Beste sites om Ethereum te kopen

Ethereum Kopen

Benieuwd naar de actuele Ethereum prijs? Op deze pagina delen wij het laatste nieuws en geven wij tips voor de inkoop van deze cryptocurrency.

Ethereum

Bekijk direct bij welke exchange deze currency te koop is.

Ethereum Kopen

Je hebt misschien al eens gehoord van Ethereum, maar weet misschien nog niet goed wat het inhoudt en wat het verschil is tussen Ethereum, Ethers en andere coins. Voordat we beginnen is het goed om te weten dat er twee begrippen zijn: ‘Ethereum’ en ‘Ethers’. Met Ethereum bedoelen we vooral het netwerk. Ether is de brandstof die het netwerk draaiende houdt: het geld, dus. Ethers worden als betaalmiddel gebruikt als er wijzigingen op het Ethereum-netwerk moeten worden gedaan of als er transacties moeten worden uitgevoerd. Nu we dit weten, kunnen we dieper ingaan op Ethereum als netwerk en de koersverwachting voor Ethereum en de bijbehorende munten.

Wat is Ethereum?

Ethereum (eigenlijk ‘ethers’) werd vooral bekend als cryptocurrency, maar behelst meer dan dat. Ethereum biedt namelijk ook de opties applicaties te implementeren. Deze worden geschreven in de programmeertaal ‘Solidity’. In deze programmeertaal wordt software voor de blockchain geschreven.

Met Solidity en Ethereum is het mogelijk smart contracts (slimme contracten) op te stellen. Een dergelijk contract legt transacties vast binnen de blockchain en kunnen voorgeprogrammeerde transacties uitvoeren. Bij een bepaalde trigger kan een opdracht verstuurd worden.

De blockchain is dus niet alleen bedoeld voor het vastleggen van geldtransacties. Ook verstuurde en ontvangen berichten kunnen worden opgeslagen. Belangrijke documenten kunnen er vereeuwigd worden. Ethereum is handig omdat er geen tussenpersoon benodigd is om transacties te controleren en goed te keuren. Dat doet de blockchain zelf. Als er niet aan de voorwaarden van een contract wordt voldaan, is het contract ongeldig en worden de beschreven opdrachten niet uitgevoerd.

Ethereum kopen

Het grote publiek kent Ethereum als tegenhanger van Bitcoin. Het is dan naast de hiervoor beschreven techniek ook een cryptocurrency waarmee (digitale) goederen afgerekend kunnen worden. Hoe kom je nu aan deze cryptocurrency?

Net als bij het kopen van Bitcoin kun je gebruik maken van verschillende exchanges. Een aantal aanbieders biedt de mogelijkheid om euro’s direct om te wisselen naar Ethers: de munteenheid. Het is uiteraard ook mogelijk andere cryptocurrency (zoals Bitcoin) te verhandelen voor Ethers.

Ethereum kopen via Bitvavo en iDEAL

Wie Ethers wil kopen door euro’s om te wisselen, kan dit doen via Bitvavo. Bitvavo is een van de grootste exchanges van het land. Handig aan Bitvavo is dat je met iDEAL kunt betalen. Zo beschik je direct over Ethers en kun je kopen en verkopen. Voor een transactie bij Bitvavo geldt een maxiumtarief van 0,25% handelskosten.

Je kunt bij Bitvavo Ethers kopen door in te loggen op je account, of een account aan te maken. Je kunt daarna euro’s overmaken naar je Bitvavo-wallet via een van de 8 betaalmethodes. Gebruikers kunnen onder meer iDEAL en Bancontact. Euro’s worden dan direct overgemaakt naar het account. Met Bitvavo kun je euro’s inwisselen voor Ethers. Je kunt de munteenheid dan verhandelen, bewaren en gebruiken als betaalmiddel.

De voor- en nadelen van Ethereum

Het belangrijkste voordeel van Ethereum is dat de transactietijd veel korter is. Betalingen en andere transacties worden sneller (goed)gekeurd. Daarnaast is het platform gebaseerd op de blockchain technologie. Met deze technologie kunnen zogenaamde DAPP’s (decentrale applicaties) worden gebouwd en gestart. Met behulp van de blockchain draaien deze apps op een decentraal platform. Het voordeel is dat deze applicaties op deze manier niet onder controle staan van een individu of instantie.

Applicaties die draaien via blockchain en Ethereum zijn immuun voor corruptie en ongewenste aanpassingen. Daarnaast heeft niemand exclusief de macht om DAPPS offline te halen. Daardoor is er geen downtime.

Ethereum kent wel een aantal nadelen: een groot nadeel is dat Ethereum geen duidelijk doel heeft. Bitcoin is bijvoorbeeld vooral als ledger (grootboek) bedoeld, terwijl Ethereum ook een supercomputer en een generator van slimme contracten wil zijn. Hoewel het Ethereum een hoop flexibiliteit biedt, is het minder geoptimaliseerd voor specifieke doeleinden.

Daarnaast zijn er nog niet veel bruikbare tutorials en documentatie om je op weg te helpen met Ethereum. Als je er meer mee wilt doen dan alleen betalen, en dus ook DAPPS wilt ontwikkelen, ben je vaak op jezelf aangewezen. De documentatie is vaak gedateerd of beperkt. Dit platform is namelijk nog relatief nieuw. Het zelf ontwikkelen van een contract of een applicatie is dus nog een vrij ingewikkelde klus.

Ethereum ontwikkelingen & Ethereum 2.0

De ontwikkelaars achter Ethereum blijven bezig met het verbeteren van het platform. Daarom werd ook ‘Ethereum 2.0’ aangekondigd: een verbeterde versie van het bestaande platform. De ontwikkelaars zeggen in interviews er vertrouwen in te hebben dat de tweede versie in 2020 uitkomt.

Ethereum 2.0 belooft een nog hogere transactiesnelheid. Daarnaast wil het Proof-of-Stake gebruiken als consensusmodel. De staking contracts zijn een lang verwachte feature van deze nieuwe versie.

Het idee is dat staking een integraal onderdeel wordt van het Ethereum-netwerk. Bij Proof-of-Stake kunnen eigenaren van de munteenheid Ethers uitlenen voor een vastgestelde periode. Het minimumaantal Ethers om te steken is ongeveer 32, met een waarde van ongeveer 6500 euro. Het nut van het staken van coins is het valideren van transacties op het netwerk. Het draagt dus bij aan de veiligheid van Ethereum als platform en cryptocurrency als betaalmiddel. Voor het uitlenen van de coins ontvangt de eigenaar een vergoeding.

Investeerders kijken uit naar Proof-of-Stake omdat ze een hoge return on investment (ROI) verwachten. Ze hebben veel coins uit te lenen en verwachten hoge vergoedingen voor het uitlenen van de munten terug te krijgen. Volgens het team van Ethereum is er plaats voor miljoenen validatoren. Naar verwachting wordt ongeveer 10 procent van alle beschikbare Ethers ingezet om te staken.

Ethereum koersverwachting

In 2018 groeide Ethereum het hardst. Het idee van ICOs (Initial Coin Offering) sprak veel investeerders aan. Het gaf aan hoe bepaalde gelden worden opgehaald om een nieuwe coin op te zetten. Met andere woorden: een nieuw bedrijf of nieuwe technologie in de markt zetten. Het zorgde voor een grote waarde van Ethereum.

Rond 2019 werd gedacht dat de koers voor Ethers de koers van Bitcoin zou inhalen. Dat gebeurde niet en de populariteit van ICO’s nam af. Doordat de munt voor een aantal oplichtingszaken werd gebruikt, nam de verdere interesse af en kreeg het platform een minder goed imago.

Dat betekent niet dat in 2020 Ethereum waardeloos is of dat alle hoop verloren is. Er wordt nog steeds actief gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen en Ethereum behaalt nog steeds hoge posities in de coinmarketcaps. Zeker door de verwachte komst van Ethereum 2.0 zijn de verwachtingen weer hooggespannen. Naar verwachting zal de koers gaan stijgen als het Proof-of-Stake concept wordt geïntroduceerd op het platform. Het levert namelijk een vorm van passief inkomen nodig waar geen mining apparatuur benodigd is, maar slechts een wallet met Ethers erin.

Doordat er nog steeds doorontwikkeld wordt, lijkt de prognose voor de Ethereum koers positief. Het straalt vertrouwen uit dat er nog steeds aan het project wordt doorontwikkeld, ondanks de tegenslagen die de ontwikkelaars hebben moeten overwinnen.

Toch moeten we ook een objectieve waarschuwing geven: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst en vraag jezelf af wie belang heeft bij de voorspellingen. Wie een positieve prognose geeft zou er baat bij kunnen hebben dat de prijs stijgt, omdat deze er zelf in geïnvesteerd hebben. Het blijft dus zaak zelf afwegingen te maken en te beseffen dat handelen in welke cryptomunt dan ook risico’s met zich meebrengt.

Ethereum verkopen

Bezit je Ethereum en wil je deze graag verkopen? Dat kan via allerhande exchanges. In Nederland is Bitvavo een veelgebruikte exchange. Hier kun je Ethers verkopen door in te loggen op je account en te klikken op de digitale valuta die je wilt verkopen: Ethereum, dus.

Na het aanklikken van de valuta verschijnt een scherm. Hierin valt in te vullen hoeveel van de digitale valuta je wilt verkopen. Je ziet twee tabbladen: kopen en verkopen. Vanzelfsprekend kiezen we voor de optie ‘Verkopen’.

Bij de optie ‘Verkopen’ ziet de verkoper hoeveel Ethers hij of zij te koop aanbiedt en welke vergoeding daarvoor bij benadering ontvangen zal worden. Het kopen en verkopen van Ethereum munten is niet gratis bij Bitvavo. Onderin het scherm staan de Handelskosten (vaak een paar cent) vermeld.

Volg het Ethereum nieuws vandaag, het crypto nieuws Ethereum is te volgen via hun officiële Twitter account. Alleen officiële en echte informatie zou verspreid worden via onderstaande account. Lees je ergens anders nieuws? Controleer dan of het ook hier staat om het te verifiëren.

Pleased to share that I have completed 2 of 4 mainnet guides - Lighthouse and Nimbus! #Eth2

https://www.reddit.com/r/ethstaker/comments/k1c7xl/eth2_mainnet_staking_guides_lighthouse_and_nimbus/

@sigp_io @ethnimbus

Future stakers, remember that you will need a synced Eth1 node! I recommend setting that up now. Don't leave it to the last minute [it takes a long time to sync]

The Q3 allocation update is live - head over to our blog to meet the latest batch of grantees!

https://blog.ethereum.org/2020/11/25/esp-q3-updates/

🧐 Want to learn how to build on Ethereum?

🗺 Choose your own adventure:

Learn the fundamentals: 🛠http://eth.build
Build a decentralized app: 🏗http://scaffoldeth.io
Get a one-on-one zoom session: (💬 DM me!)
Watch my mental model brain dump: 🎥https://youtu.be/TGlklzDmTyc?t=30

Load More...

Ethereum koers verwachting 2021

Met het belegen in crypto currency wil je natuurlijk een schatting maken over de koersverwachting. Iedereen wil crypto kopen waarvan de verwachting is dat deze omhoog gaat. Maar hoe zit het met Ethereum 2021? De Ethereum verwachting 2020 was erg hoog, maar wat gaat het in het nieuwe jaar doen? Of wat de echte holders zich afvragen? Wat is de verwachting Ethereum  in 2025?  We raden je aan om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Op deze pagina vind jij bijvoorbeeld het laatste nieuws via twitter en kun je de koerstabel live volgen.

Ethereum kopen met iDeal

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over Ethereum

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de Ethereum koers verwachting in 2020?

De verwachting van Ethereum ligt erg hoog, vanwege de verschillende ontwikkelingen waar Ethereum mee bezig is. Op dit moment is het team bezig met verschillende ontwikkelingen om het platform en de producten verder te ontwikkelen. De huidige koers van Ethereum vindt je in de grafiek hierboven, hier kan je de Ethereum prijs actueel volgen.

 

Waar kan ik Ethereum kopen?

De cryptocurrency kan je kopen bij diverse crypto exchanges, bovenaan deze pagina vindt je de beste opties om Ethereum te kopen via iDeal of andere veilige betaalmethodes. Bekijk en vergelijk bovenaan de verschillende exchange opties om te zien waar je voorkeur naar uitgaat.

 

Wat is het laatste Ethereum nieuws?

Op deze pagina vindt je het laatste Ethereum nieuws van vandaag. Via de Twitterfeed wordt dagelijks het laatste Ethereum nieuws opgehaald. Sla deze pagina op bij je favorieten om dagelijks op de hoogte te zijn van het laatste Ethereum nieuws!

 

Waar kan ik Ethereum verkopen?

Verkopen van Ethereum kan erg eenvoudig, de verschillende exchanges bovenaan deze pagina zijn de beste opties om snel je Ethereum in te ruilen voor euro’s of andere valuta. Je kan hier eenvoudig een account aanmaken, je crypto verkopen en het laten overstorten naar je bank.