Cryptocurrencies beleefden eerder dit jaar een hoogtepunt toen velen recordhoogtes bereikten, maar de laatste paar maanden zijn een ander verhaal geweest voor de volatiele cryptomunten . China heeft cryptocurrencies een curve ball toegeworpen met zijn recente harde aanpak van crypto’s en een verdere verdubbeling van de beperkingen. China heeft cryptominingactiviteiten in het hele land aan banden gelegd en financiële instellingen, waaronder kredietverstrekkers en betalingsplatformen, duidelijk gemaakt dat de handel in cryptocurrencies niet zal worden toegestaan. Ter rechtvaardiging van hun beslissing zei de centrale bank van het land: “Cryptocurrency handel en speculatieve activiteiten … kweken de risico’s van illegale grensoverschrijdende overdracht van activa en het witwassen van geld.” Hoewel crypto’s niet volledig verboden zijn, is er genoeg bureaucratie om hun waarde en populariteit op een grote manier te beïnvloeden. Eerder dit jaar gooide Tesla roet in het eten voor Bitcoin toen het bedrijf aankondigde niet langer betalingen in de vorm van Bitcoin te accepteren, met als reden de negatieve milieugevolgen van het delven. Dit was het begin van de zware strijd die crypto’s nu moeten leveren, die nog is verergerd door China’s crypto-afschaffing. Laten we eens kijken hoe de top twee van de cryptocurrencies de storm tot nu toe doorstaan.

Crypto, Depositphotos

Bitcoin

Juni is wreed geweest voor Bitcoin, met een daling van 12% in slechts één dag voor ’s werelds grootste crypto. Volgens de Chinese krant Global Times zullen de beperkingen die het land oplegt aan crypto’s betekenen dat de minecapaciteit van Bitcoin in China met meer dan 90% zal afnemen. Dit is natuurlijk zeer slecht nieuws voor Bitcoin, wat werd weerspiegeld in de enorme prijsdaling van de crypto tot onder de $30.000. Bitcoin heeft ongeveer de helft van zijn waarde verloren sinds april, toen het een recordhoogte van bijna $ 65.000 bereikte in een ongelooflijk volatiel jaar voor crypto’s. Na de enorme stijging van de cryptogigant met 300% ten opzichte van 2020, was de recente prestatie niets minder dan een schok voor de markt. Bitcoin verhandelde op een gegeven moment zo laag als $29.154,73 tijdens de recente daling, wat prompt al zijn groei in 2021 wegvaagde, maar sindsdien heeft de crypto zich teruggeklommen tot net boven de $32.000.

Veel andere crypto’s gingen mee in de rit en kelderden samen met Bitcoin in de massale verkoop. JP Morgan-strateeg Nikolaos Panigirtzoglou gaf zijn mening over de gevolgen hiervan, door te zeggen: “Er is weinig twijfel dat de boom en bust dynamiek van de afgelopen weken een tegenslag betekenen voor de institutionele adoptie van cryptomarkten en in het bijzonder van Bitcoin en Ethereum.” Maar hoewel de beperkingen van China de populaire munt een vernietigende klap hebben toegebracht, is Bitcoin het afgelopen jaar nog steeds met meer dan 200% gestegen en behoudt het zijn plek als de grootste crypto in de markt met een stijging van ongeveer 38% in 2021. Wat de volgende stap is voor de handel in cryptocurrency is nog niet duidelijk, maar sommige bedrijven zien de recente prijsdaling als een investeringskans, waaronder MicroStrategy, dat zojuist nog voor 489 miljoen dollar aan Bitcoin heeft gekocht.

Ethereum

Net als Bitcoin heeft Ethereum de laatste tijd een enorme klap gekregen, met een crash van bijna 50% sinds het hoogtepunt in mei. Ethereum verloor ongeveer 14% tijdens de massale verkoop in juni, daalde tot onder de $ 2.000 en verloor op een gegeven moment 9% in slechts 24 uur. Sindsdien heeft de crypto 6% herwonnen om een koers van $2.014 te bereiken. In het afgelopen jaar is Ethereum echter met een verbijsterende 1.000% gestegen nu de wereldwijde interesse in gedecentraliseerde financiën toeneemt en Non-Fungible Tokens (NFT’s) de nieuwe rage worden. Hoewel de prijzen van Ethereum lager liggen dan die van Bitcoin, rond de $ 2.500 per token, is de crypto bijna $ 300 miljard waard. Ethereum is dit jaar met ongeveer 240% gestegen, veel meer dan de 38% winst van Bitcoin. Hoewel Ethereum nog moet worden geaccepteerd door particuliere instellingen, geeft volgens Morgan Stanley de op een na grootste crypto , Bitcoin een run voor zijn geld, aangezien de handelsvolumes nu $600 miljoen hebben bereikt met een veel kleinere market cap, en dat is 60% hoger dan de handelsvolumes van Bitcoin. De toekomst voor Ethereum ziet er levendig maar ook onzeker uit,  en handelaren met een oogje op de CFD cryptocurrency markten moeten hun ogen open houden voor eventuele nieuwe ontwikkelingen rondom deze twee crypto’s.

Beleggen in cryptocurrencies in de vorm van CFD’s

Zoals u kunt zien, kan de handel in cryptocurrency extreem volatiel zijn, omdat de cryptomarkt is overgeleverd aan een verscheidenheid van invloeden over de hele wereld. Deze volatiliteit kan echter zowel kansen als risico’s bieden voor actieve handelaren in CFD cryptomarkten. Met CFD’s of Contracts For Difference kunt u profiteren van prijsveranderingen in beide richtingen – zowel stijgingen als dalingen – van een breed scala aan crypto’s, aandelen en andere instrumenten, zonder dat u de onderliggende waarde hoeft te kopen (in dit geval een echte cryptocurrency). Aangezien volatiliteit een zeer grote factor is in de cryptomarkten, is het belangrijk om een broker te vinden die tools en functies biedt om u te helpen meer geïnformeerde handelsbeslissingen te nemen.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71.95 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html