Bitvavo exchange review

REVIEW EN ERVARINGEN

Bitvavo, de Nederlandse crypto exchange. Koop eenvoudig crypto met iDeal tegen de laagste kosten. Meer dan 180+ cryptocurrencies beschikbaar. Tijdelijk gratis € 1.000 handelskosten als je je aanmeld bij Bitvavo. Gebruik de knop hieronder om direct naar de website te gaan.

Bitvavo

Bitvavo is een van de meest populaire crypto platformen om bitcoin en andere currencies te kopen in Nederland.

 

https://www.bitvavo.com

Bitvavo Review

Bitvavo is een website waar je eenvoudig diverse cryptovaluta kan aankopen, maar ook verkopen. Dit alles is te doen zonder hier al te veel kennis en ervaring mee te hebben. Dit is één van de redenen waarom de Bitvavo Exchange is uitgegroeid tot een van de meest populaire crypto exchanges in Nederland. Wat zijn nu onze Bitvavo ervaringen? In deze Bitvavo review leggen we uit hoe de exchange werkt en hoe je direct kunt beginnen met het handelen van crypto’s.

Bitvavo inloggen en registeren – Inloggen op Bitvavo.nl mijn account

Het registeren is bij Bitvavo erg simpel gemaakt. Je hoeft slechts een paar noodzakelijke persoonlijke gegevens in te vullen. Na dit te hebben gedaan krijg je vervolgens een e-mail dat een link bevat, waar je op moet klikken om naar de volgende stap te gaan.

Hierna is het mogelijk om direct aan de slag te gaan. Via de button ‘mijn account’ biedt Bitvavo je de mogelijkheid om extra veiligheidsmaatregelen in te stellen. Om dit te doen volg je de stappen zoals wordt aangegeven door Bitvavo.

Bitvavo log in

identiteits verificatie

Bij Bitvavo wordt enkel om een paspoort of ID verificatie gevraagd, indien je grote bedraagt verlangt aan te kopen van €2500 of meer. Het is niet mogelijk de verificatie te doen door het uploaden van een rijbewijs. Dit is een wettelijke verplichting die aan Bitvavo is opgelegd om eventuele witwaspraktijken te voorkomen.

Dit is hoe de verificatie er uit ziet op de website van Bitvavo

Bitvavo verificatie

Het storten van Euro’s in je account

Bitvavo biedt je de mogelijkheid om meer dan 180 verschillende cryptovaluta aan te schaffen. Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om Bitcoin te kopen, maar ook Ethereum of Litecoin.

Om in het bezit te komen van één van deze cryptovaluta, dien je hier eerst geld voor te storten. Bitvavo hanteert hiervoor een minimumbedrag van €1,00 en een maximumbedrag van €10.000.

Het toevoegen van Euro’s aan je Bitvavo account bestaat uit een aantal simpele stappen. Deze zijn als volgt:

 1. De eerste stap is het er voor zorgen dat jou telefoon geverifieerd is en gekoppeld aan je Bitvavo account
 2. Klik vervolgens op euro’s storten in het dashboard menu
 3. Kies het bedrag dat jij wil storten in euro’s
 4. Kies één van de betaalmogelijkheden die Bitvavo aanbiedt, (IDEAL is ook mogelijk)
 5. Volg tot slot de stappen die getoond worden op het scherm

Storten crypto Bitvavo

Wanneer je de stappen gevolgd hebt, zul je het bedrag zien dat in Euro’s in jouw persoonlijke account komt te staan. Na dit te hebben gedaan kun je de Euro’s in ‘mijn account’ omzetten naar elke gewenste cryptovaluta naar keuze.

Crypto kopen op Bitvavo

Wanneer je, je balans hebt gevuld met Euro’s. Dan kun je de stap gaan zetten naar de aankoop van de gewenste crypto currency naar keuze. Je krijgt bijvoorbeeld de keuze om Bitcoins kopen, maar ook andere cryptovaluta Om dit te doen dien je een aantal stappen te volgen. Deze zijn als volgt:

 1. Ga naar je dashboard
 2. Klik vervolgens op de gewenste cryptomunt die jij wil aanschaffen
 3. Zorg dat je op het tabblad ‘Kopen’ hebt ingedrukt.
 4. Vul nu het bedrag in Euro’s dat jij wil omwisselen voor de gewenste cryptomunt
 5. Klik op ‘Kopen’

Wanneer jij al in het bezit bent van enige Bitcoin, dan heb je de mogelijkheid om dezelfde stappen te volgen om de Bitcoin in jouw bezit te verkopen voor een andere gewenste cryptovaluta naar keuze.

Crypto kopen Bitvavo

Jouw Bitcoin verplaatsen naar een exchange vanaf Bitvavo

Vanaf Bitvavo is het mogelijk om de cryptovaluta in jouw bezit te verplaatsen vanaf Bitvavo, naar een andere exchange. Wellicht heb je voornemens om een andere cryptomunt aan te schaffen dan ze bij Bitvavo aanbieden. In dat geval biedt Bitvavo je de mogelijkheid om jouw cryptocurrency te verplaatsen naar een andere exchange.

Om bijvoorbeeld Ethereum over te zetten naar de Binance exchange, dienen de volgende stappen gevolgd te worden:

 • Ga naar het Bitvavo dashboard
 • Kies de valuta in jouw bezit die jij wilt gaan verplaatsen
 • Hier zie je hoeveel de balans van deze valuta bedraagt
 • Kies de hoeveelheid die je wilt gaan verplaatsen, zorg er hierbij voor dat je rekening houdt met de fee van de transactie. De fee wordt afgetrokken van het bedrag dat jij verplaatst.
 • Nu krijg je het totaalbedrag te zien inclusief de ingehouden fee hiervoor.
 • Kies vervolgens het adres waar jij jouw cryptovaluta naartoe wil verplaatsen.

De laatste stap is van cruciaal belang voor het verplaatsen van de cryptovaluta. Zorg er voor dat je deze goed controleert, om te voorkomen dat je per ongeluk het bedrag naar een verkeerd adres stuurt. Er kan enige tijd verstrijken alvorens jij de verzonden cryptovaluta hebt ontvangen op jouw rekening

Exchange BItvavo

Van Binance naar Bitvavo

Hierboven werd beschreven hoe je Bitcoin kon overmaken vanaf Bitvavo naar een andere wallet. Andersom geldt dit precies hetzelfde, je kunt de volgende stappen volgen om dit te doen:

 1. Log in en ga naar ‘mijn account’ op Bitvavo.nl
 2. Klik op de digitale munt die u wilt storten
 3. Klik op storten (deposit)
 4. Vervolgens wordt uw Bitvavo-wallet-adres weergegeven.
 5. Dit is het adres waarnaar u uw crypto’s kunt sturen.
 6. Ontvang binnen enkele minuten tot uren uw valuta’s.

Bitvavo verkopen van cryptocurrency – Geld opnemen

Wanneer jij beschikt over een aantal te verkopen cryptomunten en deze op Bitvavo wil verkopen voor euro’s, dan wordt hier de mogelijkheid voor geboden. Hiervoor dien je ‘Verkoop’ te selecteren en volg je de volgende stappen:

 • Kies de gewenste cryptovaluta die jij wilt verkopen via jouw persoonlijke dashboard
 • Klik vervolgens op het ‘Verkopen’ tabblad
 • Vul nu de hoeveelheid in van de munt naar keuze die jij wilt gaan verkopen

De door jou gekozen cryptovaluta wordt vervolgens omgezet in euro’s en wordt aan jou getoond. Hierna kun je pas besluiten de cryptovaluta uit te laten betalen naar jouw gewenste rekening. De koersen van Bitcoin zijn sterk variabel. Het is belangrijk hier rekening mee te houden

Let op: Je kunt pas geld overmaken naar je rekening, wanneer je deze geverifieerd hebt. Om dit te doen dien je naar ‘account’ te gaan, vervolgens klik je op ‘bankrekening koppelen’. Na dit te hebben gedaan dien je een bedrag van €1 over te maken via bijvoorbeeld IDEAL om je bankrekening te verifiëren.

Om het gewenste bedrag in euro’s naar je eigen bankrekening over te laten maken, kies je voor ‘euro’s opnemen’ in het dashboard. Vervolgens volg je de door Bitvavo aangegeven stappen.

Bitcoin verkopen Bitvavo

Cryptomunten van andere exchanges of wallet storten op Bitvavo

Het kan natuurlijk voorkomen dat je Bitvavo wilt gaan gebruiken om cryptovaluta te bewaren, of bepaalde cryptomunten aan wilt schaffen op Bitvavo die bij andere exchanges misschien niet verkrijgbaar zijn. Hiervoor biedt Bitvavo de mogelijkheid om cryptovaluta die jij in een andere exchange of in jou wallet hebt staan, te storten op je Bitvavo account.

Om dit te doen dien je de volgende stappen te volgen:

 • Kies aan de hand van het ‘dashboard’ op de munt die jij wilt storten naar wens.
 • Na dit te hebben gedaan klik je op het tabblad ‘storten’
 • Hier wordt vervolgens het adres getoond
 • Kopieer het getoonde adres en plak deze withdrawal op jou account op een andere exchange of wallet
 • Klik vervolgend op verzenden om de storting te verzenden

Storten crypto Bitvavo

Bitvavo App

Bitvavo biedt de mogelijkheid om crypto currency te verkopen via een handige mobiele App. Met de handige crypto app,  is het mogelijk om ruim 180 verschillende cryptovaluta te kopen, te verkopen of te traden voor andere valuta. Ook is het mogelijk om de Bitvavo App te gebruiken als crypto wallet voor je andere cryptovaluta en Bitcoin.

De app is uitermate geschikt voor beginners en zeer gemakkelijk in het gebruik er van. Je kunt er eenvoudig Bitcoin en andere crypto kopen via bijvoorbeeld IDEAL of via een SEPA transfer. De Bitvavo exchange is erg geschikt voor beginners. Gevorderden kunnen gebruik maken van geavanceerd traden.

Bitvavo kosten en fees

Wanneer Bitvavo begon, begon het als broker. Momenteel wordt het hele platform omgebouwd naar een exchange. Dit wordt voornamelijk gedaan vanwege het feit dat zij het aller goedkoopste cryptocurrency platform van Nederland willen zijn, De Bitvavo kosten zijn dan ook zeer laag per transactie. Ook maakt dit het mogelijk om exchange tegoeden aan te schaffen, met bijvoorbeeld IDEAL. Vanaf 8 maart is de exchange gelanceerd en beschikbaar voor alle bestaande klanten dat Bitvavo kent.

Het registeren en aanmaken van een account is bij Bitvavo volledig kosteloos. Bitvavo is een broker dat fungeert als tussenpersoon tussen jou en de exchange. Bitvavo maakt het zeer eenvoudig voor gebruikers om cryptovaluta te kopen en vraagt hier een kleine vergoeding voor, in de vorm van Bitvavo fees.

Enkele voordelen van de Bitvavo exchange vergeleken met andere crypto exchanges:

 • De Bitvavo transactiekosten zijn zeer laag, gemiddeld zijn de kosten tussen de 0 en de 0,25%
 • Eenvoudig en snel tegoed bijvullen via IDEAL
 • Het is gemakkelijk cryptovaluta te kopen voor beginners. Voor ervaren traders biedt Bitvavo een geavanceerd gedeelte.
 • Bitvavo biedt de mogelijkheid om voor extra korting te sparen door meer te traden.
 • De exchange staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en staat dus onder toezicht hiervan.

Het nadeel van Bitvavo is alleen dat het niet beschikt over een hardware/cold wallet.

Onze Bitvavo review en ervaring

Ervaring leert dat Bitvavo een uitstekende exchange is voor beginners, dat zich vooral richt op het houden van eenvoud voor de gebruiker. Dit zorgt er voor dat er gemakkelijk cryptocurrency kan worden gekocht, verkocht en verhandeld. Het handelsplatform ziet er modern uit en werkt erg gemakkelijk, vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

In tegenstelling tot veel andere Nederlandse brokers, beschikt Bitvavo over een zeer ruim assortiment aan verschillende cryptocurrency. Dit zal ik de toekomst hoogstwaarschijnlijk worden uitgebreid met nog meer nieuwe beschikbare crypto’s. Daarnaast wordt het platform regelmatig geüpdatet, met de nieuwste ontwikkelingen op de cryptomarkt en om het gebruik nog makkelijker te maken.

Onze conclusie wat betreft deze Bitvavo review luidt dan ook dat het een uitstekend handelsplatform is, voor startende maar ook voor de wat meer ervaren traders binnen de cryptomarkt.

Bitvavo staken

Ook nieuw bij Bitvavo is dat je gebruik kan maken van off-chain en on chain staking. Zo zijn er verschillende cryptocurrencies welke je kan staken bij Bitvavo ook zo maandelijks wat meer rendement te verdienen op je huidige cryptocurrencies. Deze functie is in oktober gelanceerd en zal in het begin de optie bieden om te staken met circa 10 verschillende cryptocurrencies, waaronder bitcoin en ethereum.

Bitvavo ervaringen van gebruikers

De Bitvavo ervaringen van gebruikers zijn zeer positief te noemen. Gebruikers van de Bitvavo exchange spreken voornamelijk over het fijne gebruikersgemak en de betrouwbaarheid. Bitvavo is erg overzichtelijk en er is snel mee te werken. Dit handelsplatform leent zich ideaal voor iedereen die weinig tijd heeft, maar toch betrokken wilt zijn en blijven met de cryptomarkt. Je kunt met relatief weinig inzet en moeite, al deelnemen aan het handelen binnen de crypto markt.

Bitvavo heeft dan ook een geweldige beoordelingen van 4/5 ster uit ruim 2500 beoordelingen van gebruikers (!).

Is Bitvavo betrouwbaar om te gebruiken?

Bitvavo staat er om bekend veel waarde te hechten aan de betrouwbaarheid van het bedrijf. Er wordt constant gewerkt aan de veiligheid van de gebruiker en deelt dan ook veel informatie over de manier waarop, ze werken aan de veiligheid. Zo moet er bijvoorbeeld voor ieder nieuw apparaat dat zich aanmeld bij Bitvavo, apart toestemming worden gegeven.

Persoonlijke informatie van gebruikers zoals paspoorten, identiteitskaarten en andere persoonlijke gegevens worden door Bitvavo versleuteld opgeslagen. Dit wordt gedaan om de veiligheid ten alle tijden te kunnen waarborgen voor de gebruikers van Bitvavo.

Naast de persoonlijke veiligheid wordt ook het vermogen van de klant veilig gesteld door Bitvavo. Dit wordt gedaan door middel van de stichting die is opgezet, genaamd de Stichting Bitvavo Payments. Deze stichting is opgezet om bij een eventueel faillissement het vermogen van de klant veilig te stellen. Alle valuta worden dan geregeld door een derde partij, waardoor er niets in eigen beheer is door Bitvavo B.V.

De vraag of Bitvavo betrouwbaar is om te gebruiken als exchange, kan wat ons betreft met een dikke JA beantwoord worden.

Bitvavo contact – Bitvavo klantenservice

De klantenservice van Bitvavo heeft een zeer snelle tijd van reageren. Het advies luidt wel om je vraag eerst op te zoeken op de website, tussen de ‘Veel gestelde vragen’. Hier staan de meest gestelde en algemene vragen aan Bitvavo uitgelicht. De wordt groot geacht dat jouw antwoord hier tussen staat.

Mocht het antwoord op jou vraag hiet niet tussen staan dan biedt Bitvavo de mogelijkheid om persoonlijk contact op te nemen met een van de medewerkers. Dit kan gedaan worden aan de hand van verschillende kanalen, bijvoorbeeld via e-mail of via een live chat. Bitvavo bellen? Dit is vaak de meest directe manier om in contact te komen met de klantenservice.

Het Bitvavo contact team streeft er naar om ten alle tijden binnen 24 uur te hebben gereageerd.

Heb je interesse om crypto te gaan verhandelen, maar weet je nog niet welke crypto exchange het beste aansluit aan jouw behoeften? Bekijk dan ook onze andere reviews over bijvoorbeeld de Binance Exchange of Bitonic.

Storing – Bitvavo bellen mogelijk?

Ervaar je een storing? Het is helaas niet mogelijk om Bitvavo te bellen. Wel kun je direct contact opnemen met de klantenservice via e-mail of de livechat van Bitvavo. De livechat is open op werkdagen van 10:00 t/m 17:00. De supportafdeling van Bitvavo die via e-mail bereikbaar is, is open op werkdagen 09:00 t/m 21:00 en op weekenden van 10:00 t/m 18:00.

Gratis Account Ja, registreer nu
iDeal mogelijk? Ja
Exchange Ja
Wallet Ja
Stablecoins Ja
Cryptocurrency 180+ cryptocurrencies
Helpdesk taal NL
Bellen helpdesk? Nee, wel livechat
Vestigingsland Nederland
Fees 0.25%
Kopen met creditcard Niet mogelijk
Bankoverschrijving Mogelijk
Kopen met iDeal Mogelijk
Uitbetalen naar bank Mogelijk
Meer informatie www.bitvavo.com

Waarom Bitvavo?

Over Bitvavo

Bitvavo.nl is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange in Nederland. Je kan hier bitcoin en 180+ andere cryptocurrencies kopen tegen de laagste kosten. Bitvavo biedt een sterk platform, met veilige betalingsmethodes en een duidelijke interface om te traden.

N

Goedkoopste prijs

Bitvavo biedt bitcoin en cryptocurrencies aan voor de beste prijs.

N

Betrouwbaar

Bitvavo is al meerdere jaren een betrouwbare speler in Nederland.

N

Gebruikersgemak

Eenvoudig te gebruiken platform dankzij de duidelijke interface. 

N

Exchange

Meer dan 180 cryptocurrencies te verhandelen op het platform.

Veel gestelde vragen

Is de Bitvavo exchange geschikt voor beginners?

Ja, de bBtvavo exchange is uitermate geschikt voor beginners vanwege de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijke manier van kopen, verkopen en traden.

Biedt Bitvavo de mogelijkheid om verschillende crypto valuta te verhandelen?

Ja, Bitvavo biedt de mogelijkheid om ruim 50 crypto valuta te verhandelen.

Is het mogelijk de Bitvavo klantenservice te bellen?

Nee. Wel is het mogelijk contact op te nemen met de klantenservice via e-mail en hun livechat.

Wat zijn de Bitvavo exchange fees?

Momenteel zijn de handelskosten op Bitvavo:

VOLUME (30D) TAKER FEE MAKER FEE
€ 0+
0.25%
0.15%
€ 100 000+
0.20%
0.10%
€ 250 000+
0.16%
0.08%
€ 500 000+
0.12%
0.06%
€ 1 000 000+
0.10%
0.05%
€ 2 500 000+
0.08%
0.04%
€ 5 000 000+
0.06%
0.04%
€ 10 000 000+
0.05%
0.03%
€ 25 000 000+
0.04%
0.03%

Bitvavo baseert de kosten op je handelsvolume in de afgelopen 30 dagen.

Is Bitvavo betrouwbaar om te gebruiken?

Ja, Bitvavo staat bekend als een zeer betrouwbaar handelsplatform. Er wordt constant gewerkt aan de veiligheid en zijn hier zeer transparant over.

Is er ook een Bitvavo mobiele app?

Ja, Bitvavo beschikt over een handige mobiele app waarmee je mobiel crypto valuta kunt kopen, verkopen of verhandelen.

Hoe veilig is Bitvavo?

Bitvavo is een zeer veilige crypto exchange die bekend staat om zijn veiligheid en goede service.

Bestaat er ook een Bitvavo hardware wallet?

Nee, Bitvavo heeft geen hardware wallet. Eventueel kun je wel je digitale valuta van de exchange naar je eigen wallet verplaatsen. 

kucoin-exchange-logo
Coinmerce
coinbase logo