Beste sites om ETH te kopen

Ethereum verwachting

Ethereum (ETH) koers

Rank: #2

$4.201,26 (-7,37%)

 

Ethereum Kopen / Ethereum Verkopen?

Bitvavo

Benieuwd naar de actuele Ethereum prijs? De laagste prijs van de afgelopen 24 uur was $4.128,42 en de hoogste prijs gemeten in deze 24 uur was $4.652,01. Er is de afgelopen 24 uur een daling van 7,37%. Ethereum kopen kan bij Bitvavo en Binance Op deze pagina delen wij het laatste  ETH nieuws en geven wij tips voor het Ethereum kopen. Ook vind je hier de laatste Ethereum koers verwachting van onze experts. Nog nooit crypto gekocht? Volg dan eerst deze cursus, tijdelijk in prijs verlaagd. 

Ethereum (ETH) koers

Rank: #2

$4.201,26 (-7,37%)

 

Ethereum Kopen / Ethereum Verkopen?

Bitvavo

Bybit

Binance

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

Naar Binance

Bitvavo

Een van de beste app voor crypto

Naar Bitvavo

Kraken

Litebit

Eén van de betere crypto futures platformen.

Naar Litebit

Huobi logo

Huobi

Internationale cryptocurrency broker

Naar Huobi

Kraken

Kraken

Internationale exchange met vele opties.

Naar Kraken

Etoro bitcoin logo

eToro

De exchange om eenvoudig crypto te kopen en te traden.

Naar eToro

Koers Ethereum Prijs verschil per periode

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro -0,60% -7,37% -7,74% -6,36% +652,16%
USD -0,71% -7,37% -6,97% -8,60% +601,66%
ETH

Ethereum verdiepende informatie

Doe je researchVerdiepende dataAchtergrond informatie 

Wil je Ethereum kopen? Ga naar Bitvavo

Ethereum koers historie

Benieuwd wat deze cryptocurrency in het verleden heeft gekost? Wij hebben per jaar een aantal gegevens voor jou verzameld. Bekijk de gemiddelde prijs, maximale prijs en minimale prijs per jaar

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2015 $0,95 $3,54 $0,42 $68,6 mln $820.000 73,3 mln 287%
2016 $9,76 $21,52 $0,93 $803,3 mln $18,0 mln 81,6 mln 129%
2017 $222,60 $881,94 $7,98 $21,2 mld $743,3 mln 92,6 mln 132%
2018 $483,69 $1.432,88 $82,83 $48,0 mld $2,3 mld 100,4 mln 110%
2019 $181,33 $365,07 $102,39 $19,4 mld $6,1 mld 106,5 mln 79%
2020 $308,08 $753,89 $89,35 $34,6 mld $12,1 mld 111,4 mln 119%
Ethereum prijs $4.201,26 Marktkapitaal dominantie 17,92%
Markt cap rang 2 All time high $4.878,26
Circulerend aanbod 118.593.590 All time low $0,43
Totaal aanbod Prijs tegenover all time high daling van 14,70%
Maximaal aanbod    
Marktkapitaal $494.746.287.598    

Google Trends

Dagelijks zoeken mensen in Google naar deze cryptocurrency. Maar zijn dit steeds hogere of lagere zoekvolumes? Een hogere zoekvolume betekend dat er meer mensen nieuwsgierig zijn naar deze coin. De belangstelling wordt groter.

 

Social media sentiment

Hoeveel wordt er gesproken op social media over deze coin? Lees het af in deze grafiek aangeboden door Bitcoinexchangenederland.nl:

Je hebt misschien al eens gehoord van Ethereum, maar weet misschien nog niet goed wat het inhoudt en wat het verschil is tussen Ethereum, Ethers en andere coins. Voordat we beginnen is het goed om te weten dat er twee begrippen zijn: ‘Ethereum’ en ‘Ethers’. Met Ethereum bedoelen we vooral het netwerk. Ether is de brandstof die het netwerk draaiende houdt: het geld, dus. Ethers worden als betaalmiddel gebruikt als er wijzigingen op het Ethereum-netwerk moeten worden gedaan of als er transacties moeten worden uitgevoerd. Nu we dit weten, kunnen we dieper ingaan op Ethereum als netwerk en de koersverwachting voor Ethereum en de bijbehorende munten.

Wat is Ethereum?

Ethereum (eigenlijk ‘ethers’) werd vooral bekend als cryptocurrency, maar behelst meer dan dat. Ethereum biedt namelijk ook de opties applicaties te implementeren. Deze worden geschreven in de programmeertaal ‘Solidity’. In deze programmeertaal wordt software voor de blockchain geschreven.

Met Solidity en Ethereum is het mogelijk smart contracts (slimme contracten) op te stellen. Een dergelijk contract legt transacties vast binnen de blockchain en kunnen voorgeprogrammeerde transacties uitvoeren. Bij een bepaalde trigger kan een opdracht verstuurd worden.

De blockchain is dus niet alleen bedoeld voor het vastleggen van geldtransacties. Ook verstuurde en ontvangen berichten kunnen worden opgeslagen. Belangrijke documenten kunnen er vereeuwigd worden. Ethereum is handig omdat er geen tussenpersoon benodigd is om transacties te controleren en goed te keuren. Dat doet de blockchain zelf. Als er niet aan de voorwaarden van een contract wordt voldaan, is het contract ongeldig en worden de beschreven opdrachten niet uitgevoerd.

Het verschil tussen Ethereum en Ether (ETH)

Ethereum is de naam van de Blockchain die gebruikt wordt. Vaak wordt deze verbonden met de cryptomunt door aan Ethereum ‘(ETH)’ toe te voegen. Formeel gezien is dit niet juist. Bij de Blockchain Ethereum hoort namelijk een cryptomunt, Ether, die gebruikt wordt om transactiekosten voor decentrale Apps en in-game items af te rekenen. Deze cryptomunt is Ether. De afkorting ETH is dan ook de afkorting van Ether (de cryptomunt) en niet van Ethereum (ETH), de Blockchain. Dit is belangrijk voor investeerders aangezien de waarde van de Ethereum-Blockchain zo geen rol speelt bij de waardering van de cryptomunt.

De voor- en nadelen van Ethereum

Het belangrijkste voordeel van Ethereum is dat de transactietijd veel korter is. Betalingen en andere transacties worden sneller (goed)gekeurd. Daarnaast is het platform gebaseerd op de blockchain technologie. Met deze technologie kunnen zogenaamde DAPP’s (decentrale applicaties) worden gebouwd en gestart. Met behulp van de blockchain draaien deze apps op een decentraal platform. Het voordeel is dat deze applicaties op deze manier niet onder controle staan van een individu of instantie.

Applicaties die draaien via blockchain en Ethereum zijn immuun voor corruptie en ongewenste aanpassingen. Daarnaast heeft niemand exclusief de macht om DAPPS offline te halen. Daardoor is er geen downtime.

Ethereum kent wel een aantal nadelen: een groot nadeel is dat Ethereum geen duidelijk doel heeft. Bitcoin is bijvoorbeeld vooral als ledger (grootboek) bedoeld, terwijl Ethereum ook een supercomputer en een generator van slimme contracten wil zijn. Hoewel het Ethereum een hoop flexibiliteit biedt, is het minder geoptimaliseerd voor specifieke doeleinden.

Daarnaast zijn er nog niet veel bruikbare tutorials en documentatie om je op weg te helpen met Ethereum. Als je er meer mee wilt doen dan alleen betalen, en dus ook DAPPS wilt ontwikkelen, ben je vaak op jezelf aangewezen. De documentatie is vaak gedateerd of beperkt. Dit platform is namelijk nog relatief nieuw. Het zelf ontwikkelen van een contract of een applicatie is dus nog een vrij ingewikkelde klus.

Waarom is Ethereum interessant voor beleggers?

  1. Door toenemende ICO’s en STO’s zullen steeds meer partijen Ether (ETH) gebruiken om transactiekosten te betalen. Hierdoor neemt de vraag naar de Ether toe.
  2. De ontwikkeling van slimme contracten staat nog in de kinderschoenen. Steeds meer bedrijven zullen slimme contracten uitvoeren en implementeren. Voor de uitvoering van die contracten moet een transactiefee aan Ethereum betaald worden.
  3. Mensen die transacties uitvoeren met Ethereum of tokens die gebouwd op Ethereum en dus ook ETH nodig hebben voor de transactiekosten.
  4. Mensen die in-app / in-games items kopen van Apps en/of games die op de Ethereum Blockchain draaien.

Door deze vier factoren is de belegger in deze cryptomunt verzkeert van een brede acceptatie van en vraag naar de ETH. Daarbij heeft Ethereum het zogenoemde first mover voordeel voor zijn use-case. Veel partijen kiezen voor het meest bekende en vertrouwde blockchain-ontwikkelplatform. Dat is op dit moment zonder twijfel Ethereum (ETH).

Ethereum koers verwachting 2022 – 2025

Met het belegen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Ethereum 2022? Wat is de Ethereum verwachting voor dit jaar? We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

Ethereum koers

De koers Ethereum heeft in de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, dit heeft geresulteerd in het feit dat Ethereum (ETH) inmiddels op positie 2 in de gehele lijst van cryptocurrencies. Ethereum beschikt over een marktwaarde van ruim $494.746.287.598. Ten opzichte van de bitcoin marketcap van 2 is het nog relatief klein. De marketcap van Ethereum in vergelijking met Bitcoin is rond de 17,92%, het maximale aantal  coins dat zal worden vrijgegeven staat vastgesteld op

Er zijn op het moment van schrijven 118.593.590 in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de grootste exchanges als Bitvavo,Binance,Huobi en Litebit. Op Bitvavo is het ook gelijk mogelijk om de actuele ETH koers in de gaten te houden.

De prijsstijging / daling heeft veel te maken met de ontwikkelingen binnen de markt en of de markt bullish of bearish eruit ziet. De prijs is ten opzichte van 1 jaar geleden precies veranderd. Om op de hoogte te blijven van de meest actuele koers Ethereum kan je altijd deze pagina bekijken. Je vind hier 24/7 dagelijks de Ethereum prijs bijgewerkt. Deze is samengesteld op basis van het gemiddelde van de grootste exchanges. Het kan zijn dat jouw exchange daarom een iets hogere of iets lagere prijs aangeeft.

Laatste Ethereum nieuws vandaag

Elke maand proberen wij je op de hoogte te brengen van het laatste actuele nieuws rondom Ethereum . Zodat je een beter idee hebt van de verwachting (ETH) over de lange termijn om een beter beeld te krijgen van de toekomst van dit project. Het is goed om op de hoogte te zijn van de prijs, maar het is belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, roadmap en andere zaken die er spelen. Hoe meer je op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen van een project of bedrijf, hoe beter je de vraag kan beantwoorden of je voor jezelf Ethereum wilt kopen of niet.

Op deze manier kan je beter inspelen op de Ethereum prijsverwachting van 2022, 2023 en verder. Hieronder kan je de actuele Ethereum koers zien. Volg het Ethereum nieuws vandaag, het crypto nieuws Ethereum is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

Ethereum

Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Welke Ethereum wallet zal ik gebruiken?

Er zijn vele crypto wallets die je kunt gebruiken om jouw Ethereum’s op te slaan, welke Ethereum wallet is aan te raden? Ten eerste moet je beslissen of je jouw crypto’s online of offline op wilt slaan. Offline gaat dit via een ‘hardware’ wallet en online gaat dit via een ‘software’ wallet. Een Ethereum hardware wallet is de Ledger Nano X wallet. Dit is een zeer betrouwbare wallet waar je crypto’s beschermt tegen de risico’s van het internet. Een Ethereum software wallet is bijvoorbeeld de wallet van de Bitvavo exchange. Dit is de wallet van Bitvavo zelf, die je kunt gebruiken op bijvoorbeeld je mobiel of op je browser en andere devices. Een andere Ethereum wallet die je kunt gebruiken is de wallet van Binance (internationale exchange).

Wat is de all time high van Ethereum?

De hoogste prijs ooit gemeten van Ethereum bedraagt $4.878,26.  Zodra deze prijs hier weer over heen gaat passen wij onze data aan. Je kunt hier dus altijd de meest actuele hoogste prijs ooit aflezen. Tip: Voeg ons toe aan je favorieten en mis geen enkele update.

Waar kan ik rente krijgen op mijn Ethereum?

Bij verschillende platformen kan je rente krijgen op je cryptocurrencies. De meest bekende platformen zijn Blockfi, Celsius Network en Nexo. Maar ook exchanges als Bitvavo, Binance, Kraken en anderen geven je wekelijks of maandelijks interest. Het is niet bekend of deze specifieke coin ook bij deze aanbieders te staken valt.

Waar kan ik Ethereum kopen?

Ethereum kopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Bitvavo,Binance, Huobi, Litebit,FTX Exchange en enkele anderen.

Waar kan ik Ethereum verkopen?

Ethereum verkopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Bitvavo, Binance,Huobi, Litebit, FTX Exchange en enkele anderen. Je kan het omruilen voor Euro, USD maar ook stablecoins zoals USDT.