De nieuwe Chinese website van Binance krijgt goedkeuring van het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie.

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling en eigenaar van cryptoprijzenwebsite CoinMarketCap, komt dichter bij een van de meest crypto-sceptische rechtsgebieden ter wereld, China. Na het land te hebben verlaten te midden van een landelijk crypto-verbod in 2017, heeft Binance nu officieel een Chinees domein geregistreerd.

Het nieuwe Chinese domein van Binance, Binance.cn, is geregistreerd bij het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT). Volgens openbare gegevens van het MIIT is het nieuwe domein begin april 2020 goedgekeurd door de staat.

 

“Laten we ons eerst richten op onderwijs en technologie”

Gespecialiseerd in het aanbieden van crypto-handelsservices, handelt het Binance-platform enorme hoeveelheden cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). Volgens de gegevens van Coin360 bedraagt het dagelijkse handelsvolume van Binance vanaf de perstijd meer dan $ 6 miljard. Het nieuwe Chinese domein van Binance zal in de beginfase echter niet over crypto gaan, zegt de CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao, of CZ,.

In een tweet van mei 19 schetste CZ dat het belangrijkste doel van de nieuwe Chinese website van Binance onderwijs en technologie zou zijn. Binance CEO schreef:

“Stap voor stap. Laten we ons eerst concentreren op onderwijs en technologie.”

De tweet van CZ kwam als antwoord op Dovey Wan, mede-oprichter van Primitive Ventures, die suggereerde dat de Binance.cn-website voornamelijk gewijd zou zijn aan blockchain-gerelateerde inhoud zoals technische ontwikkeling, onderzoek en advies, Binance Chain en anderen. Op de hoofdpagina omschrijft de nieuwe website ‘Binance China’ als ” s werelds toonaangevende blockchain-ecosysteem oprichter.

 

Binance.cn komt niet overeen met “Bitcoin -strategie”, maar met China’s “blockchain”

De nieuwe Chinese website van Binance past niet in de Bitcoin’-strategie van China. Maar perfect in de algehele ‘blockchain. Sinds de Chinese president Xi Jinping er in oktober 2019 bij het land op aandrong om de acceptatie van blockchain te versnellen, hebben de staatsautoriteiten expliciet benadrukt dat de goedkeuring niet van toepassing is op crypto’s zoals Bitcoin. Als zodanig oordeelde een lokale rechtbank dat Bitcoin op 13 mei niet kan worden beschermd door de Chinese wet.

 

Binance kruipt dichter naar China

‘S Werelds grootste crypto-uitwisseling beweegt soepel in de richting van China. Op 30 maart lanceerde Binance’s educatieve vleugel, Binance Academy, een blockchain onderzoeksinstituut in Shanghai. De uitwisseling was naar verluidt ook op zoek om eind 2019 een kantoor in Beijing op te zetten.

Er zijn zo te zien al enkele andere Binance-gerelateerde entiteiten in China. Volgens een rapport van 18 mei van de lokale branchepublicatie ChainNews heeft Binance.cn-domein geregistreerde, Junxi He, twee andere bedrijven onder zijn naam geregistreerd. Alle drie bedrijven vertonen vergelijkingen naar verluidt met het woord Binance.