Bitfinex is samen met New Koine, bewaarder van digitale activa, die in London gevestigd is een partnerschap aangegaan voor het aanbieden van instellingsbewaring en post-trade diensten.

Op 13 Mei gaf Bitfinex aan dat New Koine diensten gaat leveren die professionele handelaren gaan helpen in het verminderen van tegenpartij- en afwikkelingsrisico’s in verband met cryptocurrency-transacties.

Bitfinex biedt een deel van zijn aanbod aan professionele klanten door algoritmische en vrij verkrijgbare handel te ondersteunen. Ze beweren dat de nieuwe reeks services, de institutionele deelname aan cryptomarkten zal stimuleren.

Het opslagmodel van Koine is nog “heet” nog “koud”

Phil Mochan, oprichter en hoofd van strategie en bedrijfsontwikkeling bij Koine, sprak met Cointelegraph en legde uit hoe het beveiligingsmodel voor bewaring van crypto-activa werkt.

Hun oplossing gebruikt drie afzonderlijke stukjes technologie, genaamd “Digital Airlocks”, in plaats van de vastgestelde procedures te volgen voor ofwel “hete” of “koude” opslag van crypto-activa. Dit omdat Digital Airlocks op dezelfde manier functioneren als fysieke sluizen:

“Digitale activa komen een buitenste airlock binnen, die conventioneel een hete portemonnee zou kunnen worden genoemd, maar we noemen dit een transitrekening, omdat de fondsen daar slechts tijdelijk worden aangehouden voordat ze naar de tweede airlock gaan, wanneer ze worden omgezet van materiële naar niet materiële in een afzonderlijk digitaal grootboek en vervolgens overgebracht naar een derde airlock die de kluis is voor activa in rust. ”

Mochan merkte op dat net als een conventionele hete portemonnee, de externe luchtsluis nog steeds kwetsbaar is voor aanvallen en benadrukte dat het verschil ligt in het feit dat “het mediane evenwicht dat daar wordt aangehouden nihil is, en we zijn verzekerd voor wanneer dat niet het geval is.”

Het hele proces vindt kennelijk plaats binnen een “sub-milliseconde tijdsbestek” en is het voornamelijk afhankelijk van hardware, en niet van software.

De ‘één bron van waarheid’ van Blockchain elimineert de noodzaak van enige reconciliatie na de handel

De technologie van Koine is afgezien van deze benadering om de bewaring te beveiligen, ontworpen om bijna volledig geautomatiseerd te zijn, zonder te vertrouwen op menselijke tussenkomst, en kan naar verluidt meer dan 200.000 transacties per seconde verwerken.

Traditionele markten – zoals die voor aandelen en obligaties – dematerialiseren vaak ook activa, merkte hij op, maar ze blijven een handelsmodel gebruiken dat intensief werk vergt aan reconciliaties. Daarentegen gebruikt Koine’s Delivery-versus-Payment (DvP) -oplossing een gedistribueerd grootboek als een enkele ‘bron van waarheid’, die Mochin vergelijkt met het model dat wordt gebruikt door conventionele centrale effectenbewaarinstellingen, maar zonder hun multi-level bewaarstructuren.

Gescheiden Eigendom

Tenslotte zorgt deze service van Koine door alle activa die bij transacties betrokken zijn in bewaring te nemen binnen een gescheiden eigendomsmodel, voor continu juridisch eigendom van alle crypto-activa en (gedigitaliseerde) fiat-valuta :

“Wanneer een klant wil handelen, sluit Koine het onderpand van elke kant van de transactie […] voordat de uitvoering van de transactie plaatsvindt. Deze onderpandsvergrendeling bevindt zich in een tijdsbestek van minder dan een milliseconde. Na de handel voert Koine na ontvangst van de afwikkelingsinstructie van de beurs een DvP uit in een tijdsbestek van minder dan een milliseconde. ”

In een gesprek met Cointelegraph onthulde een vertegenwoordiger van Bitfinex dat Koine en Bitfinex ook een integratie bouwen die het Koine-klanten die ook Bitfinex-klanten zijn in staat zou stellen een kredietlijn op Bitfinex te verkrijgen met behulp van de tokens die bij Koine worden gehouden.

Nieuwe aanbiedingen en Oude geschillen

De derivatenplatform voor Bitfinex heeft onlangs een nieuw eeuwigdurend swaps-product gelanceerd waarmee handelaren kunnen speculeren op de dominantie van Bitcoin (BTC). Ze lanceerden vorige maand ook een eigen sociaal netwerk, “Bitfinex Pulse”, om de communicatie tussen handelaren te stimuleren.

Terwijl deze nieuwe aanbiedingen en diensten in aantal toenemen, kreeg Bitfinex’s moederbedrijf, iFinex, begin 2020 een class action-rechtszaak wegens vermeende marktmanipulatie.