelen en beleggen in Bitcoin, kun je winst maken, zelfs als de markten teruglopen.

BTC kopen met iDeal

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon