Ontdek de waarde van een bitcoin

 

 Bitcoin waarde

Weten wat de actuele waarde van bitcoin is op dit moment? Dan ontdek je hier. Ontdek het antwoord op wat is een bitcoin waard. Bekijk de grafiek, informatie en andere belangrijke details.

Waarde Bitcoin

Het is niet vreemd om bij het praten over Bitcoin te horen dat de waarde sterke schommelingen kan vertonen en zorgt dat er soms  wel voor dat men wat huiverig ernaar kijkt. Wat als jouw zuurverdiend geld op zo een manier snel “verdampt”? Het is daarom goed om te weten wat er allemaal schuilt achter de waarde van Bitcoin. Er zijn namelijk een aantal factoren verantwoordelijk voor het bepalen van de waarde en kan inzicht daarin jou zeker op weg helpen de juiste beslissingen te nemen.

Het aantal bitcoins is vastgelegd

Al bij het ontstaan van Bitcoin stond het al vast om welke hoeveelheid het zou gaan. Dat zorgt er ook voor dat de waarde op een gegeven moment ook enigszins vastgelegd is. Er is wel sprake van grote fluctuaties wanneer er sprake is van een plotselinge vraag of wanneer men juist massaal ertoe overgaat de Bitcoins van de hand te doen. Opvallend is het wel, dat er geen sprake is van een direct verband tussen de waarde van Bitcoin en de ontwikkelingen op de effectenbeurzen. Dat maakt het zo onvoorspelbaar om de waarde te kunnen voorspellen en maakt het speculeren dus een stuk lastiger. Het schept daarbij gelijke kansen en maakt het investeren in Bitcoin nog aantrekkelijker zorgt ervoor dat kapitaalkrachtige individuen de koers niet in hun voordeel kunnen “manipuleren”.  Alle ontwikkelingen op het gebied van de waarde, kunnen historisch gezien worden gevolgt op de verschillende platforms.

De waarde wordt gezien als een veilige investering

Het volledig digitaal karakter van Bitcoin zorgt ervoor dat het nog altijd gezien wordt als een veilig alternatief voor het investeren in andere bronnen zoals aandelen of zelfs edelmetalen. Ook het feit dat Bitcoin geheel losstaat van de bancaire sector, maakt het zo aantrekkelijk om in te investeren. De waarde kan wel beïnvloed worden wanneer er door Bitcoin mining meer Bitcoins vrij komen. Het is echter onwaarschijnlijk dat de waarde door het erbij in de omloop komen van meerdere Bitcoins, sterk zal gaan dalen. Dit heeft namelijk allemaal te maken met de grote vraag ernaar en is het niet waarschijnlijk dat de waarde dus veel zal dalen. De sterke daling in 2018 kwam dan ook onverwachts, maar is de waarde na de sterke daling wel enigszins hersteld.  Opmerkelijk is het wel, dat vanaf het begin van Bitcoin in 2007 de waarde sterk gestegen is.

Het blijft daarom een aantrekkelijke optie om te investeren in Bitcoin, vooral hoe dit digitaal geld door steeds meer instanties wordt geaccepteerd als betaalmiddel en het wordt gezien als veilige haven. Het gebruiksgemak in combinatie met de vele andere mogelijkheden die het biedt, maakt de Bitcoin waarde nog altijd tot één die met kop en schouders boven de rest staat.

Tabel met waarde van de bitcoin per jaar

Een goede overzicht om naar te kijken is onderstaande tabel. Het geeft de laagste en hoogste prijs per jaar weer.

 

Bitvavo

Bitvavo is een grote cryptocurrency exchange in Nederland. Je kan meer dan 50 cryptocurrencies kopen, verkopen en bewaren. Het is de goedkoopste crypto exchange in Nederland.

 

Meer informatie?

 

Voordelen
+ Goedkoopste exchange in NL
+ Duidelijk platform
+ Zowel kopen, verkopen en bewaren

 

Nadelen

– Op dit moment 50 cryptocurrencies te traden/kopen

 

Litebit

Litebit is Nederlands grootste platform om bitcoin en andere cryptocurrency te kopen. Het platform biedt de mogelijkheid om 50+ cryptocoins te kopen via Ideal, bankoverschrijving en andere betaalmethoden.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Direct verkopen
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Grootste partij in Nederland

Nadelen

– Kosten lichtelijk hoger dan andere
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Btcdirect

Btcdirect is een ander Nederlanders platform waar je eenvoudig Bitcoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash kan kopen. Het is geen exchange en niet bedoeld om te traden, het is een goed platform om te starten door BTC te kopen voor een goede prijs.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Direct kopen met iDeal
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede prijzen

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar
– Geen exchange bedoeld om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Bitonic

Bitonic is het platform in Nederland om bitcoins te kopen. Het platform biedt alleen de mogelijkheid om bitcoin te kopen, het is daarom geen echte bitcoin exchange.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Goede reputatie
+ Eenvoudig verkopen
+ Goede prijzen

Nadelen

– Alleen bitcoin beschikbaar
– Geen exchange om te traden

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Coinbase

Coinbase is wereldwijd één van de grootste spelers, afkomstig uit de Verenigde Staten. Het platform telt inmiddels al meer dan 10+ miljoen gebruikers en biedt de mogelijkheid om direct bitcoin te kopen met iDeal.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Direct verkopen
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Goede reputatie

Nadelen

– Weinig aantal cryptocurrencies beschikbaar nog

Betaalopties

  • iDeal
  • Bankoverschrijving

Binance

Binance is wereldwijd grootste bitcoin exchange, met mede de beste reputatie. Het heeft het grootste aanbod van cryptocurrencies om te traden en een erg gebruiksvriendelijk interface. Binance is de plek om te starten als je diverse altcoins wilt traden.

Meer informatie?

Bekijk het zelf op

Voordelen
+ Grootste exchange
+ Beste reputatie
+ Grootste aanbod

Nadelen

– Kan geen bitcoin kopen