Airdrops met cryptocurrency zijn in feite gratis tokens die rechtstreeks in uw wallet worden gedropt. Het is letterlijk gratis geld dat aan u wordt overhandigd! Hoewel dat behoorlijk fantastisch klinkt, zit er een echte methode achter deze waanzin. Airdrops zijn berekende marketingmanoeuvres die bedrijven op de lange termijn zelfs veel geld besparen.

Wat zijn airdrops crypto?

Een airdrop, in de cryptocurrency-branche, is een marketingstunt waarbij gratis munten of tokens naar wallet-adressen worden gestuurd om het bewustzijn van een nieuwe virtuele valuta te vergroten. Kleine hoeveelheden van de nieuwe virtuele valuta worden gratis naar wallets gestuurd of geruild voor een kleine service, zoals het retweeten van een bericht dat is verzonden door het bedrijf dat de valuta uitgeeft, het posten op sociale media forums, verbinding maken met een bepaald lid van het blockchain project of het schrijven van een blogpost.

Zoals we eerder vermeldden, verwijst een airdrop naar een procedure waarmee een blockchain-project gratis tokens distribueert naar community leden. Deze leden van de gemeenschap kunnen betrokken raken door op verschillende manieren met het project te communiceren. Voor veel blockchain-startups vormen airdrops een aantrekkelijke manier om bewustzijn te genereren en een sterke gebruikersbasis op te bouwen voordat het eigenlijke project live gaat.

Als je één type munt vasthoudt, kom je in wezen in aanmerking om andere soorten munten of tokens te claimen omdat je de oudertokens vasthield waarop de airdrop wordt uitgevoerd. Het concept wordt dus een “airdrop” genoemd, omdat gratis droppings van munten worden uitgedeeld aan degenen die tokens bezitten van het project dat ermee doorgaat.

Zelfs airdrops zonder verplichtingen kunnen een kosteneffectieve marketingtool zijn voor opkomende cryptocurrency-projecten. Als iemand plotseling een nieuw token bezit, zal hij of zij eerder de ontwikkeling ervan volgen en misschien zelfs het woord verspreiden. Nu je weet wat een airdrop is, laten we eens kijken waarom ze überhaupt gebeuren.

Waarvoor worden crypto airdrops ingezet?

Crypto Airdrops kunnen om een ​​aantal verschillende redenen worden ingezet, maar vooral om bekendheid te genereren voor het blockchain-project dat het uitvoert. Een van de meer redelijke motieven om een ​​gratis airdrop uit te voeren vanuit het perspectief van het bedrijf, is om hun tokenvoorraad gelijkmatig te verdelen. Als airdrops helpen om deze tokens gelijkmatig te laten circuleren, is er minder kans dat iemand ze allemaal kan vasthouden en alle kracht kan centraliseren. Tenslotte is cryptocurrency gebonden aan decentralisatie als het gaat om hoe het werkt.

Een andere reden waarom er airdrops bestaan, is om vroege investeerders te belonen die het project vanaf het begin hebben gesteund. Wat is een betere manier om je trouwste fans te belonen door wat gratis tokens of munten op hun manier te laten droppen? Bovendien genereert het een hoop bewustzijn en is het een hype voor mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn om betrokken te raken bij blockchain-startups.

Airdrops geven het project vooral de kans om te communiceren met de gemeenschap die het aan het opbouwen is. Er zijn niet veel of eigenlijk geen nadelen bij het uitvoeren van een airdrop, dus het is eigenlijk best gaaf om er deel van uit te maken als je de kans hebt. Bij het adverteren voor een airdrop worden sociale media-accounts op alle fronten gebruikt om leads te genereren, daarom hebben projecten de neiging om meer volgers te krijgen voorafgaand aan de daadwerkelijke airdrop. Over het algemeen hebben deze airdrops het potentieel om het blockchain-project en zijn loyale volgers te helpen, wat een win-winsituatie oplevert voor alle betrokkenen.

Nog wel een laatste tip is dat je moet oppassen voor oplichting. Oplichters kunnen op een aantal manieren profiteren van een nep-airdrop. Ten eerste kunnen ze je informatie stelen en deze gebruiken om je op de markt te brengen of ze kunnen het gebruiken om botaccounts te laten aanmelden voor zaken als airdrops.