Handelen in aandelen, crypto en edelmetalen vanaf één plek.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Beginnen met beleggen vanaf slechts €1

Betaalmethoden

Visa, Mastercard, Neteller, Skrill, Giropay, Sofort, bankoverschrijving

Minimale storting

€1

Wallet

Ja

Transactiekosten

1,49% op Bitpanda, 0,15% op Bitpanda Pro

Features

Sparen en investeren in crypto en aandelen op een van ‘s werelds beste exchanges.

Bitpanda – Onze review en ervaring

Bitpanda is een Europese cryptocurrency exchange opgericht in 2014. Dankzij een gebruiksvriendelijk platform, goedkope fees, en enkele opmerkelijke services heeft Bitpanda al meer dan een miljoen actieve klanten.

Wat is Bitpanda?

Bitpanda onstond eerst onder de naam Coinimal, maar schakelde snel over op Bitpanda. Het bedrijf is gevestigd in Wenen en groeide snel uit tot een van de grootste brokers van Europa. Op het platform kan je terecht voor het kopen en verkopen van ongeveer 46 cryptocurrencies, edelmetalen zoals goud en zilver, fractionele aandelen en ETF’s.

Hoewel het platform wereldwijd toegankelijk is, is het kopen van crypto’ s enkel mogelijk voor inwoners uit de EU in de SEPA zone. Dat zijn dus de landen van de Europese Unie en ook Ijsland, Lichtenstein, Noorwegen, Zwitserland en Monaco. Inwoners van buiten de EU kunnen toch crypto’s laten uitbetalen met Neteller. En Bitpanda Pro is ook wereldwijd toegankelijk, behalve in de V.S. en China.

De Bitpanda exchange

De belangrijkste dienst die Bitpanda aanbiedt is natuurlijk het kopen van cryptocurrencies. Het aanbod is enorm uitgebreid en je kan betalen met de volgende fiat munten:

 • Euro’s
 • US dollars
 • Britse pond
 • Zwitserse frank
 • Turkse Lira

De betalingen kan je doen met:

 • Credit card
 • SEPA
 • Bank wire
 • E-wallets zoals Sofort, Neteller, Skrill en GiroPay

Daarnaast biedt Bitpanda nog heel wat andere diensten die we allemaal even toelichten:

 • Bitpanda Crypto Index fondsen: Indien je je risico wil spreiden of je zoekt een praktische manier om meteen je portefeuille te diversifiëren kan je investeren in een crypto index fonds. Met de Bitpanda crypto index 5 (BCI5) beleg je in de top 5 crypto’s gebaseerd op marktkapitalisatie en liquiditeit. Een van de redenen om hiervoor een fonds te nemen is dat het fonds automatisch de verhouding van de crypto’s balanceert. Met dezelfde insteek kan je investeren in het BCI10 en BCI25 fonds.
 • Bitpanda Savings is een unieke manier om elke maand automatisch te sparen. Hiervoor moet je je bank account koppelen aan Bitpanda. Vervolgens kan je instellen welk bedrag je wekelijks of maandelijks wil sparen. Dit bedrag zal automatisch overgedragen worden naar Bitpanda. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld te sparen in Bitcoin, of een van bovengenoemde fondsen.
 • Bitpanda Metals laat je toe te investeren in edelmetalen zoals goud en zilver. Hoewel je edelmetaal-tokens koopt, ben je wel 100% eigenaar van fysiek edelmetaal dat Bitpanda voor jou laat beheren in een beveiligde opslag die ook goed verzekerd is. De kosten voor opslag en verzekering bedragen 0.0125% voor goud 0.025% voor zilver en ander edelmetaal.
 • Bitpanda Swap maakt het mogelijk crypto’s onderling te swappen. Hiervoor zijn geen limieten in de transactiegrootte.
 • Bitpanda Pay verbindt je “normale” bankrekening met je Bitpanda account. Wanneer je geld wil storten naar je vrienden of de huur wil overmaken aan je huisbaas, dan wordt dit bedrag uit je crypto wallet gehaald. En in de winkel kan je betalen met een Visa betaalkaart die gekoppeld is aan je account en je crypto’s meteen omzet in euro’s. Het is dus een mooie manier in de adaptatie van het betalen met crypto’s.
 • Bitpanda To Go is ook een vrij unieke feature, waar echter momenteel nog niet veel mensen gebruik van kunnen maken. In de postkantoren in Oostenrijk kan je coupon codes kopen met cash geld die je later kan gebruiken om op het platform van Bitpanda crypto’s te verschaffen.
 • Bitpanda Plus is voor klanten met meer kapitaal. Zij kunnen grotere hoeveelheden Bitcoin kopen aan voordeligere premiums. Als je geïnteresseerd bent kijk dan eerst even na of je al beschikt over een vermogen van € 500,000 of je in staat bent om meteen € 100,000 te storten. Je krijgt er wel een account manager bij.
 • Bitpanda Pro biedt uitgebreide handelsmogelijkheden voor de meer ervaren traders.

Bitpanda kosten

Depositkosten

Als je Bitcoins wil kopen zal je ook een fee moeten betalen op je gestorte bedrag. Deze fee is afhankelijk van je betalingsmethode. De bedragen kunnen verschillen afhankelijk van de valuta. Dit zijn de kosten voor betalingen met euro’s:

 • Sofort: +1,99%
 • Mastercard: +1,5%
 • EPS: 0,25 euro + 2% (max 2 euro)
 • Visa: +1,5%
 • Bank overschrijving: gratis
 • Giro pay: 0,25 euro + 2% (max 2 euro)
 • Neteller: 0,9 euro + 3,6%
 • Skrill: 1 euro +3,6%
Transactiekosten

De transactiekosten bij Bitpanda zijn erg laag. Het kopen en verkopen van crypto’s is onderhevig aan 1.49 %. Deze fee zit verborgen in de prijs van je crypto, wat op zich niet erg is, maar het is niet zo overzichtelijk. Het voordeel is dat je meteen weet hoeveel je in totaal zal moeten betalen.

De Bitpanda token (BEST) maakt het mogelijk om nog lagere tarieven te betalen. Het nadeel is wel dat alleen gebruikers van het Bitpanda Pro platform kunnen genieten van een lage maximale fee van 0,1%. Afhankelijk van welke services je gebruik maakt zal je dus bij Bitpanda echt gouden zaken kunnen doen.

Tot slot, waar moet ik op letten bij het kiezen voor Bitpanda?

De Bitpanda exchange is een online marktplaats waar je als gebruiker digitale activa kunnen ruilen voor fiat geld zoals dollars en euro’s en andere crypto zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Als je voor de Bitpanda exchange kiest, is het noodzakelijk om naar de belangrijkste aspecten van de exchange te kijken zoals functionaliteit en veiligheidsmaatregelen. Heeft Bitpanda alle functies die je verwacht te gebruiken? En biedt Bitpanda de gewenste veiligheidsmaatregelen die je zoekt in een exchange?

Gebruiksgemak is een andere factor om te overwegen en is vooral belangrijk voor nieuwere handelaren die moeite kunnen hebben met platforms met een minder intuïtieve gebruikersinterface.

Het is cruciaal om uit te kijken voor valse websites en mobiele apps bij het zoeken naar een crypto exchange zoals Bitpanda. Zelfs als het platform betrouwbaar lijkt, let dan op eventuele typografische fouten, twijfelachtige branding, en, in het geval van een website, of er een klein slotpictogram dat veiligheid aanduidt bij de URL-balk aanwezig is.

Afgezien van fraude is het belangrijk om jezelf er voortdurend aan te herinneren dat het handelen in crypto riskant kan zijn. Cryptocurrencies zijn vrij gevoelig voor snelle prijsstijgingen en -dalingen die zelfs de meest deskundige beleggers niet met vertrouwen kunnen voorzien. 

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen naar de Bitpanda exchange, zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!

Veelgestelde vragen over Bitpanda

In het algemeen, wanneer u uw persoonlijke gegevens in uw Bitpanda-account wilt veranderen, moet u overwegen of uw account geverifieerd is of nog niet geverifieerd.

Een proof of funds (POF) is een document of een verzameling van documenten die de herkomst van financiële middelen aantonen die u gebruikt voor fiat stortingen op Bitpanda. Het bewijs van fondsen bevat ook informatie over de herkomst van uw crypto-activa die zijn gebruikt voor fiatopnames op Bitpanda.

 

Toen u twee-factor authenticatie (2FA) activeerde op Bitpanda, werd u gevraagd om uw 2FA-herstelcode veilig te stellen. Als je die hebt opgeslagen, kun je je 2FA zelf resetten op de volgende manier:

 • Open je 2FA-app op je smartphone
 • Tik op de optie om een nieuwe 2FA code toe te voegen
 • Voer uw Bitpanda 2FA herstelcode in

Hierdoor wordt de 2FA code weer succesvol toegevoegd aan je 2FA-app en kun je deze weer net als voorheen gebruiken. Uw 2FA-herstelcode kan meerdere keren gebruikt worden.

De transactiekosten zijn, afhankelijk van de blockchain, vrijwilligers. Het wordt betaald aan de miners, die het netwerk beveiligen en transacties verwerken in nieuwe blokken.

Bitpanda stelt de vergoeding voor het opnemen van cryptocurrency’s automatisch in, zodat een transactie vroegtijdig wordt bevestigd maar niet te veel betaalt. Om dat te garanderen, past Bitpanda de vergoeding dynamisch aan afhankelijk van de congestie op het netwerk.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.