Ebang zal naar verluidt op 26 juni op Nasdaq worden vermeld, in de hoop $ 125 miljoen op te halen bij een eerste openbare aanbieding.

De Chinese bitcoin (BTC) -fabrikant Ebang zal naar verluidt later deze week worden genoteerd op Nasdaq Global Market onder de ticker EBON, en wordt het tweede crypto-mijnbedrijf dat in de Verenigde Staten openbaar wordt gemaakt.

Volgens een rapport van de Chinese crypto-nieuwszender Blockbeats wordt Ebang officieel vermeld op vrijdag 26 juni.

Daarnaast tweette Blockstream-hoofdstrategiemanager Samson Mow een screenshot van een uitnodiging voor een Ebang-evenement in een hotel in Hangzhou, waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd, en dit is ook op vrijdag.

 

Ebang wil $ 125 miljoen inzamelen, waarmee het oorspronkelijke doel wordt verlengd

Ebang heeft in april van dit jaar een initiële openbare aanbieding (IPO) van $ 100 miljoen aangevraagd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het bedrijf besloot de Amerikaanse aandelenmarkt te betreden na een mislukte poging om in 2018 een beursgang van $ 1 miljard in Hong Kong uit te voeren.

Op 17 juni diende het bedrijf zijn laatste aanvraag in bij de SEC en koos de Nasdaq als beursnotering.

De Chinese mijnbouwer wil $ 106 miljoen inzamelen door 19,3 miljoen aandelen te koop aan te bieden voor een prijsbereik van $ 4,50 tot $ 6,50, wat betekent dat het nu van plan is om tot $ 125 miljoen op te halen, terwijl het oorspronkelijke voorstel hard was begrensd op $ 100 miljoen. Als de IPO succesvol is, kan de marktwaarde van Ebang in de buurt komen van $ 800 miljoen.

Met name de omzet van Ebang daalde sinds 2018. In 2019 bedroeg de jaarlijkse omzet van Ebang $ 109 miljoen, wat een daling van de groei met 66% betekende ten opzichte van $ 319 miljoen in 2018.

Volgens de laatste aanmeldingen is 2020 misschien niet noodzakelijk het comeback-jaar voor Ebang, ondanks de over het algemeen betere marktomstandigheden. Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van $ 2,5 miljoen voor het eerste kwartaal van het jaar, en beschuldigde de ‘aanzienlijke daling van bepaalde eenmalige belastingverlagingen van de lokale overheid’, hoewel op te merken is dat het verkoopvolume sinds 2019 is gestegen.

“Dit is geweldig voor de Bitcoin-mijnindustrie, omdat naarmate meer ASIC-fabrikanten openbaar worden, we meer transparantie en verantwoording hebben,” vertelde Mow aan Cointelegraph, waarbij hij benadrukte dat Ebang in zijn ervaring “een van de meer betrouwbare fabrikanten in deze ruimte is”.

 

IPO’s van andere Bitcoin-mijnbedrijven

In november 2019 werd Canaan de eerste Bitcoin-mijnbouwgigant die op een Amerikaanse beurs werd genoteerd, waarbij $ 90 miljoen werd opgehaald door 10.000.000 aandelen te verkopen voor $ 9 elk in zijn IPO, meer dan 75% minder dan oorspronkelijk verwacht. Bovendien is zijn aandeel sindsdien gedaald, aangezien het momenteel onder $ 2 handelt.

Een andere Chinese mijnbouwreus, Bitmain, diende stilletjes een door Deutsche Bank gesteunde aanvraag voor een IPO in bij de SEC tegen het einde van 2019, hoewel er sindsdien geen details meer naar boven zijn gekomen.