De markt voor cryptohandel is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De toegenomen populariteit houdt ook een belangrijk verband met het gebruik van derivaten beurs data. Deze data geeft traders in cryptohandel namelijk enorm veel informatie waar zij gebruik van kunnen maken bij het nemen van de juiste beslissingen.

Traders in cryptocurrency betreden niet alleen de markt en doen investeringen omdat het algemene sentiment op de markt hoog is, maar zij beoordelen de markt aan de hand van statistieken, gegevens en grafieken en bepalen wanneer ze een transactie moeten betreden of verlaten. Dankzij derivaten beurs data krijgen traders een beter inzicht in potentiële handelsmogelijkheden en het activiteitsniveau op de markt.

Hiermee kunnen onder andere doordringende trends en patronen worden ontdekt en dat maakt het traden in cryptohandel een stuk makkelijker. Er zijn tegenwoordig platforms die traders helpen om voorspellingen te doen voor verschillende cryptoprojecten, gewoonweg door de gegevens te interpreteren die op meerdere statistieken worden weergegeven.

Crypto trading dashboard

Belangrijke informatie over derivaten beurs data is te vinden op het Cryptocurrency Trading Dashboard Whaleportal. Hier is verschillende informatie te vinden over de Bitcoin-markt, zoals de Funding rates, Crypto fear and greed index, Taker buy/sell ratio en nog veel meer. Het Whaleportal dashboard is speciaal ontworpen voor traders in Bitcoin (en andere cryptocurrencies) om te gebruiken en te volgen wat er achter de schermen in de markt gebeurt. Dit dashboard zorgt ervoor dat traders op één platform alles kunnen vinden om activiteiten op bepaalde statistieken te controleren en te bestuderen. Whaleportal is met name uniek vanwege de eenvoudige gebruikersinterface die navigatie over het platform eenvoudig maakt en de informatie op het platform is gedetailleerd weergegeven met de juiste en nauwkeurige gegevens.

Bitcoin halving countdown

De term ‘Bitcoin Halving’ lijkt de afgelopen jaren steeds meer het bewustzijn van crypto-enthousiastelingen te raken. Desondanks zijn er veel mensen zich niet echt bewust van wat de term betekent en hoe deze een directe invloed heeft op de prijs van de Bitcoin. De Bitcoin Halving is een gebeurtenis waarbij de beloning wordt gehalveerd. Dit betekent dat voor iedere transactie 50% minder Bitcoins worden ontvangen. Halveringen staan per 210.000 blocks op het programma, grofweg iedere 4 jaar, tot het maximale aantal van 21 miljoen Bitcoins is aangemaakt.

Bitcoin halvings zijn belangrijke gebeurtenissen voor traders, omdat het aantal Bitcoins dat wordt aangemaakt wordt verlaagd. Hiermee wordt het aanbod verminderd, waardoor de koers kan stijgen als de vraag hoog blijft. Het is daarom belangrijk voor traders om deze halvings in de gaten te houden. Op Whaleportal kan je naast alle derivaten beurs data ook veel informatie vinden over de Bitcoin halving countdown.

Winstgevend cryptohandelaar worden?

De handel in Bitcoin (en andere cryptocurrencies) is op dit moment één van de snelst groeiende markten. Benieuwd hoe je een winstgevende handelsstrategie kunt creëren en daarbij alle ins en outs leren van het handelen in cryptocurrencies? Volg dan een Crypto trading cursus bij The Blockchain Today om jezelf te ontwikkelen en om je toekomst veilig te stellen door te leren profiteren van trends in de markt.