Chainalysis, blockchain-analysebedrijf gevestigd in New York, is toegang tot zijn certificeringsprogramma in crypto basisprincipes aan het uitbreiden voor de bredere professionele gemeenschap. Chainalysis kondigde het nieuws op 23 juli aan en zei dat zijn Chainalysis Cryptocurrency Fundamentals Certification (CCFC) vanaf dat moment toegankelijk is voor professionals in de financiële dienstensector, ambtenaren en het breder bedrijfsleven.

Eerder was de cursus alleen toegankelijk voor hun klanten die gebruik maakten van hun onderzoeks- en nalevingsproducten. Chainalysis is een van de betrouwbaardere analysebedrijven binnen de blockchain intelligence-industrie. Zij ontwikkelen tools voor onderzoek welke bedrijven, de overheid en wetshandhavingsinstanties in staat stellen blockchain transacties te monitoren en vermoedelijk illegale activiteiten op te sporen.

Het CCFC-programma is ontworpen om deelnemers te voorzien van een verwijzing binnen de industrie. Verder om ze basiskennis te geven over cryptovaluta technologie, inzicht over de belangrijkste betrokken partijen in het cryptoveld en use cases en de functies van cryptovaluta in relatie tot het traditionele financiële systeem.

Een nieuw leger aan crypto professionals

De CCFC-cursus biedt aan cursisten een training aan van 2 dagen die voor nu online verzorgd wordt vanwege COVID-19. De trainingen zijn gericht op groepsdiscussies, praktische oefeningen en casestudies. Eenieder mag zich opgeven voor de cursus. Zij die de cursus afmaken, ontvangen een CCFC-referentie die geldig is voor 2 jaren. Geslaagden ontvangen dit als digitaal certificaat en als LinkedIn badge.

Een compliance analyst bij Bittrex crypto uitwisseling, Tina Thompson, zei dat het grootste deel van individuen niet de tijd en technische expertise bezit om de oneindige hoeveelheid cryptovaluta informatie te filteren. Om zich dan te kunnen richten op wat het meest belangrijk is. Ze zei verder dat aan mensen zonder technische achtergrond of die snel op de hoogte gebracht moeten worden van hoe cryptovaluta werkelijk werkt, de CCFC-cursus een gerichte, goed georganiseerde en actieve educatie biedt.

Chief Revenue Officer bij Chainalysis, Jason Bonds, zei dat naarmate crypto en blockchain mainstream worden, de bedoeling van de cursus is om doorgronde kennis van de technologie te verspreiden. Dit zal belangrijk zijn voor een veilige en succesvolle goedkeuring van crypto en blockchain, volgens Bonds.

Wereldwijde blockchain scholingskansen, zowel openbaar als privé

Zoals eerder gemeld hebben wereldwijd meerder hogere opleidingsinstituten hun eigen interne blockchain laboratoria opgezet. Ook onderzoekscentra, graad programma’s en certificaten. Tot de groep horen MIT in de V.S. en de IT University of Copenhagen. Het vorig jaar kondigde de Franse Ministry of National Education aan, een leerzame module toe te zullen voegen aan het curriculum van de middelbare school over Bitcoin (BTC) en cryptovaluta.

Ripple heeft ook continu partners toegevoegd aan zijn wereldwijde University Blockchain Research Initiative. Inclusief universiteiten van Amerika, China, Singapore en Brazilië. Binnen de venture capital sector heeft Andreessen Horowitz (a16z) een gratis, zeven weken durende, crypto startup school aangeboden. Dit om te zorgen voor begeleiding over product- en technologieontwerp. Ook de beste werkwijzen over wet- en regelgeving.

Voor dit jaar heeft de Africa Blockchain Institute gepland om de eerste blockchain school van Rwanda te openen. Daarbij zullen er 5 nieuwe cursussen beschikbaar zijn voor lokale ontwikkelaars, professionals en beleidsmakers.