Er wordt de laatste jaren ontzettend veel geschreven en gezegd over bitcoin, dus is het niet gek als je ook op de cryptotrein wilt springen. Als beginner weet je misschien niet goed waar je moet beginnen en kun je de nodige tips gebruiken. We hebben een aantal adviezen voor je op een rij gezet.

Lees je in

Je hoeft geen bitcoin-expert te zijn om te beginnen met bitcoin, maar je vergroot je kansen op winst absoluut als je de nodige kennis over het onderwerp bezit. Verdiep je in de cryptomunt vóórdat je een investering doet. Wat is bitcoin nu eigenlijk precies? Wat is de geschiedenis? Heb je eenmaal een goed beeld van hoe de munt in elkaar steekt, dan is het goed om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen. Op tal van platforms lees je het laatste nieuws rondom de munt. Op een gegeven moment zal je zien dat je bepaalde koerswijzigingen aan ziet komen. Een voorbeeld van AD.nl: toen Elon Musk over bitcoin tweette, schoot de koers omhoog.

Begin klein

Vuistregel bij investeringen is dat je nooit geld moet gebruiken dat je niet kunt missen. Stel dat je het volledige bedrag verliest, heb je dan steeds genoeg om rond te komen én een buffer voor onvoorziene uitgaven? Daarbovenop kan het voor beginners goed zijn om klein te beginnen. Zo kun je eerst oefenen voordat je serieuzere bedragen inzet. Je leert veel door in de gaten te houden wat er met je investering gebeurt. Mocht je het geld onverhoopt verliezen, dan is er geen man overboord – het is immers toch een klein bedrag.

Maak gebruik van tools

Enerzijds is het jammer dat je niet eerder met bitcoin bent begonnen, want dan had je de munten een stuk goedkoper kunnen inkopen. In 2011 was de cryptomunt bijvoorbeeld volgens Het Laatste Nieuws slechts 1 dollar waard.

Toch zit er ook een voordeel aan later beginnen: er zijn door de jaren heen ontzettend veel handige tools voor handelen met cryptovaluta ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is Bit index AI. Dit is een toonaangevende geautomatiseerde handelstechnologie die ontworpen is om nieuwe en ervaren gebruikers te helpen handelen in de volatiele cryptocurrency-markt.

Probeer het hoofd koel te houden

De cryptomarkt is volatiel, met hoge pieken en diepe dalen. Op het moment dat het minder gaat met de munt, kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden. Soms verkopen mensen hun cryptomunten op zo’n moment uit paniek en maken verlies, terwijl de koers op een later moment wellicht weer opkrabbelt. Probeer daarom geen impulsieve beslissingen te maken en denk aan de lange termijn. Het is bewezen dat beslissingen maken onder druk nooit een goede uitkomst geeft. Dus ook bij handelen in crypto’s is het goed je strategie te blijven volgen en je niet door emoties te laten leiden.

Conclusie

In bitcoin investeren is altijd al spannend, maar als nieuwe gebruiker helemaal. Gelukkig zijn er vele tips die je winstkansen als beginner vergroten, zoals die hierboven. Hiermee ben je klaar om de cryptomarkt te veroveren!