Activiteit op de markt voor Bitcoin-opties laat zien dat BTC een kans van 9% heeft om tegen het einde van 2020 $ 20.000 te bereiken.

De Bitcoin (BTC) -optiemarkt, die voornamelijk wordt gedomineerd door Deribit en CME, geeft BTC een kans van 9% om tegen het einde van 2020 te stijgen naar zijn hoogste punt ooit op $ 20.000.

Gezien de neiging van Bitcoin om een langdurige prijsverbetering te zien, zes tot acht maanden nadat een halvering is geactiveerd, zijn handelaren in de optiemarkt relatief voorzichtig over de middellange-termijntrend van BTC.

 

Data toont dat BTC-opties richting een bulls market beweegt

Op de korte termijn zijn veel handelaren op zowel Deribit als CME schijnbaar optimistisch over de prijsontwikkeling van BTC. Volgens gegevens van ecoinometrics heeft de CME Bitcoin-optiebeurs 22 oproepen voor elke 1 put geregistreerd. Simpel gezegd, voor elke 22 mensen die BTC kochten, verkocht één persoon.

De basis van het optimisme over de kortetermijnactie van Bitcoin door optiehandelaren is waarschijnlijk de opeenvolgende tests van het weerstandsniveau van $ 10.000. Wanneer een cruciaal niveau drie tot vier keer wordt getest, of het nu gaat om ondersteuning of weerstand, is de kans groot dat het wordt verbroken. In de afgelopen 11 dagen heeft Bitcoin in totaal vijf keer $ 10.000 getest, wat de weerstand verzwakte.

Optiehandelaren, die meestal professionele handelaren zijn, verwachten dat de prijs van Bitcoin op korte termijn de $ 10.000 zal overstijgen, wat ook wordt ondersteund door het verbeteren van het sentiment rond activa met een hoog risico, zoals afzonderlijke aandelen.

Waarom zijn handelaren niet langdurig bullish?

De prijs van Bitcoin beweegt vaak in extreme cycli. Er wordt al lang gespeculeerd dat agressieve aan- en verkoop van giganten op hoge en lage punten ervoor zorgt dat BTC grote prijsschommelingen ziet. Optiehandelaren voelen zich misschien niet op hun gemak bij het maken van weddenschappen op de middellange tot lange termijn op de prijs van Bitcoin vanwege de onvoorspelbaarheid in de huidige omstandigheden.

Bij eerdere halveringen duurde het ongeveer zes tot acht maanden voordat de prijs van Bitcoin begon aan een langdurige prijsverbetering. Als zodanig rechtvaardigt de halvering van mei 2020 alleen niet dat de prijs van BTC tegen het einde van het jaar een recordhoogte bereikt. Met dit gezegd, zijn er nog steeds verschillende positieve gegevenspunten die voorspellingen ondersteunen van een recordhoge Bitcoin-prijs tegen het vierde kwartaal van 2020.

Bitcoin staat bijvoorbeeld op het punt het zevende gouden kruis in de geschiedenis te zien als de prijs van BTC de komende dagen boven de $ 9.500 blijft. Bitcoin staat ook ver verwijderd van het tonen van oververkochte omstandigheden in de hogere tijdframes. De wekelijkse grafiek laat zien dat verschillende momentum oscillators aangeven dat de lopende prijsverbetering zich verder kan uitstrekken tot $ 10.000 tot $ 11.000.

Zowel het gouden kruis als de wekelijkse MACD zijn relatief kortetermijnindicatoren, wat de stimulans kan zijn achter het optimisme op de optiemarkt. Voorlopig zorgt een samenvloeiing van verschillende factoren, waaronder de volatiliteit van Bitcoin in zeer onzekere omgevingen zoals de huidige veroorzaakt door de pandemie van het coronavirus, ervoor dat optiehandelaren voorzichtiger zijn bij langetermijnoproepen.