In het crypto nieuws zijn alle ogen gericht op de naderende uitkomst van de juridische strijd die tegen Ripple (XRP) is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze zal een grote rol spelen bij het bepalen van de XRP prijsvoorspelling voor de rest van 2023. Nu de bredere cryptomarkt echter bullish wordt, kunnen XRP prijsvoorspellingen minder hard worden getroffen dan verwacht als de uitspraak indruist tegen het DeFi-project.

Een platform dat waarschijnlijk de vruchten zal plukken van de opleving van de crypto markt, is het nieuwe GameFi-project Metacade. Dit project heeft de afgelopen maanden de krantenkoppen over crypto gehaald dankzij de uitzonderlijk succesvolle presale en de recente verschijning in het publieke bewustzijn.

Hoe wordt XRP beïnvloed door de juridische strijd met de SEC?

De pogingen van Ripple om een revolutie teweeg te brengen in de financiële sector met goedkope, supersnelle grensoverschrijdende transacties waarmee de suprematie van het SWIFT-betalingssysteem wordt aangevochten, worden tegengehouden door de juridische stappen van de SEC.

De uitspraak of de SEC al dan niet met succes de legitimiteit van Ripple als een gedecentraliseerd crypto project heeft aangevochten, wordt medio 2023 verwacht. Veel kenners verwachten dat de beslissing in het voordeel van Ripple zal zijn. Tekenen blijven optimistisch aangezien het platform de steun behoudt van vele financiële reuzen, waaronder Santander en de Bank of England.

XRP prijsvoorspelling 2023

Voor een coin waarvan de geldigheid wordt bedreigd door een juridische strijd, verkeert XRP in een relatief goede gezondheid. Momenteel wordt de coin verhandeld tegen $0,52 en de positieve vooruitzichten voor de crypto markt hebben een positieve invloed op de XRP prijsvoorspellingen voor 2023.

Experts voorspellen momenteel dat de XRP prijsvoorspelling met ongeveer 20% zal stijgen, tot ongeveer $0,65 als de juridische uitspraak niet in het voordeel van Ripple is. Dit vertegenwoordigt behoorlijke vooruitgang voor een coin die onder zulke druk van externe krachten staat, dus het groeipotentieel wordt meerdere malen vermenigvuldigd als de uitspraak in het voordeel van Ripple valt, met $0,90 tot $1,10 als het waarschijnlijke eindpunt eind 2023.

Wat is Metacade?

Metacade is een zeer ambitieus nieuw project om ‘s werelds grootste pay-to-earn (P2E) virtuele arcade te creëren. Het wordt een plek waar crypto fans, ontwikkelaars en gaming fans hun passie voor crypto gaming kunnen uitleven terwijl ze een passief inkomen verdienen. De community staat aan het roer van de verheven plannen van Metacade door gebruikers te stimuleren om het gevoel van kameraadschap te helpen koesteren. Telkens wanneer gebruikers content op de hub plaatsen, bijvoorbeeld via game beoordelingen of bijdragen aan livechats, krijgen ze in ruil daarvoor crypto beloningen.

Het crypto nieuws en investeerders vinden het leuk om op te komen voor door de community geleide projecten, en Metacade is niet anders, omdat het al de krantenkoppen al heeft gehaald. De plannen voor de toekomstige ontwikkeling van het project zijn te zien in de whitepaper, waarin de intentie van het team wordt geschetst om tegemoet te komen aan alle gaming-smaken, waardoor de totale adresseerbare markt (TAM) van het platform wordt gemaximaliseerd en een beroep wordt gedaan op een zo breed mogelijke gebruikersgroep.

Deze plannen onderscheiden Metacade van veel van zijn GameFi-rivalen. Ze geven de intentie van het project aan om de komende maanden en jaren een leider te worden in de blockchain gaming revolutie.

Hoe werkt MCADE?

De motor van Metacade’s platform is het vertrouwde MCADE token. Dit ondersteunt het volledige ecosysteem, van het enorme en uitgebreide beloningssysteem dat veel verder gaat dan de gebruikelijke P2E-mogelijkheden die geassocieerd worden met de crypto gaming sector, tot het bieden van het ruilmiddel dat gebruikers nodig hebben om veel van de opwindende functies op het platform te ontgrendelen.

Ook is MCADE een uitgebreide utility coin, met plannen om tegen het einde van 2024 over te stappen op volledig bestuur door de community. Deze twee kenmerken dragen onmiskenbaar bij aan de aanzienlijke aantrekkingskracht van MCADE. Het baanbrekende programma, Metagrants, valt echter echt op tussen de rijke reeks functies van Metacade.

Ontworpen om de creatie van nieuwe games exclusief voor Metacade te ondersteunen, kunnen ontwikkelaars aanvragen indienen voor crypto financiering om hun ondernemingen te ondersteunen en het aanbod van Metacade aan haar leden voortdurend te laten evolueren. Elke aanvraag wordt samengevoegd en gepresenteerd aan de community, die op hun favoriete ideeën stemt. Die meest populaire concepten krijgen financiering uit de centrale schatkist van Metacade en gaan in productie.

Dit baanbrekende programma illustreert Metacade’s inzet om een pionier te worden in de GameFi-sector, terwijl het door de community geleide bestuur promoot, ongekende niveaus van gebruikersretentie stimuleert en het platform aantrekkelijk maakt voor een steeds groter wordend publiek.

Hoe hoog kan MCADE gaan?

MCADE haalde onlangs de krantenkoppen over crypto bij de lancering op de toonaangevende gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap voor $0,022, aanzienlijk hoger dan de presale prijs van $0,008. Vanwege de recente lancering op Bitmart, MEXC begin mei en een opwindende samenwerking met MetaStudio die onlangs is aangekondigd, zal de vraag naar MCADE waarschijnlijk toenemen.

Een slimme zet van het MCADE project team is om de totale tokenvoorraad te beperken tot 2 miljard, waardoor het token de komende jaren de exchanges niet zal overspoelen. Experts voorspellen dat MCADE tegen het einde van het jaar $0,50 zou kunnen bereiken, meer dan 20x winst voor investeerders die hun tokens kochten bij de release op Uniswap.

MCADE versus XRP: wat is de beste crypto om in te investeren?

Alle ogen zullen de komende maanden gericht zijn op nieuws over crypto, wanneer de juridische uitspraak over de juridische strijd tussen SEC en XRP wordt aangekondigd. Wat de uitkomst ook is, er valt winst te behalen, met XRP prijsvoorspellingen die er gezond uitzien, dankzij de bredere verbetering van de prestaties van de crypto markt. De enige resterende vraag is hoe rooskleurig de toekomst zal zijn.

Het maakt niet uit hoe goed XRP dit jaar presteert, elk rendement zal gedurende het jaar grondig worden overschaduwd door die van MCADE. Met meer exchange listings die een breder publiek openen voor het rijke potentieel van Metacade en de regelmatige release van technische functies om de ervaring voor gebruikers naar een hoger niveau te tillen, is MCADE ongetwijfeld een van de beste crypto investeringsmogelijkheden van 2023.

Meer informatie, onder meer over het kopen van MCADE, vind je hier.