Bitfinex is een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges die haar gebruikers lage kosten in rekening brengt.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Handel in 150 verschillende crypto op verdien een passief inkomen door je crypto te staken op Bitfinex.

Betaalmethoden

iDEAL, Klarna, Sofort, Bancontact, Mister Cash, Giropay, MyBank, Visa, MasterCard

Minimale storting

$25

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,10%

Features

Een van de grootste exchanges om crypto te traden, staken of zelfs een crypto lening aan te vragen.

Bitfinex – Onze review en ervaring

De Bitfinex exchange is een zeer geavanceerd handelsplatform voor verschillende crypto valuta’s. Het Bitfinex platform wordt beheerd door Ifinex Inc en is sinds 2014 één van de grootste Bitcoin exchanges ter wereld. Bitfinex heeft ruim 10% van de gehele beurshandel in handen, binnen de cryptosector. De Bitfinex exchange wordt voornamelijk gebruikt door handelaren uit Aziatische landen, maar desondanks is het platform ook zonder twijfel toegankelijk voor Nederlandse handelaren of andere nationaliteiten.

Bitfinex Registratie en Bitfinex inloggen

Alvorens dat je kunt beginnen met traden op Bitfinex, is het belangrijk om te weten dat nieuwe accounts niet in staat zijn te handelen totdat ze een minimum vermogen van 10.00 USD hebben bereikt. Dit vermogen kan bereikt worden door cryptocurrency te storten op jouw account. Het platform is dus niet erg geschikt voor beginnende traders.

In deze handleiding zullen we je laten zien hoe de Bitfinex registratie en Bitfinex verification in zijn werk gaat.

  1. Bitfinex Registratie

De eerste stap die moeten voldaan om gebruik te kunnen maken van de Bitfinex Exchange is het registreren van aan account. Dit is vrij eenvoudig te doen en is niet veel anders dan bij andere crypto exchanges. Allereerst ga je naar de website van Bitfinex en klik op de button ‘Open account’. Zoals hieronder afgebeeld.

Bitfinex Registratie

Alvorens je verder kunt gaan in het registeren van een account op Bitfinex, dien je een aantal punten te lezen. Bij ieder punt dien je akkoord te gaan door op ‘I Understand’ te klikken. Na dit te hebben gedaan klik je op ‘Proceed’ om door te gaan.

Bitfinex Account

Na deze stappen te hebben voltooid, is de volgende stap het bedenken van een username (gebruikersnaam) voor jouw Bitfinex account. Hier vul je je e-mailadres in en kies je een sterk wachtwoord, ook kun je hier de tijdszone kiezen die jij wil gaan gebruiken. Voor Nederlanders is dit GMT +01:00.

Na dit te hebben gedaan vul je de Captcha text in en klik je op ‘Open account’ om je account registratie te voltooien.

bitfinex Registration

Gefeliciteerd, jouw account registratie bij Bitfinex is nu voltooid en kan je beginnen aan het geld storten op Bitfinex.

Bitfinex geld storten

Vanwege het feit dat jouw account nog geen persoonsverificatie heeft ondergaan, kun je nog geen geld storten op het Bitfinex account in jouw bezit. Zonder deze verificatie is het alleen mogelijk cryptocurrency op het account te zetten.

Om cryptocurrency te storten op jouw Bitfinex account dien je ingelogd te zijn en naar de ‘Deposit Page’ te gaan. Hier biedt Bitfinex je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende cryptocurrency in jouw bezit om te storten op je Bitfinex account.

De meest gemakkelijke coins om de storten op Bitfinex zijn Bitcoin en Ether. Deze coins zijn direct te verhandelen op het platform voor vele andere cryptocurrencies.

In dit voorbeeld zullen we je laten zien hoe het storten van Ether op Bitfinex in zijn werk gaat. Klik op de lijst zoals afgebeeld hieronder op ‘Ethereum’

Ethereum Bitfinex

Voor kleine stortingen wordt er door de Bitfinex exchange een kleine fee gerekend. Boven de 100$ zijn stortingen gratis.

Na het selecteren van de munt die jij wil storten, dien je naar beneden te scrollen en twee maal op ‘Yes’ te klikken en vervolgens op ‘I Understand Continue’.

Na dit te hebben gedaan zul je worden doorgestuurd naar de Deposit Page. Hier dien je nogmaals te klikken op de coin die jij wil storten.

Bitfinex verification

Na het registeren van je account, in te hebben gelogd en de munt te hebben geselecteerd die jij wilt gaan storten, wordt er geadviseerd een extra beveiligingslaag in te stellen voor je account (2-FA). Om dit te doen dien je in de pop-up op ‘Security Center’ te klikken om dit in te stellen.

Het Bitfinex platform biedt twee verschillende mogelijkheden van verificatie. De meest voor de hand liggende en meest gebruikte is Google Authenticator. Deze verificatie zullen we je hier stap voor stap uitleggen.

De Google Authenticator is een app dat het erg eenvoudig maakt om een 2-FA beveiliging mee in te stellen. Deze is te downloaden in de App Store van je mobiele telefoon.

Na het downloaden van de App dien je op ‘Setup’ te klikken.

Bitfinex Verification

Hier dien je de QR-code te scannen met de Google Authenticator app.

Na dit te hebben gedaan krijg je een code te zien die je dient in te vullen op de website van Bitfinex. Hiermee wordt de 2-FA beveiliging geactiveerd.

Bitfinex Verificatie

Na de verkregen code te hebben ingevoerd en op ‘Enable’ te hebben geklikt zul je van Bitfinex een code ontvangen. Hier kun je de 2-FA activeren door op ‘Activate token 2-FA’ te klikken.

De 2-FA beveiliging van Bitfinex is nu geactiveerd en je kunt veilig gaan beginnen met het kopen, verkopen of verhandelen van crypto op Biftinex.

Crypto kopen en verkopen op Bitfinex

Na het storten van crypto of aankopen van crypto op jouw Bitfinex account kun je beginnen met het verhandelen hiervan op de Bitfinex Exchange.

Allereerst, dien je de markt te selecteren waarin je wilt gaan handelen. Om een markt te selecteren waar je in wilt gaan verhandelen dien je naar de linkerkant van de pagina te gaan (Zoals hieronder afgebeeld)

Bitcoin Bitfinex

In ons voorbeeld laten we je zien hoe je Ethereum verhandeld op Bitfinex.

Bitfinex Ethereum

In de pagina voor het crypto kopen en verkopen van crypto op Bitfenix, worden een groene en rode kolom getoond. Dit wordt het orderboek van Bitfinex genoemd. In de rode kolom worden alle verkooporders getoond en in de groene alle inkooporders van mensen die cryptovaluta willen kopen.

Crypto kopen Bitfinex

Indien jij wilt gaan kopen, dan gebruik je de groene kop. Voor het verkopen van crypto dien je de rode knop te gebruiken.

Hier kun je vervolgens de prijs handmatig invoeren. Ook is er de optie een prijs aan te klikken uit het orderboek van Bitfinex. Wanneer je dit doet is de kans groter dat je transactie onmiddellijk wordt voltooid omdat het door iemand anders wordt aangeboden en dus op voorraad is.

Bitfinex Kopen

Wanneer de door jou geplaatst order is voldaan, zul je moeten wachten tot hij gevuld is. De door jou aangekochte crypto is terug te vinden in jouw persoonlijke Bitfinex wallet.

Bitfinex fee per transactie

Hoewel Bitfinex een keer gehacked is geweest doet de crypto exchange er tegenwoordig alles aan zowel de exchange, de app als de accounts van haar gebruikers optimaal te beschermen. Zo is het gehele platform beschermd met SSL-encryptie van militair niveau en kan je zelf je account beschermen tegen cybercriminaliteit door een two-factor authentication in te stellen, login IP-adressen te whitelisten en gebruik te maken van trusted API’s.

Daarnaast wordt het platform tegenwoordig gehost op Linux systemen, worden er iedere seconde back-ups gemaakt van de databases en is Bitfinex beschermd met Distributed Denial of Service tegen DDoS-aanvallen.

Kosten en fees

Net zoals bij iedere andere Cryptoexchange worden er bij Bitfinex ook kosten per transactie gerekend. Dit is het verdienmodel van het platform en wordt de Bitfinex fee genoemd.

Voor accounts met een lager handelsvolume dan $500.000 per 30 dagen worden de volgende kosten gerekend:

Maker fee: 0,1%Taker Fee: 0,2%

Wanneer het handelsvolume hoger wordt, dan dalen de kosten per transactie bij Bitfinex. Handelaren die meer van $30 miljoen aan transacties voldoen per 30 dagen genieten de meest lage kosten.

Voor stortingen boven de $100 worden geen kosten in rekening gebracht.

Voor opname worden er per cryptomunt verschillende kosten gehanteerd. De meest bekende voordeelden van kosten hiervoor zijn:

  • Bitcoin : 0,0003 BTC
  • Ether 0,01 ETH
  • Litecoin 0,001 LTC
  • Tether 2,0 USD

Bitfinex veiligheid en Bitfinex Hack

Bitfinex is een platform dat veiligheid voor gebruikers, erg hoog in het vaandel heeft. Ondanks dat, werd het platform in augustus 2016 gehackt. Met als gevolg een verlies van 120.000 Bitcoin.

Als reactie hierop is de Bitfinex veiligheid sterk verbeterd door gebruik te maken van een ‘Cold storage’. Deze zogenoemde cold storage zorgt er voor dat het grootste gedeelte van de cryptomunten niet online staan en dus niet bereikbaar zijn voor online hackers.

Na de Bitfinex hack betaalde de exchange zijn platform vanaf april 2017 terug voor elke dollar die er tijgens de Bitfinex hack verloren ging. Deze hack is door Bitfinex dus op een zeer professionele en nette wijze opgelost.

Bitfinex review

Bitfinex is een handelsplatform dat zich uitstekend leent voor de meer gevorderde crypto handelaren onder ons die beschikken over een groot vermogen om te verhandelen. Wij adviseren beginnende traders in de crypto sector, te kiezen voor een andere Crypto Exchange, zoals bijvoorbeeld Bitvavo. Hier kun je vrij eenvoudig beginnen met het verhandelen van digitale valuta en krijg je de mogelijkheid om Bitcoin kopen met IDEAL.

Bitfinex contact

Ben jij handelaar op Bitfinex en heb je ergens een vraag over, of ergens hulp bij nodig? Dan kun je terecht bij het Bitfinex contact help center. Hier vind je een aantal veelgestelde vragen, maar krijg je ook de mogelijkheid om in contact te komen met een medewerker van Bitfinex.

Het Bitfinex Help Center vind je hier : https://support.bitfinex.com/hc/en-us

Heb jij verregaande interesse in het verhandelen van Crypto? Bekijk dan ook eens onze review over de wat meer voor beginners geschikte cryptoexhange: Bitvavo of Binance!

Tot slot, waar moet ik op letten bij het kiezen voor Bitfinex?

De Bitfinex exchange is een online marktplaats waar je als gebruiker digitale activa kunnen ruilen voor fiat geld zoals dollars en euro’s en andere crypto zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Als je voor de Bitfinex exchange kiest, is het noodzakelijk om naar de belangrijkste aspecten van de exchange te kijken zoals functionaliteit en veiligheidsmaatregelen. Heeft Bitfinex alle functies die je verwacht te gebruiken? En biedt Bitfinex de gewenste veiligheidsmaatregelen die je zoekt in een exchange?

Gebruiksgemak is een andere factor om te overwegen en is vooral belangrijk voor nieuwere handelaren die moeite kunnen hebben met platforms met een minder intuïtieve gebruikersinterface.

Het is cruciaal om uit te kijken voor valse websites en mobiele apps bij het zoeken naar een crypto exchange zoals Bitfinex. Zelfs als het platform betrouwbaar lijkt, let dan op eventuele typografische fouten, twijfelachtige branding, en, in het geval van een website, of er een klein slotpictogram dat veiligheid aanduidt bij de URL-balk aanwezig is.

Afgezien van fraude is het belangrijk om jezelf er voortdurend aan te herinneren dat het handelen in crypto riskant kan zijn. Cryptocurrencies zijn vrij gevoelig voor snelle prijsstijgingen en -dalingen die zelfs de meest deskundige beleggers niet met vertrouwen kunnen voorzien. 

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen naar de Bitfinex exchange, zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!

Veelgestelde vragen over Bitfinex

Nee, Bitfinex is een zeer geavanceerd platform dat meer is geschikt voor de ervaren trader met een groot handelsvermogen.

Een meer geschikt platform om te gebruiken voor beginners is Bitvavo.

Ja, Bitfinex biedt een groot aantal crypto currency aan.

Ja, Bitfinex is een zeer betrouwbaar platform om te gebruiken. Zeker na de hack in 2016 is het beveiligingssysteem sterk verbeterd.

Ja, Bitfinex beschikt over een Bitfinex Help Center, waar je terecht kunt met eventuele vragen. Het help center vind je hier!

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.