In plaats van een IPO is er ook een ICO. Een IPO (Initial Public Offering) is vergelijkbaar met een Crypto ICO (Initional Coin Offering), alleen er zijn wel wezenlijke verschillen. De overeenkomst is dat het in beide gevallen gaat over een munt of aandeel dat voor het eerst wordt aangeboden aan groot publiek. De verschillen? Die zitten hem in hoe de waarde van de munt of het aandeel wordt bepaald.

Wat is Crypto ICO

Crypto ICO gaat specifiek over nieuwe crypto munten die voor de eerste keer aangeboden worden aan een groot publiek. Dat is direct ook de overeenkomst met een IPO, immers gaat het bij een IPO ook over het voor het eerst op de beurs komen, maar dan van aandelen van een bedrijf.

Goed moment

Met een goede kennis van de financiële markt kun je inzetten op een veelbelovende nieuwe Cryptomunt. ICO coins zijn vaak te koop bij een blockchain die nog niet bekend is. Investeren in een hele nieuwe munt is meestal zo’n goed moment omdat de munt dan nog vrij goedkoop is en de kans groot is dat het meer waard gaat worden. Om dit te kunnen doen is echter wel goede kennis nodig, omdat het ook bekend is dat niet iedere munt het haalt. Zo had Facebook ook een munt uitgebracht (de Libra) die het niet gehaald heeft. Het is ook niet zo dat elke nieuwe crypto munt flink geld gaat opleveren.

Verder is gelukkig zeker niet zo dat investeren in een munt die al langer op de markt is, negatief hoeft uit te pakken. Alleen bij de eerste beursgang is wel de kans op grote winst aanzienlijk groter.

Actueel nieuws over crypto en crypto koersen

Heb je zelf na de (ICO) beursgang aandelen in je bedrijf, dan is het slim, beter gezegd noodzakelijk, om het actueel nieuws over crypto en crypto koersen bij te houden. Het is daarbij niet de bedoeling om impulsief te reageren, maar om meer te werken met een lange termijnvisie.

Het verschil met IPO

Bij vroeg instappen kun je zowel met IPO als bij crytocurrency ICO’s mogelijk een flink veel rendement halen. Alleen bij crytocurrency ICO’s kan dit nog veel meer rendement opleveren. Het punt hiermee is namelijk dat het lastiger is om met crytocurrency ICO’s de waarde van een bedrijf weer te geven. Dat maakt het ineens een stuk grilliger en risicovoller. Door de mogelijk hogere rentes is het echter een hele interessante markt voor kenners.