Bitcoin-uitwisselingen werken net als traditionele aandelenmarkten. Het zijn echter alleen cryptocurrency-marktplaatsen, waar gebruikers crypto kunnen kopen en verkopen via https://bitalpha-ai.nl/. Bitcoin-uitwisselingen fungeren voornamelijk als tussenpersoon tussen kopers en verkopers. Daarnaast bieden sommige uitwisselingsplatforms ook bewaardiensten aan, waarbij Bitcoin wordt opgeslagen voor hun klanten.

Toch zijn er een paar belangrijke dingen over Bitcoin Beurzen die u moet weten als u van plan bent om in crypto te investeren. Hier zijn de fundamentele dingen over crypto beurzen om in gedachten te houden.

Gecentraliseerde en gedecentraliseerde uitwisselingen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn gecentraliseerde beurzen onderworpen aan institutionele regelgeving. Dat betekent dat zij een centrale autoriteit hebben die al hun verrichtingen regelt, met inbegrip van de verhandelde valuta’s, handelstijden en volumes. Zij vereisen echter nog steeds dat de gebruikers hun tegenpartijen vertrouwen. Aan de andere kant hebben gedecentraliseerde beurzen geen leidende autoriteit. In plaats daarvan nemen de gebruikers de collectieve controle over de platforms over op basis van hun behoeften en doelstellingen.

Gecentraliseerde uitwisselingen hebben meestal beperkte toegang en zijn mogelijk niet toegankelijk in sommige landen of regio’s. Aan de andere kant staan gedecentraliseerde beurzen open voor handelaren over de hele wereld. Experts adviseren beginners echter om te beginnen met gecentraliseerde Bitcoin-uitwisselingen, omdat deze veel gemakkelijker te gebruiken zijn dan gedecentraliseerde platforms. Toch bieden ze investeerders volop mogelijkheden om Bitcoin, Exchange Traded Funds te verhandelen en te investeren in crypto bedrijven.

Beveiliging

Bitcoin en andere elektronische cryptomunten zijn niet gebonden aan een centrale instelling. Dat betekent dat beurzen uw Bitcoin Bezit mogelijk niet op dezelfde manier beschermen als banken het geld van hun klanten op bankrekeningen. Toonaangevende crypto beurzen begrijpen die risico’s echter en hebben speciale maatregelen om de investeringen van hun klanten te beschermen. Sommigen zetten bijvoorbeeld de Bitcoin-activa van hun klanten om in USD en houden ze aan op FDIC-verzekerde bankrekeningen.

Sommige Bitcoin Beurzen bieden verzekeringen aan om de cryptovaluta op hun platformen te beschermen tegen fraude en hacking. En dit beschermt u als criminelen de crypto beurs hacken. Andere crypto beurzen vertrouwen ook op verbeterde beveiliging praktijken, zoals het gebruik van zowel warme als koude opslag om de activa van hun klanten te beschermen. U kunt ook Bitcoin Beurzen vinden die verzekeringen en koude opslag aanbieden.

Transactiekosten

Crypto Beurzen rekenen meestal een kleine vergoeding voor het verwerken van transacties. De kosten variëren vaak per uitwisselingsplatform, voornamelijk op basis van transactievolumes en uw behoeften. De meeste Bitcoin Beurzen hebben vaste tarieven die van uw transactie worden afgetrokken. Andere hebben echter ook fluctuerende tarieven, afhankelijk van de prijsvolatiliteit.

Bitcoin-uitwisselingsplatforms brengen gebruikers vaak kosten per transactie in rekening, maar de tarieven kunnen variëren, afhankelijk van of u een verkoper of een koper bent. Bovendien kunnen de kosten ook hoger of lager uitvallen als u handelt in andere cryptomunten dan Bitcoin. Vergelijk dus de transactiekosten van een paar beurzen om een platform te vinden met betaalbare tarieven die u niet zullen opbreken.

Trading Volumes

De handelsvolumes van een beurs bepalen de liquiditeit ervan. Experts beschouwen de meest prominente Bitcoin Beurzen met hogere handelsvolumes als de beste voor het kopen en verkopen van crypto. Zij bieden een relatieve liquiditeit die u in staat zal stellen te handelen wanneer het u uitkomt. Bitcoin Uitwisseling Platformen met veel transacties hebben betere vooruitzichten om uw crypto te verhandelen tegen de beste marktprijzen. De snelle en enorme koersschommelingen van Bitcoin betekenen dat u uiteindelijk hogere prijzen betaalt als u beurzen gebruikt met lage handelsvolumes.

Middelen

Cryptomunten zijn nieuwe uitvindingen die de meeste mensen nog steeds niet begrijpen. Bitcoin Beurzen bieden dus ook een breed scala aan middelen waarmee gebruikers meer te weten kunnen komen over crypto’s en hun diensten. Naast frequente artikelen en korte introductie cursussen bieden veel platforms ook actuele marktstatistieken, grafieken, grafieken en zelfs prijsvoorspellingen van Bitcoin, zodat traders weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

U kunt ook andere factoren overwegen voordat u een Bitcoinbeurs gebruikt. De hierboven besproken platformen zullen u echter helpen een betrouwbaar platform te vinden om gemakkelijk Bitcoin te verhandelen.