Toon popup

Beste sites om ETH te kopen

Ethereum verwachting

Ethereum (ETH) koers

Rank: #2

$2.150,91 (-1,78%)

 

Ethereum Kopen / Ethereum Verkopen?

Bitvavo

Benieuwd naar de actuele Ethereum prijs? De laagste prijs van de afgelopen 24 uur was $2.113,57 en de hoogste prijs gemeten in deze 24 uur was $2.197,18. Er is de afgelopen 24 uur een daling van 1,78%. Ethereum kopen kan bij Bitvavo en Binance Op deze pagina delen wij het laatste  ETH nieuws en geven wij tips voor het Ethereum kopen. Ook vind je hier de laatste Ethereum koers verwachting van onze experts.

Ethereum (ETH) koers

Rank: #2

$2.150,91 (-1,78%)

 

Ethereum Kopen / Ethereum Verkopen?

Bitvavo

Binance

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

Bekijk Binance

Bitvavo

Grootste aanbod cryptocurrencies & Laagste fees in NL.

Bekijk Bitvavo

Coinmerce

Bitpanda

Internationale cryptocurrency broker

Bekijk Bitpanda

Coinmotion logo

FTX

De exchange om eenvoudig crypto te kopen en te traden.

Bekijk FTX

Kraken

Kraken

Internationale exchange met vele opties.

Bekijk Kraken

Litebit

Eenvoudig bitcoin en altcoins kopen met iDeal.

Bekijk Litebit

Koers Ethereum Prijs verschil per periode

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro +1,13% -1,78% +13,54% +9,53% +662,22%
USD +1,13% -1,78% +13,22% +8,08% +669,76%
ETH

Ethereum verdiepende informatie

Doe je researchVerdiepende dataAchtergrond informatie 

Wil je Ethereum kopen? Ga naar Bitvavo

Ethereum koers historie

Benieuwd wat deze cryptocurrency in het verleden heeft gekost? Wij hebben per jaar een aantal gegevens voor jou verzameld. Bekijk de gemiddelde prijs, maximale prijs en minimale prijs per jaar.

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2015 $0,95 $3,54 $0,42 $68,6 mln $820.000 73,3 mln 287%
2016 $9,76 $21,52 $0,93 $803,3 mln $18,0 mln 81,6 mln 129%
2017 $222,60 $881,94 $7,98 $21,2 mld $743,3 mln 92,6 mln 132%
2018 $483,69 $1.432,88 $82,83 $48,0 mld $2,3 mld 100,4 mln 110%
2019 $181,33 $365,07 $102,39 $19,4 mld $6,1 mld 106,5 mln 79%
2020 $308,08 $753,89 $89,35 $34,6 mld $12,1 mld 111,4 mln 119%
Ethereum prijs $2.150,91 Marktkapitaal dominantie 17,44%
Markt cap rang 2 All time high $4.356,99
Circulerend aanbod 116.838.385 All time low $0,43
Totaal aanbod Prijs tegenover all time high daling van 50,63%
Maximaal aanbod    
Marktkapitaal $251.265.055.530    
Je hebt misschien al eens gehoord van Ethereum, maar weet misschien nog niet goed wat het inhoudt en wat het verschil is tussen Ethereum, Ethers en andere coins. Voordat we beginnen is het goed om te weten dat er twee begrippen zijn: ‘Ethereum’ en ‘Ethers’. Met Ethereum bedoelen we vooral het netwerk. Ether is de brandstof die het netwerk draaiende houdt: het geld, dus. Ethers worden als betaalmiddel gebruikt als er wijzigingen op het Ethereum-netwerk moeten worden gedaan of als er transacties moeten worden uitgevoerd. Nu we dit weten, kunnen we dieper ingaan op Ethereum als netwerk en de koersverwachting voor Ethereum en de bijbehorende munten.

Wat is Ethereum?

Ethereum (eigenlijk ‘ethers’) werd vooral bekend als cryptocurrency, maar behelst meer dan dat. Ethereum biedt namelijk ook de opties applicaties te implementeren. Deze worden geschreven in de programmeertaal ‘Solidity’. In deze programmeertaal wordt software voor de blockchain geschreven.

Met Solidity en Ethereum is het mogelijk smart contracts (slimme contracten) op te stellen. Een dergelijk contract legt transacties vast binnen de blockchain en kunnen voorgeprogrammeerde transacties uitvoeren. Bij een bepaalde trigger kan een opdracht verstuurd worden.

De blockchain is dus niet alleen bedoeld voor het vastleggen van geldtransacties. Ook verstuurde en ontvangen berichten kunnen worden opgeslagen. Belangrijke documenten kunnen er vereeuwigd worden. Ethereum is handig omdat er geen tussenpersoon benodigd is om transacties te controleren en goed te keuren. Dat doet de blockchain zelf. Als er niet aan de voorwaarden van een contract wordt voldaan, is het contract ongeldig en worden de beschreven opdrachten niet uitgevoerd.

 

De voor- en nadelen van Ethereum

Het belangrijkste voordeel van Ethereum is dat de transactietijd veel korter is. Betalingen en andere transacties worden sneller (goed)gekeurd. Daarnaast is het platform gebaseerd op de blockchain technologie. Met deze technologie kunnen zogenaamde DAPP’s (decentrale applicaties) worden gebouwd en gestart. Met behulp van de blockchain draaien deze apps op een decentraal platform. Het voordeel is dat deze applicaties op deze manier niet onder controle staan van een individu of instantie.

Applicaties die draaien via blockchain en Ethereum zijn immuun voor corruptie en ongewenste aanpassingen. Daarnaast heeft niemand exclusief de macht om DAPPS offline te halen. Daardoor is er geen downtime.

Ethereum kent wel een aantal nadelen: een groot nadeel is dat Ethereum geen duidelijk doel heeft. Bitcoin is bijvoorbeeld vooral als ledger (grootboek) bedoeld, terwijl Ethereum ook een supercomputer en een generator van slimme contracten wil zijn. Hoewel het Ethereum een hoop flexibiliteit biedt, is het minder geoptimaliseerd voor specifieke doeleinden.

Daarnaast zijn er nog niet veel bruikbare tutorials en documentatie om je op weg te helpen met Ethereum. Als je er meer mee wilt doen dan alleen betalen, en dus ook DAPPS wilt ontwikkelen, ben je vaak op jezelf aangewezen. De documentatie is vaak gedateerd of beperkt. Dit platform is namelijk nog relatief nieuw. Het zelf ontwikkelen van een contract of een applicatie is dus nog een vrij ingewikkelde klus.

Ethereum koers verwachting 2021 – 2025

Met het belegen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Ethereum 2021? Wat is de Ethereum verwachting voor dit jaar? We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

Ethereum koers

De koers Ethereum heeft in de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, dit heeft geresulteerd in het feit dat Ethereum (ETH) inmiddels op positie 2 in de gehele lijst van cryptocurrencies. Ethereum beschikt over een marktwaarde van ruim $251.265.055.530. Ten opzichte van de bitcoin marketcap van 2 is het nog relatief klein. De marketcap van Ethereum in vergelijking met Bitcoin is rond de 17,44%, het maximale aantal  coins dat zal worden vrijgegeven staat vastgesteld op .

Er zijn op het moment van schrijven 116.838.385 in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de grootste exchanges als Bitvavo,Binance,Litebit en Bitpanda. Op Bitvavo is het ook gelijk mogelijk om de actuele ETH koers in de gaten te houden.

De prijsstijging / daling heeft veel te maken met de ontwikkelingen binnen de markt en of de markt bullish of bearish eruit ziet. De prijs is ten opzichte van 1 jaar geleden precies veranderd. Om op de hoogte te blijven van de meest actuele koers Ethereum kan je altijd deze pagina bekijken. Je vind hier 24/7 dagelijks de Ethereum prijs bijgewerkt. Deze is samengesteld op basis van het gemiddelde van de grootste exchanges. Het kan zijn dat jouw exchange daarom een iets hogere of iets lagere prijs aangeeft.

Laatste Ethereum nieuws vandaag

Elke maand proberen wij je op de hoogte te brengen van het laatste actuele nieuws rondom Ethereum . Zodat je een beter idee hebt van de verwachting (ETH) over de lange termijn om een beter beeld te krijgen van de toekomst van dit project. Het is goed om op de hoogte te zijn van de prijs, maar het is belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, roadmap en andere zaken die er spelen. Hoe meer je op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen van een project of bedrijf, hoe beter je de vraag kan beantwoorden of je voor jezelf Ethereum wilt kopen of niet.

Op deze manier kan je beter inspelen op de Ethereum prijsverwachting van 2021, 2022 en verder. Hieronder kan je de actuele Ethereum koers zien. Volg het Ethereum nieuws vandaag, het crypto nieuws Ethereum is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

Ethereum

Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de all time high van ethereum?

De hoogste prijs ooit gemeten van Ethereum bedraagt $4.356,99.  Zodra deze prijs hier weer over heen gaat passen wij onze data aan. Je kunt hier dus altijd de meest actuele hoogste prijs ooit aflezen. Tip: Voeg ons toe aan je favorieten en mis geen enkele update.

Waar kan ik rente krijgen op mijn ethereum?

Bij verschillende platformen kan je rente krijgen op je cryptocurrencies. De meest bekende platformen zijn Blockfi, Celsius Network en Nexo. Maar ook exchanges als Bitvavo, Binance, Kraken en anderen geven je wekelijks of maandelijks interest. Het is niet bekend of deze specifieke coin ook bij deze aanbieders te staken valt. 

Waar kan ik ethereum kopen?

Ethereum kopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Bitvavo,Binance,Litebit ,Bitpanda ,Bitcoinmeester en enkele anderen.

Waar kan ik ethereum verkopen?

Ethereum verkopen kan bij verschillende exchanges. Een aantal van de meest populaire exchanges zijn Bitvavo,Binance,Litebit ,Bitpanda ,Bitcoinmeester en enkele anderen. Je kan het omruilen voor euro, usd maar ook stablecoins zoals usdt.