De grootste banken verbergen niet langer hun enthousiaste uitspraken over Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies. Zelfs de experts van Morgan Stanley vragen zich af of Bitcoin misschien geen goede kans heeft om de dollarkoning te onttronen. En onlangs heeft ook megabank JP Morgan Chase & Co. zijn grootste optimisme voor Bitcoin getoond, door te stellen dat crypto’s wel eens een groter groeipotentieel kunnen hebben dan de goudmarkt.

Bitcoins steeds populairder

Deze keer gaan analisten van JP Morgan nog een stap verder en beschrijven ze hun redenen waarom ze zo crypto-enthousiast zijn. Volgens de Bloomberg-krant, die de strategen van de grote bank citeert, zou de adoptie van Bitcoin zich verspreiden onder vermogende investeerders in verzekeringsmaatschappijen, familiebedrijven en pensioenfondsen. 

De recente aankoop van $ 100 miljoen aan bitcoins door het verzekeringsfonds Massachusetts Mutual Life Insurance (MassMutual) zou een overduidelijk bewijs zijn van het begin van deze institutionele bullish golf: 

“De aankopen van BTC door MassMutual vertegenwoordigen een nieuwe stap in de adoptie van Bitcoin door institutionele beleggers (…). Men kan zich dan de potentiële vraag voorstellen die de komende jaren zou kunnen ontstaan ​​als andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen.”

De totale waardering van Bitcoin

Ter ondersteuning van hun stelling leggen experts van JP Morgan uit dat zelfs als deze grote investeringsfondsen maar een heel klein deel van hun posities in Bitcoin diversifiëren, dit al een grote invloed op de prijzen zou kunnen hebben. Ze berekenen dat als pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen in grote economische zones (de Verenigde Staten, de eurozone, het Verenigd Koninkrijk en Japan) slechts 1% van hun activa in Bitcoin hebben, dit tot een nieuwe injectie van $ 600 miljard in de BTC-markt zou opleveren. 

Als we weten dat de huidige waardering van alle gecreëerde bitcoins $ 355 miljard is, kunnen we zeggen dat het meer dan veelbelovend zou zijn. Dit zou de Bitcoin koers naar meer dan $ 50.000 per eenheid stuwen.

De vertragende factor

Volgens analisten van JP Morgan is er echter nog steeds dezelfde eindeloze blokkerende of vertragende factor die institutionele investeringen in Bitcoin en crypto’s beperkt: de regelgevende hindernis. 

De bestaande regelgeving is erg ongeschikt voor deze nieuwe klasse van activa die cryptocurrencies zijn. Sommige landen maken de zaken zelfs nog ingewikkelder. Ondanks deze hindernissen lijken grote investeringsprofessionals nu het ongelooflijke potentieel van Bitcoin en crypto’s volledig te hebben gerealiseerd.

Het jaar 2021 zou daarom een start kunnen zijn van een interessant jaar voor een hogere Bitcoin koers.