De Financial Services Agency (FSA) van Japan heeft twee lokale organisaties gecertificeerd als Gecertificeerde Financiële Instrumenten en Effectenbeurs Associaties.

Volgens een aankondiging van 30 april van de FSA zijn er twee organisaties gecertificeerd als zelfregulerende groepen voor derivaten transacties en aanbiedingen van beveiligde tokens van crypto activa. Deze twee organisaties zijn de Japanse STO Association en de Japan Virtual Currency Exchange Business Association (JVCEA). Bovendien ging de JVCEA hierop volgend een naamsverandering onder op 1 mei. Thans wordt het de Japan Crypto Asset Trading Business Association genoemd.

De JVCEA is de officiële zelfregulerende organisatie van de cryptovaluta industrie in Japan. Deze heeft de bevoegdheid om regelgeving en beleid te creëren voor cryptovaluta effectenbeurzen in het land.

Nieuwe wet betreffende handel in derivaten van crypto

De JVCEA verklaarde tegenover Cointelegraph dat op 1 mei Japan de herziene wet “Financial Instruments and Exchange Law (FIEL)” afdwong. Volgens deze wet is elke onderneming die betrokken is bij het aanbieden van de handel in derivaten van cryptovaluta, verplicht zich te registreren als “Financial Instrument Business”.

De JVCEA gaf verder aan dat tot nu toe, zij de zelfregulering vaststelden die de cryptobeurzen (JVCEA lid bedrijven) moeten volgen. Zolang de cryptobeurzen spot en/of derivaten handel in crypto activa aanbieden. Echter waren hun activiteiten of zelfregulering, betreffende de handel in derivaten van crypto, niet op basis van een rechtsgrondslag. De crypto derivaten business was niet bij wet geregeld. De JVCEA voegde toe dat in dit verband de aangepaste FIEL en de goedkeuring, de zelfregulerende activiteiten van de JVCEA zal verbeteren met een rechtsgrondslag. Betreffende het derivaten gebeuren. Vanaf 1 mei, is de JVCEA het gecertificeerd zelfregulerend lichaam gebaseerd op de twee verschillende wetten, FIEL en de wet Japanse Betalingsdiensten. Hierdoor zal de JVCEA in staat zijn te zorgen voor effectiever bestuur om de crypto aandelenhandel industrie te ontwikkelen.

Recente crypto ontwikkelingen in Japan

Per maart, zijn er 21 geregistreerde en erkende beurzen in Japan, met nog 3 bedrijven erbij geregistreerd als tweede klasse leden. Deze 3 zijn de grote crypto beurzen Coinbase, Digital Asset Markets en Tokyo Hash. In januari heeft de FSA officieel voorgesteld om de schulden/inkomsten ratio limiet voor de margehandel in cryptovaluta te verlagen. Naar verluidt had de FSA gepland om het bevel in april in de praktijk te brengen. Zo gauw een gewijzigde versie van Financial Instruments and Exchange Act afgekondigd wordt.

JVCEA voerde een inkomsten/schulden ratio limiet uit van 4X het vorig jaar. Hierna hebben bepaalde cryptobeurzen in Japan hun tarieven omlaag gebracht. Echter hebben sommige lokale economie experts aanbevolen dat de tarieven tot wel 2X verder omlaag moeten. Om te kunnen concurreren met dat van andere rechtsgebieden zoals de Europese Unie.