Bitcoin waarde

Het is niet vreemd om bij het praten over Bitcoin te horen dat de waarde sterke schommelingen kan vertonen en zorgt dat er soms  wel voor dat men wat huiverig ernaar kijkt. Wat als jouw zuurverdiend geld op zo een manier snel “verdampt”? Het is daarom goed om te weten wat er allemaal schuilt achter de waarde van Bitcoin. Er zijn namelijk een aantal factoren verantwoordelijk voor het bepalen van de waarde en kan inzicht daarin jou zeker op weg helpen de juiste beslissingen te nemen.

Het aantal bitcoins is vastgelegd

Al bij het ontstaan van Bitcoin stond het al vast om welke hoeveelheid het zou gaan. Dat zorgt er ook voor dat de waarde op een gegeven moment ook enigszins vastgelegd is. Er is wel sprake van grote fluctuaties wanneer er sprake is van een plotselinge vraag of wanneer men juist massaal ertoe overgaat de Bitcoins van de hand te doen. Opvallend is het wel, dat er geen sprake is van een direct verband tussen de waarde van Bitcoin en de ontwikkelingen op de effectenbeurzen. Dat maakt het zo onvoorspelbaar om de waarde te kunnen voorspellen en maakt het speculeren dus een stuk lastiger. Het schept daarbij gelijke kansen en maakt het investeren in Bitcoin nog aantrekkelijker zorgt ervoor dat kapitaalkrachtige individuen de koers niet in hun voordeel kunnen “manipuleren”.  Alle ontwikkelingen op het gebied van de waarde, kunnen historisch gezien worden gevolgt op de verschillende platforms.

De waarde wordt gezien als een veilige investering

Het volledig digitaal karakter van Bitcoin zorgt ervoor dat het nog altijd gezien wordt als een veilig alternatief voor het investeren in andere bronnen zoals aandelen of zelfs edelmetalen. Ook het feit dat Bitcoin geheel losstaat van de bancaire sector, maakt het zo aantrekkelijk om in te investeren. De waarde kan wel beïnvloed worden wanneer er door Bitcoin mining meer Bitcoins vrij komen. Het is echter onwaarschijnlijk dat de waarde door het erbij in de omloop komen van meerdere Bitcoins, sterk zal gaan dalen. Dit heeft namelijk allemaal te maken met de grote vraag ernaar en is het niet waarschijnlijk dat de waarde dus veel zal dalen. De sterke daling in 2018 kwam dan ook onverwachts, maar is de waarde na de sterke daling wel enigszins hersteld.  Opmerkelijk is het wel, dat vanaf het begin van Bitcoin in 2007 de waarde sterk gestegen is.

Het blijft daarom een aantrekkelijke optie om te investeren in Bitcoin, vooral hoe dit digitaal geld door steeds meer instanties wordt geaccepteerd als betaalmiddel. Het gebruiksgemak in combinatie met de vele andere mogelijkheden die het biedt, maakt de Bitcoin waarde nog altijd tot één die met kop en schouders boven de rest staat.