De operator van WeChat, de Chinese internet gigant, Tencent heeft applicaties gelanceerd voor hun nieuwe Blockchain-accelerator. Dit is woensdag 29 April gemeld op de website van Tencent, de “Tencent Industrial Accelerator” staat open voor zowel beginnende als vergevorderd blockchain-startups, met in totaal 30 beschikbare plaatsen. Om in aanmerking te komen, moeten projecten minimaal één financieringsronde achter zich hebben. Aanvragen worden geaccepteerd tot 6 juni.

Wat biedt deze “Accelerator” aan?

De blockchain-accelerator van Tencent zal zich richten op een verscheidenheid aan wervingsgebieden, waaronder industriële blockchain-oplossingen en blockchain-applicaties voor het delen van gegevens, supply chain-financiering en digitale activatransacties. Andere wervingsgebieden zullen zich richten op blockchain voor sectoren zoals overheidsaangelegenheden, energie, onderwijs, logistiek, productie, landbouw en openbaar welzijn.

Succesvolle aanvragers krijgen over het gehele jaar vier mentorbijeenkomsten, een groot aantal netwerk- en zakelijke kansen in de sector en toegang tot het blockchain-as-a-service-platform van Tencent. Ze krijgen ook de kans om een bezoek aan het buitenland te brengen in verband met hun interessegebied in de blockchain-industrie.

Slimme contractbeveiliging, vertrouwde identiteits- en computeroplossingen, besturingsmechanismen met meerdere partijen en consensusalgoritmen zijn geïsoleerd in de ontwikkelingsgebieden die zijn aangekondigd door Tencent. Op de shortlist geplaatste projecten worden eind juni aangekondigd voor een tweede beoordelingsronde. De kosten per persoon voor deelname aan de accelerator bedragen 100.000 RMB -dit is iets meer dan US$ 14,000.

 

De nationale scope van de blockchain-ontwikkeling van Tencent

Zoals onlangs gemeld, heeft Tencent’s digitale bank WeBank plannen aangekondigd om de smart contract Digital Asset Modeling Language te integreren voor de consortium blockchain “FISCO BCOS” – de keten die China’s nationale Blockchain-Based Service Network (BSN) zal ondersteunen.

Zes maanden na zijn testrondes, werd BSN eerder deze maand gelanceerd. Naast WeBank zijn Tencent Cloud, Huawei en Shenzhen Securities Communication allemaal oprichtende leden van het FISCO BCOS blockchain-platform.