Bitcoin is de populairste en meest gebruikte cryptocurrency. Van de gehele cryptomarkt die bijna $2 biljoen waard is, is Bitcoin verantwoordelijk voor ongeveer $750 miljard van dit bedrag op 11 maart 2022. De prijs van Bitcoin is berucht om zijn volatiliteit, maar dit heeft Bitcoin fans tot nu toe nog niet tegengehouden. Voor snelle en veilige transacties kun je handelen via platformen zoals https://bitcode-prime.nl/

Wanneer je in deze digitale asset investeert, heb je de kans een aanzienlijk groot bedrag te kunnen verzamelen. Hoewel het ook mogelijk is veel geld te kunnen verliezen doordat het investeren vrij gevaarlijk kan zijn, is het potentieel ook zeer winstgevend. Investeren in deze digitale asset kan daarom ondanks de risico’s erg voordelig zijn.

Je Geld Beschermen Tegen Inflatie

In tegenstelling tot fiat-valuta’s die in de loop van de tijd te maken krijgen met inflatie doordat het geen beperkt aanbod heeft, is Bitcoin gedecentraliseerd en beperkt. De regering is in staat meer fiat-valuta’s af te drukken, maar kan geen invloed uitoefenen op deze digitale valuta. Als gevolg kan Bitcoin meer rendement behalen, terwijl de fiat-valuta’s in de loop van tijd hun waarde verliezen.

Volledige Controle Over Je Investeringen Hebben

Regeringen en financiële instellingen kunnen zich niet bemoeien met de waarde van Bitcoin, doordat zij hier geen controle over hebben. Alleen de Bitcoin-eigenaar heeft de benodigde middelen om toegang te krijgen tot zijn investeringen. Hierdoor hebben mensen totale controle over het kopen, verzenden en ontvangen van dit digitale geld.

Wanneer de regering er echter voor kiest, kan deze heel simpel dit digitale bezit verbannen, net als in China gebeurt is. Vrijemarkteconomieën hebben echter aangegeven niet in China’s voetsporen te treden.

Het Is 24/7 Beschikbaar

Wat ook de aard van een bedrijf is, ze zijn over het algemeen klanten in beperkte werkuren te bedienen. Zelfs aandelenmarkten mogen over het algemeen maar vijf dagen per week werkzaam zijn. Bijna elk bedrijf moet in het weekend een pauze nemen en werknemers vrije dagen aanbieden op feestdagen.

Bitcoin doet echter niet aan vrije dagen, waardoor het 24/7 actief is, zeven dagen per week. Niks kan deze digitale asset onderbreken, behalve natuurlijke problemen zoals internetstoring en stroomuitval. De 24/7 service betekent dat Bitcoin het hele jaar door een hoge omzet heeft, waardoor het steeds populairder wordt.

Bitcoin Geeft Vrijheid

Bitcoin belooft gebruikers een ruimte waarin zij te allen tijde hun geld kunnen gebruiken. Deze digitale asset dient als medium voor het wisselen van geld, maar voornamelijk digitale valuta.

Fiat-valuta is niet volledig betrouwbaar, omdat banksystemen beïnvloed kunnen worden door de economie. Geld kan in waarde dalen, waardoor mensen die fiat-valuta’s gebruiken niet de vrijheid hebben hun geld wanneer dan ook te gebruiken zoals ze willen.

Veilige Transacties met Minimale Servicekosten

Bij internationale aankopen en overboekingen komen vaak hoge servicekosten kijken. Bij Bitcoin is dit echter niet het geval, voordat het geen tussenpersonen heeft en niet in verbinding staat met de wet. Hierdoor zijn de servicekosten een stuk lager dan bij gewone banken.

Dit virtuele geld is daarom toegankelijker voor mensen die niet te veel geld willen uitgeven aan transactiekosten. Ook kunnen bedrijfeigenaren die over de grens werkzaam zijn Bitcoin gebruiken om het onhandige wisselkoersproces over te slaan en de wachttijd te verminderen.

Conclusie

Bitcoin bidet een goede manier aan om te investeren. De meeste beleggers vinden het zelfs de beste investering, doordat Bitcoin het beste ruilmiddel is. Investeerders moeten echter wel de voor- en nadelen van elk digitale asset goed tegen elkaar afwegen, zodat ze zo min mogelijk risico lopen.