Goud en Bitcoin zijn beide activa die een trouwe aanhang hebben van mensen die ze gebruiken als een ‘safe haven’, een hedge tegen inflatie of een toevluchtsoord wanneer de economie onzeker is. Bitcoin wordt “digitaal goud” genoemd omdat het in 2020 en 2021 het best presterende activum ter wereld is geworden. Na “Zwarte Donderdag” in maart 2020 en vervolgens recordhoogten in 2021, willen sommige crypto handelaren nu hun investeringen spreiden. Weten hoe je kunt beleggen in goud met Bitcoin en andere cryptocurrencies is een voordeel, omdat je hiermee je activa kunt diversifiëren.

Hoe kun je Bitcoin gebruiken om goud te kopen?

Goud online kopen met Bitcoin kan op verschillende plaatsen. Toch is het belangrijk om in gedachten te houden dat er op dit moment problemen zijn met het verkrijgen van dit edelmetaal met Bitcoin. Vergeet niet dat je geen goud hoeft te kopen met Bitcoin om te profiteren van veranderingen in de prijs als je er geen genoeg van kunt krijgen. Er zijn stablecoins die worden ondersteund door fiat-valuta’s en je kunt ook crypto-activa kopen die zijn gekoppeld aan de prijs van goud. Sommige mensen zeggen dat stablecoins beter zijn dan op de beurs verhandelde fondsen, wat een andere veel voorkomende manier is om dit edelmetaal te kopen. Niet alleen kunnen beleggers goud kopen met Bitcoin, maar de limieten op hoeveel ze kunnen investeren zijn meestal veel lager. Zodra de Know Your Customer- of KYC-controles zijn uitgevoerd, kan tokenisatie ook betekenen dat er minder barrières zijn om goud te kopen.

Tips bij het kopen van goud met Bitcoin

Als dit de eerste keer is dat je in edele metalen belegt, moet je meer te weten komen over de verschillende soorten goud op de markt. Lees vervolgens de laatste voorspellingen over hoe ze het waarschijnlijk zullen doen op middellange tot lange termijn. De voorspellingen van analisten kloppen niet altijd, dus doe je eigen onderzoek voordat je investeert. Zorg er ook voor dat je goud van een gerenommeerd bedrijf of organisatie koopt. Je moet ook beslissen of goud past bij jouw beleggingsdoelen en hoe je denkt over het nemen van risico’s. Onthoud ten slotte dat de waarde van activa zowel kan dalen als stijgen, en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen. Zelfs als je een andere cryptocurrency hebt, laat dat je niet tegenhouden. Sommige goudverkopers accepteren alternatieven zoals Ethereum. Lukt dat niet, dan is het makkelijk en goedkoop om te wisselen naar Bitcoin. Sommige analisten denken dat Bitcoin de komende tien jaar het “snelste paard” zal zijn. Dit komt vooral omdat het vaste aanbod deze investering een betere manier maakt om te beschermen tegen inflatie.