Coinbase verwerft de belangrijkste cryptocurrency-makelaardij Tagomi als onderdeel van zijn ontwikkelende strategie voor institutionele beleggers.

Grote cryptocurrency-uitwisseling Coinbase verwerft de door Peter Thiel gesteunde prime crypto-makelaardij Tagomi.

In een aankondiging op 27 mei beweerde de beurs dat de overnameovereenkomst kwam op “een buigpunt in de sector”, een moment waarop steeds meer hedgefonds- en macro-investeerders zich wagen in de crypto-ruimte.

Volgens Coinbase heeft de beurs het afgelopen jaar een ‘stijgende vraag’ gezien naar crypto-investeringsmogelijkheden van institutionele klanten, waardoor het nieuwe gerichte aanbiedingen zoals margehandel heeft uitgerold en de groei van zijn professionele bewaarneming heeft gestimuleerd, Coinbase Custody.

De aankondiging van vandaag komt op de hielen van media-opwellingen in de herfst van 2019, toen Coinbase werd bewogen om officieel te ontkennen dat het toen Tagomi had overgenomen.

Zoals destijds gemeld, beweerden sommigen dat Tagomi’s toegenomen aantrekkingskracht op particuliere handelsklanten en vermogende particulieren het in directe concurrentie had gebracht met Coinbase’s professionele handelsplatform, Coinbase Pro.

Het succes van Tagomi

Sinds de lancering 18 maanden geleden heeft Tagomi zichzelf gevestigd als een gerenommeerd en  gereguleerd cryptobedrijf, dat de notoir veeleisende BitLicense heeft beveiligd van het New York State Department of Financial Services in maart van vorig jaar.

In de aankondiging van vandaag merkte Coinbase op dat Tagomi ‘het voorkeursplatform was geworden voor veel geavanceerde handelaren, hedgefondsen en family offices’, waaronder Paradigm, Pantera, Bitwise en Muticoin.

Tagomi heeft meerdere connecties met belangrijke initiatieven in de branche, waaronder de samenwerking met Binance.US en lidmaatschap van de Libra Association, het bestuursorgaan voor de door Facebook geleide stablecoin.

De makelaardij heeft haar gebruikers in staat gesteld om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te lenen of te lenen om lange of korte transacties sinds het najaar van 2019 mogelijk te maken, en heeft in het verleden financiële steun verkregen van PayPal-medeoprichter Peter Thiel, het door Yale gesteunde Paradigm Fonds en crypto-industrie gigant Pantera Capital.

 

Coinbase geeft invulling aan haar institutionele strategie

Als onderdeel van het evoluerende, instellingsgerichte aanbod van de beurs heeft Coinbase Custody eerder dit jaar twee nieuwe beveiligingsevaluaties voor zijn professionele services verkregen.

Eind januari had Coinbase ook een entiteit in Ierland opgericht om haar in staat te stellen haar crypto-bewaardiensten uit te breiden naar Europese instellingen. Benieuwd naar de actuele crypto koers? dit overzicht met cryptovaluta   helpt jou de laatste koers te zien.