Top digitale bank van China, WeBank, is een samenwerkingsverband aangegaan met OpenNodes. Laatstgenoemde is een distributed ledger technology (DLT) platform van de Singaporese Infocomm Media Development Authority. Middels dit samenwerkingsverband wil WeBank dat er aan zijn FISCO BCOS blockchain platform gewerkt wordt door de Singaporese academici. Betreffende innovatie en erop voort te bouwen.

De bedoeling van dit initiatief is om aan Singaporese studentengemeenschappen een innovatief speelterrein te bieden met het FISCO BCOS blockchain platform. Om zodoende de ontwikkelingen op het gebied van DLT te bespoedigen. Om deel te mogen nemen aan het programma is er een voorwaarde en dat is dat alle innovaties die middels het FISCO BCOS blockchain platform ontwikkeld zijn, beschikbaar moeten zijn als open source. Uiteindelijk gaat het om het stimuleren van onderzoek naar blockchain applicaties ten behoeve van de leveringsketen en de financiële sector.

WeBank zal DLT-ontwikkeling in Singapore ondersteunen

Het ligt in de verwachting dat studenten van de Nanyang Technological University, Singapore Management University en de Singapore University of Technology and Design zullen meedoen aan het bouwen met het FISCO BCOS platform.

De executive VP en CIO van WeBank, Henry Ma, gaf aan dat zij jonge talenten van de volgende generatie willen aansporen tot het ontwikkelen van duurzame oplossingen. En deze middels het gebruik van blockchain om het publiek in het algemeen te dienen. Henry gaf verder aan dat doordat zijn organisatie ervoor zorgt dat deze open-source technologie beschikbaar is als ontwikkelaarsarena, het hen zal helpen een stevigere basis van hun opeengestapelde technologieën te hebben. Binnen het proces zal dit ervoor zorgen dat zij verbeterde producten en verbeterde dienstverlening kunnen bieden aan volk in het algemeen.

Bovendien zullen WeBank en OpenNodes workshops en hackathons organiseren. Dit om het bewustzijn en betrokkenheid met het platform te bevorderen en om ontwikkeling van het initiatief te ondersteunen.

WeBank zal DAML integreren in FISCO BCOS

FISCO BCOS is een open source blockchain platform welke ontwikkeld is door non-profitorganisatie Financial Blockchain Shenzhen Consortium (FISCO). Het doel van het platform is om DLT-onderzoek en DLT-innovatie te bevorderen middels samenwerking.

Het platform werd gedurende 2016 tot stand gebracht en is ontwikkeld dankzij bijdragen van 20 top Chinese fintech bedrijven. In het jaar daarop werd het ontwikkeld tot open-source. Vanaf de start is het aantal leden van FISCO gegroeid naar 100. Het ledenbestand bestaat onder andere uit leidende bedrijven als Tencent, Huawei, and WeBank.

WeBank kondigde vorige maand aan dat hij de digitale activa smart contract taal, DAML, zou integreren met het FISCO BCOS platform. Het FISCO BCOS platform was gebruikt als open-source basis van waaruit China zijn Blockchain Service Network heeft ontwikkeld.