8 mei 2020, Persbericht – In de eerste 30 dagen van april is de koers van bitcoin (BTC) meer dan 20% gestegen in waarde. Bitcoinexchangenederland.nl heeft onderzoek gedaan naar welk doelgroep het meest actief is in Nederland in het bezitten en handelen van bitcoin. Hiervoor is een onderzoek uitgevoerd onder 7.334 bezoekers in de maand april.

De doelgroep van 21-jarigen t/m 35 jaar is het meest aanwezig en actief. Zo vertegenwoordigd deze doelgroep een aandeel van 44%. Data toont aan dat tweede derde man is en één derde vrouw is. De exacte percentages zijn 66% en 34%. Opvallend is wel dat het aandeel vrouwen dat bitcoin bezit aan toenemen is. Ten opzichte van april 2018 is dit aandeel 8% gegroeid. Ook onderzoek van Coinmarketcap toont aan dat er in kwartaal 1 van 2020 een groei van meer dan 40% onder vrouwelijke gebruikers is.

‘Uit een eerder onderzoek van Bitpanda is de gemiddelde bitcoin bezitter in Europe grotendeels mannelijk, onder de 35, hoogopgeleid, full time werknemer of freelancer met een gemiddeld tot hoog inkomen.’

Data van ons suggereert dat de meeste bitcoin bezitters en handelaars afkomstig zijn uit Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Opvallend is wel de groei in andere provincies ten opzichte van twee jaar terug. Brabant toont een groei van 15%, Limburg een groei van 17% en Groningen een groei van 21% ten opzichte van vorig jaar.

Volgens Tim van het Veld, mede-oprichter van Bitcoinexchangenederland, komt dit omdat het voor steeds meer mensen een nieuwe investeringsklasse is met een steeds betere reputatie en bekendheid. Waar voornamelijk eerst mensen actief in de technologie en IT- branche zich hiermee bezighielden, zie je dat dat nu overloopt naar anderen.

Regulering speelt ten slotte ook een belangrijke rol spelen en Nederland is hier vooruitstrevend mee, De Nederlandse Bank (DNB) heeft sinds 10 januari 2020 nieuwe regulering aangekondigd voor exchanges welke hieraan bijdragen’ aldus Herbert de Weerd, blogger op Bitcoinexchangenederland.

Als we de totale onderzoeksgroep bekijken zien we dat we, op het gebied van activiteit, de provincies als volgt kunnen rangschikken: Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Zeeland, Limburg, Groningen, Gelderland, Brabant, Friesland en tot slot Drenthe.

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen via rob@bitcoinexchangenederland.nl