Toon popup

Beste sites om Ethereum te kopen

Ethereum Verwachting

​Benieuwd naar de actuele Ethereum prijs? Op deze pagina delen wij het laatste Ethereum nieuws en geven wij tips voor het Ethereum kopen. Ook vind je hier de laatste Ethereum koers verwachting van onze experts.

Ethereum

Bekijk direct bij welke exchange deze currency te koop is.

Ethereum Kopen

Binance

Keuze om 100+ cryptocurrency te traden.

Bekijk Binance

Bitvavo

Grootste aanbod cryptocurrencies & Laagste fees in NL.

Bekijk Bitvavo

Coinmotion logo

OKEX

De exchange om eenvoudig crypto te kopen en te traden.

Bekijk OKEX

Coinmerce

Bitpanda

Internationale cryptocurrency broker

Bekijk Bitpanda

Kraken

Kraken

Internationale exchange met vele opties.

Bekijk Kraken

Litebit

Eenvoudig bitcoin en altcoins kopen met iDeal.

Bekijk Litebit

Je hebt misschien al eens gehoord van Ethereum, maar weet misschien nog niet goed wat het inhoudt en wat het verschil is tussen Ethereum, Ethers en andere coins. Voordat we beginnen is het goed om te weten dat er twee begrippen zijn: ‘Ethereum’ en ‘Ethers’. Met Ethereum bedoelen we vooral het netwerk. Ether is de brandstof die het netwerk draaiende houdt: het geld, dus. Ethers worden als betaalmiddel gebruikt als er wijzigingen op het Ethereum-netwerk moeten worden gedaan of als er transacties moeten worden uitgevoerd. Nu we dit weten, kunnen we dieper ingaan op Ethereum als netwerk en de koersverwachting voor Ethereum en de bijbehorende munten.

Wat is Ethereum?

Ethereum (eigenlijk ‘ethers’) werd vooral bekend als cryptocurrency, maar behelst meer dan dat. Ethereum biedt namelijk ook de opties applicaties te implementeren. Deze worden geschreven in de programmeertaal ‘Solidity’. In deze programmeertaal wordt software voor de blockchain geschreven.

Met Solidity en Ethereum is het mogelijk smart contracts (slimme contracten) op te stellen. Een dergelijk contract legt transacties vast binnen de blockchain en kunnen voorgeprogrammeerde transacties uitvoeren. Bij een bepaalde trigger kan een opdracht verstuurd worden.

De blockchain is dus niet alleen bedoeld voor het vastleggen van geldtransacties. Ook verstuurde en ontvangen berichten kunnen worden opgeslagen. Belangrijke documenten kunnen er vereeuwigd worden. Ethereum is handig omdat er geen tussenpersoon benodigd is om transacties te controleren en goed te keuren. Dat doet de blockchain zelf. Als er niet aan de voorwaarden van een contract wordt voldaan, is het contract ongeldig en worden de beschreven opdrachten niet uitgevoerd.

Ethereum kopen

Het grote publiek kent Ethereum als tegenhanger van Bitcoin. Het is dan naast de hiervoor beschreven techniek ook een cryptocurrency waarmee (digitale) goederen afgerekend kunnen worden. Hoe kan je nou Ethereum kopen?

Net als bij het kopen van Bitcoin kun je gebruik maken van verschillende exchanges. Een aantal aanbieders biedt de mogelijkheid om euro’s direct om te wisselen naar Ethers: de munteenheid. Het is uiteraard ook mogelijk andere cryptocurrency (zoals Bitcoin) te verhandelen voor Ethers.

Ethereum kopen via Bitvavo en iDEAL

Wie ETH kopen wil door euro’s om te wisselen, kan dit doen via Bitvavo. Bitvavo is een van de grootste exchanges van het land. Handig aan Bitvavo is dat je met iDEAL kunt betalen. Zo beschik je direct over Ethers en kun je Ethereum kopen en verkopen. Voor een transactie bij Bitvavo geldt een maxiumtarief van 0,25% handelskosten.

Je kunt bij Bitvavo Ether kopen door in te loggen op je account, of een account aan te maken. Je kunt daarna euro’s overmaken naar je Bitvavo-wallet via een van de 8 betaalmethodes. Gebruikers kunnen onder meer iDEAL en Bancontact. Euro’s worden dan direct overgemaakt naar het account. Met Bitvavo kun je euro’s inwisselen voor Ethers. Je kunt de munteenheid dan verhandelen, bewaren en gebruiken als betaalmiddel.

De voor- en nadelen van Ethereum

Het belangrijkste voordeel van Ethereum is dat de transactietijd veel korter is. Betalingen en andere transacties worden sneller (goed)gekeurd. Daarnaast is het platform gebaseerd op de blockchain technologie. Met deze technologie kunnen zogenaamde DAPP’s (decentrale applicaties) worden gebouwd en gestart. Met behulp van de blockchain draaien deze apps op een decentraal platform. Het voordeel is dat deze applicaties op deze manier niet onder controle staan van een individu of instantie.

Applicaties die draaien via blockchain en Ethereum zijn immuun voor corruptie en ongewenste aanpassingen. Daarnaast heeft niemand exclusief de macht om DAPPS offline te halen. Daardoor is er geen downtime.

Ethereum kent wel een aantal nadelen: een groot nadeel is dat Ethereum geen duidelijk doel heeft. Bitcoin is bijvoorbeeld vooral als ledger (grootboek) bedoeld, terwijl Ethereum ook een supercomputer en een generator van slimme contracten wil zijn. Hoewel het Ethereum een hoop flexibiliteit biedt, is het minder geoptimaliseerd voor specifieke doeleinden.

Daarnaast zijn er nog niet veel bruikbare tutorials en documentatie om je op weg te helpen met Ethereum. Als je er meer mee wilt doen dan alleen betalen, en dus ook DAPPS wilt ontwikkelen, ben je vaak op jezelf aangewezen. De documentatie is vaak gedateerd of beperkt. Dit platform is namelijk nog relatief nieuw. Het zelf ontwikkelen van een contract of een applicatie is dus nog een vrij ingewikkelde klus.

Ethereum verwachting & Verwachting Ethereum 2.0 koers

De ontwikkelaars achter Ethereum blijven bezig met het verbeteren van het platform. Daarom werd ook ‘Ethereum 2.0’ aangekondigd: een verbeterde versie van het bestaande platform. De ontwikkelaars zeggen in interviews er vertrouwen in te hebben dat de tweede versie in 2020 uitkomt.

Ethereum 2.0 belooft een nog hogere transactiesnelheid. Daarnaast wil het Proof-of-Stake gebruiken als consensusmodel. De staking contracts zijn een lang verwachte feature van deze nieuwe versie.

Het idee is dat staking een integraal onderdeel wordt van het Ethereum-netwerk. Bij Proof-of-Stake kunnen eigenaren van de munteenheid Ethers uitlenen voor een vastgestelde periode. Het minimumaantal Ethers om te steken is ongeveer 32, met een waarde van ongeveer 6500 euro. Het nut van het staken van coins is het valideren van transacties op het netwerk. Het draagt dus bij aan de veiligheid van Ethereum als platform en cryptocurrency als betaalmiddel. Voor het uitlenen van de coins ontvangt de eigenaar een vergoeding.

Investeerders kijken uit naar Proof-of-Stake omdat ze een hoge return on investment (ROI) verwachten. Ze hebben veel coins uit te lenen en verwachten hoge vergoedingen voor het uitlenen van de munten terug te krijgen. Volgens het team van Ethereum is er plaats voor miljoenen validatoren. Naar verwachting wordt ongeveer 10 procent van alle beschikbare Ethers ingezet om te staken.

Ethereum koers verwachting

In 2018 groeide Ethereum het hardst. Het idee van ICOs (Initial Coin Offering) sprak veel investeerders aan. Het gaf aan hoe bepaalde gelden worden opgehaald om een nieuwe coin op te zetten. Met andere woorden: een nieuw bedrijf of nieuwe technologie in de markt zetten. Het zorgde voor een grote waarde van Ethereum.

Rond 2019 werd gedacht dat de Ethereum koers de koers van Bitcoin zou inhalen. Dat gebeurde niet en de populariteit van ICO’s nam af. Doordat de munt voor een aantal oplichtingszaken werd gebruikt, nam de verdere interesse af en kreeg het platform een minder goed imago.

Dat betekent niet dat in 2020 Ethereum waardeloos is of dat alle hoop verloren is. Er wordt nog steeds actief gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen en Ethereum behaalt nog steeds hoge posities in de coinmarketcaps. Zeker door de verwachte komst van Ethereum 2.0 zijn de Ethereum koers verwachtingen weer hooggespannen. Naar verwachting zal de koers gaan stijgen als het Proof-of-Stake concept wordt geïntroduceerd op het platform. Het levert namelijk een vorm van passief inkomen nodig waar geen mining apparatuur benodigd is, maar slechts een wallet met Ethers erin.

Doordat er nog steeds doorontwikkeld wordt, lijkt de prognose voor de Ethereum koers verwachting zeer positief. Het straalt vertrouwen uit dat er nog steeds aan het project wordt doorontwikkeld, ondanks de tegenslagen die de ontwikkelaars hebben moeten overwinnen.

Toch moeten we ook een objectieve waarschuwing geven: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst en vraag jezelf af wie belang heeft bij de Ethereum voorspellingen. Wie een positieve Ethereum prognose geeft zou er baat bij kunnen hebben dat de prijs stijgt, omdat deze er zelf in geïnvesteerd hebben. Het blijft dus zaak zelf afwegingen te maken en te beseffen dat handelen in welke cryptomunt dan ook risico’s met zich meebrengt.

Ethereum verkopen

Bezit je Ethereum en wil je deze Ethereum verkopen? Dat kan via allerhande exchanges. In Nederland is Bitvavo een veelgebruikte exchange. Hier kun je Ethers verkopen door in te loggen op je account en te klikken op de digitale valuta die je wilt verkopen: Ethereum, dus.

Na het aanklikken van de valuta verschijnt een scherm. Hierin valt in te vullen hoeveel van de digitale valuta je wilt verkopen. Je ziet twee tabbladen: kopen en verkopen. Vanzelfsprekend kiezen we voor de optie ‘Verkopen’.

Bij de optie ‘Verkopen’ ziet de verkoper hoeveel Ethers hij of zij te koop aanbiedt en welke vergoeding daarvoor bij benadering ontvangen zal worden. Het kopen en verkopen van Ethereum munten is niet gratis bij Bitvavo. Onderin het scherm staan de Handelskosten (vaak een paar cent) vermeld.

Ethereum koers

De Ethereum koers is in de afgelopen periode een sterke groei heeft doorgemaakt. Op dit moment is Ethereum terug te vinden in de top 10 van grootste cryptocurrencies coins ter wereld. Op het moment van schrijven beschikt Ethereum over een marktwaarde van ruim 206 miljard Dollar, een marktwaarde die nog steeds sterk stijgende is.

Er zijn 114,686,335 Ethereum coins in omloop, deze worden grotendeels verhandeld op de Binance exchange. Op de Binance exchange is het ook gelijk mogelijk om de meest actuele koers Ethereum in de gaten te houden.

De afgelopen periode is Ethereum vaak positief in het nieuws geweest, dit heeft een positieve invloed gehad op de Ethereum prijs en koers. Zo houden veel het vast voor de lange termijn.

Om op de hoogte te blijven van de meest actuele Ethereum koers te blijven, raden wij aan deze pagina goed in de gaten te houden. Hier vindt je onder andere een Ethereum prijsgrafiek waarop de historie van de koers Ethereum te zien is.

De marketcap van Ethereum in vergelijking met Bitcoin nog altijd klein, wat kan betekenen dan de prijs nog veel kan stijgen als de marktwaarde groter wordt. Het maximaal aantal ETH dat zal worden vrijgegeven is onbekend.

Laatste Ethereum nieuws

Elke maand proberen wij je op de hoogte te brengen van het laatste actuele nieuws rondom Ethereum. Zodat je een beter idee hebt van de ETH verwachting over de lange termijn. Het is goed om op de hoogte te zijn van de prijs, maar het is belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, roadmap en andere zaken die er spelen. Op deze manier kan je beter inspelen op de Ethereum prijsverwachting van 2021, 2022 en verder. Hieronder kan je de actuele Ethereum koers zien.

Volg het Ethereum nieuws vandaag, het crypto nieuws Ethereum nieuws is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders Ethereum nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

Geth v1.10.3 is out, and snap sync packs a serious punch! Possibly our last release where `--syncmode=snap` is *not* the default sync mode. Give it a try, holler back on what you find. #golang #Ethereum

PS: I promised a new Grafana dashboard for v1.10.3: https://gist.github.com/karalabe/1e26f9ea5c842fb118584edadc454e18 https://twitter.com/go_ethereum/status/1389933470521118721

Go Ethereum@go_ethereum

Geth v1.10.3 (Maroon Sea) is out! A maintenance release which packs a few punches in the snap sync and generation features.
https://github.com/ethereum/go-ethereum/releases/tag/v1.10.3

⟠ Latest Week in Ethereum News!

🇪🇺 @eib primary issuance of 100m euro bond
🌲 Ethereum proof of stake is green
⛏️ Miners should conservatively plan for PoW to end in 2021

⏩ https://weekinethereumnews.com/week-in-ethereum-news-may-3-2021/

🙏 thanks to @NEARProtocol for making this issue possible

In the aftermath of mainnet's first hiccup, @sproulM_ makes a case for why Lighthouse should be the client of choice for #Ethereum stakers

https://lighthouse.sigmaprime.io/switch-to-lighthouse.html

Load More...

Ethereum koers verwachting 2021

Met het belegen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Ethereum 2021? De Ethereum verwachting 2020 was erg hoog, maar wat gaat het in het nieuwe jaar doen? Of wat de echte holders zich afvragen? Wat is de verwachting Ethereum  in 2025?  We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

Ethereum kopen met iDeal

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over Ethereum

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de Ethereum koers verwachting in 2021?

De verwachting van Ethereum ligt erg hoog, vanwege de verschillende ontwikkelingen waar Ethereum mee bezig is. Op dit moment is het team bezig met verschillende ontwikkelingen om het platform en de producten verder te ontwikkelen. De huidige koers van Ethereum vindt je in de grafiek hierboven, hier kan je de Ethereum prijs actueel volgen.

 

Waar kan ik Ethereum kopen?

De cryptocurrency kan je kopen bij diverse crypto exchanges, bovenaan deze pagina vindt je de beste opties om Ethereum te kopen via iDeal of andere veilige betaalmethodes. Bekijk en vergelijk bovenaan de verschillende exchange opties om te zien waar je voorkeur naar uitgaat.

 

Wat is het laatste Ethereum nieuws?

Op deze pagina vindt je het laatste Ethereum nieuws van vandaag. Via de Twitterfeed wordt dagelijks het laatste Ethereum nieuws opgehaald. Sla deze pagina op bij je favorieten om dagelijks op de hoogte te zijn van het laatste Ethereum nieuws!

 

Waar kan ik Ethereum verkopen?

Verkopen van Ethereum kan erg eenvoudig, de verschillende exchanges bovenaan deze pagina zijn de beste opties om snel je Ethereum in te ruilen voor euro’s of andere valuta. Je kan hier eenvoudig een account aanmaken, je crypto verkopen en het laten overstorten naar je bank.