De prijsstijging voor Bitoin (BTC) naar USD 9.500, – op 30 april 2020, was een zegen voor investeerders van cryptovaluta. Echter bleven liefhebbers van goud vasthouden aan de Amerikaanse dollar.

Terwijl BTC/USD op woensdag 29 april 2020 steeg naar een 8 weken durend topniveau, streef het al geweldig year-to-date rendement van dit paar hun grootste competitie voorbij namelijk goud.

De stijging van BTC is te wijten aan speculanten volgens Schiff

Toen Cointelegraph berichten uitbracht van prijzen die gericht waren op USD 9.000, – voor de BTC, was goud toch het beste om in te investeren. Alhoewel thans, Bitcoin het rendement van het edelmetaal heeft vernietigd. Met een topprijs van USD 9,440 op donderdag 30 april 2020, verdubbelde BTC hiermee het rendement van goud van 13.1% binnen 24 uur tijd.

Dit verrassend resultaat betekent dat wanneer de macro aandelen naast elkaar geplaatst worden, Bitcoin met kop en schouders boven de competitie uitsteekt. Bitcoin laat aandelen, goud, de Amerikaanse dollar en crisis-getroffen olie allemaal ver achter zich. Dit wordt bevestigd door monitoring data van Skew.

Peter Schiff, berucht als voorstander van goud, reageerde op de gebeurtenissen, maar was niet onder de indruk van deze resultaten. Echter niet betreffende goud. Op Twitter beweerde hij weten dat Bitcoin opgeschroefd wordt door speculanten zoals het geval is met andere risicovolle activa deze dagen. Verder gaf hij aan dat Bitcoin en goud niets gemeens hebben met elkaar. En dat er dus niets verwarrends aan de hand is betreffende bewegingen in prijzen heden ten dage.

Een overdreven voorspelling, USD 0, – voor Bitcoin?

Zoals Cointelegraph eerder op de dag aangaf op donderdag 30 april 2020, waren het juist de effectenbeurzen die ineens volume pieken waarnamen. In plaats van de speculatieve gebieden van Bitcoin futures, die nog steeds lagere volumes heeft vanaf het kelderen van prijzen in maart.

Schiff staat bekend om zijn Bitcoin voorspellingen over de neergang van Bitcoin. Hierbij heeft hij vaker beweerd dat de markt richting nul zal gaan. In een reactie op de laatste opmerkingen van Schiff, voelde Lightning Torch organisator Hodlonaut, Schiff aan de tand. Hodlonaut tweette dat hij verward was in verband met wat Schiff eerder beweerd had dat BTC 50% nog meer zou dalen in maart. En dat terwijl het nu juist 70% is gestegen. Hij vroeg Schiff om uitleg.

Schiff was in ieder geval aantoonbaar correct in zijn beschrijving dat goud en Bitcoin wezenlijk verschillen van elkaar. In essentie, valt bij Bitcoin schaarste op te merken, hetgeen de mensheid nooit gekend heeft. Zoals aangegeven door Saifedean Ammous, auteur van “De Bitcoin Standaard”, en anderen, is goud niet zeldzaam vergeleken met Bitcoin. En de voorraad van goud wordt gereguleerd op basis van de tijd de mens in staat is toe te wijden aan het mijnen ervan.