’s Werelds grootste cryptocurrency exchange.

Aanbod

Handelen, minen en staken van meer dan 500 crypto's.

Betaalmethoden

ADVCash, Visa, Mastercard, bankoverschrijving

Minimale storting

$10

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,02% tot 0,1%

Features

All-in-one crypto exchange en broker voor zowel beginners als ervaren traders.

Gemini – onze review en ervaring

De Gemini exchange heeft niet zoveel handelsvolume als concurrenten zoals Coinbase of Kraken – je hebt misschien alleen van Gemini gehoord vanwege de oprichters, Tyler en Cameron Winklevoss, die beroemd zijn om hun juridische strijd met Mark Zuckerberg over de oprichting van Facebook. Maar de beurs biedt meer dan 40 cryptocurrencies, een leercentrum om beginners alles te leren over crypto-beleggen, en een reeks unieke producten die meer waarde kunnen toevoegen voor ervaren beleggers.

Aanbiedingen zoals Gemini Earn, Gemini Pay, Gemini Wallet en meer kunnen beleggers helpen om gebruik te maken van een meer samenhangend ecosysteem dan andere beurzen kunnen bieden. Toch is het belangrijk om te onthouden dat voor pensioenbewuste beleggers kopen en vasthouden (of HODLing) de naam van het spel is, en je hebt geen van deze speciale functies nodig om dat te doen.

Wat is de Gemini exchange?

Een cryptocurrency-exchange is een noodzakelijk onderdeel van het investeren in digitale activa. Hoewel je een aandelenhandelsplatform zoals Robinhood zou kunnen gebruiken, beperken deze exchanges aanzienlijk wat je met je cryptocurrencies kunt doen. In plaats daarvan zou je een speciale crypto-exchange moeten gebruiken, omdat je hiermee crypto over portefeuilles kunt verzenden, rente op je bezit kunt verdienen en indien nodig zelfs je cryptocurrency als onderpand kunt gebruiken.

gemini homepage

In vergelijking met andere cryptocurrency-makelaars biedt Gemini een aantal unieke functies. Beveiliging, muntenaanbod en gebruikerservaring zouden enkele van de belangrijkste functies moeten zijn waarnaar je op zoek bent in een cryptocurrency-exchange. Zorg ervoor dat de exchange die je kiest de cryptocurrencies ondersteunt waarin je wilt investeren, anders moet je een apart exchange-account maken voor andere altcoins.

Gemini staking

Wilt je niet actief handelen in je cryptocurrency? Als je voor de lange termijn in crypto belegt, dan is een rentedragende cryptocurrency-account een geweldige optie voor je. Door deze functie op Gemini te gebruiken, kunt je overal van 2% tot 7,4% jaarlijkse rente op je crypto verdienen!

Brede selectie van cryptocurrency-aanbiedingen. Gemini biedt ondersteuning voor een diverse mix van 48 cryptocurrencies, variërend van grote projecten tot kleinere altcoins. Hoewel er andere beurzen zijn met meer variatie, kunt je met Gemini rente verdienen op je cryptoposities.

gemini staking

Dynamische prijswaarschuwingsfuncties. Mobiele beleggers zullen dol zijn op de waarschuwingsfuncties van de Gemini-app, waarmee je een pushmelding kunt ontvangen wanneer een actief waarin je bent geïnteresseerd een vooraf bepaald prijsdoel bereikt. Je kunt zelfs waarschuwingen instellen om je te informeren wanneer een activum met een vooraf bepaald percentage in prijs stijgt of daalt.

Inloggen op je Gemini account

Om te beginnen bij Gemini ga je ten eerste naar hun website toe. Hier klik je rechtsboven op de knop “Get Started”. Zodra je hier op klikt kun je beginnen met wat basisgegevens invoeren. Zodra je deze hebt ingevoerd druk je op doorgaan en krijg je een e-mail om je account te verifiëren. Zodra dit gebeurd is kun je beginnen met handelen.

Gemini review en onze ervaring

Gemini wordt gezien als een solide exchange voor zowel beginners als doorgewinterde crypto-enthousiastelingen, maar het is meer gericht op mensen met ten minste een basiskennis van cryptocurrency – en heeft veel functies die geschikt zijn voor diegenen die meer willen doen dan alleen Bitcoin kopen en vasthouden.

gemini trading

Het wint punten voor hoogwaardige beveiligingsfuncties en de mogelijkheid om rente te verdienen op je bezit met Gemini Earn. En met meer dan 40 cryptocurrencies om uit te kiezen, kan Gemini een geweldige plek zijn om te beginnen als je gewoon een duik wilt nemen in de wereld van cryptocurrency-investeringen. Het biedt een eenvoudige mobiele en online ervaring voor nieuwe investeerders, plus enkele educatieve tools om je te helpen meer te leren.

Maar Gemini biedt ook een heleboel opties en tools voor meer geavanceerde handelsactiviteiten en crypto-gebruikers, wat overweldigend kan zijn voor totale beginners. Veel van de extra kosten van de beurs zijn afkomstig van zaken als het verhandelen en verkopen van crypto’s, waar HODLers op de lange termijn zich geen zorgen over hoeven te maken.

Als je van plan bent om in de loop van de tijd crypto te kopen of te verhandelen, kunnen deze kosten behoorlijk prijzig worden, maar het kan de moeite waard zijn voor alle tools van Gemini en extra veiligheidsmaatregelen.

Voordelen van de Gemini exchange

Nadelen van de Gemini exchange

Contact

Gemini biedt 3 methoden die je kunt gebruiken om in contact te komen met het klantenserviceteam.
  • Per bericht. Om per bericht contact op te nemen met het klantenserviceteam van Gemini, vult je een online aanvraagformulier in. Zorg ervoor dat je het e-mailadres vermeldt dat aan je Gemini-account is gekoppeld voor het snelste en meest uitgebreide antwoord.
  • Per telefoon. Bel 866-240-5113 om telefonisch contact op te nemen met Gemini.
  • Direct bericht. @GeminiSupport op Twitter.

De primaire klantenservicemethode van Gemini is e-mail. Naast gecoördineerde hulp biedt Gemini ook een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen, waarmee je snel antwoord kunt krijgen op enkele van de meest voorkomende vragen die het team van de makelaar ontvangt.

Gemini geld opnemen – Hoe werkt dit

Gemini werkt op dit moment alleen via rechtstreekse bankoverschrijvingen in Nederland. Dit houdt in dat je je persoonlijk bankrekening moet koppelen met Gemini. Over het algemeen duurt het één werkdag om je geld weer op je eigen rekening te hebben, hoewel dit langer kan duren afhankelijk van je eigen bank.

Gemini fees

Elke keer dat je crypto op Gemini koopt of verkoopt, worden zowel gemaks- als transactiekosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn hetzelfde, of je nu koopt op de online site van Gemini of via de mobiele app. Beide worden samen weergegeven als je “aangegeven prijs” voordat je je aankoop definitief maakt.

Gemakstoeslag

De gemaksvergoeding is ongeveer 0,5% van de Gemini-marktprijs voor een bepaalde transactie, hoewel deze kan variëren afhankelijk van de markt. Deze vergoeding wordt ook in rekening gebracht in de crypto die je koopt. Als Bitcoin (BTC) bijvoorbeeld momenteel wordt verhandeld tegen $ 30.000 voor 1 BTC, zou je eigenlijk $ 30.150 betalen voor 1 BTC inclusief de vergoeding.

Transactiekosten

Bovenop de gemakstoeslag worden transactiekosten in rekening gebracht op basis van het bedrag dat je verhandelt. Voor crypto-conversies – zoals het verhandelen van Bitcoin voor Litecoin – is deze vergoeding standaard 1,49%. Voor het kopen en verkopen van cryptovaluta varieert de vergoeding afhankelijk van het type valuta dat je gebruikt, en varieert van een vast bedrag voor minder dure bestellingen tot een percentage duurdere transacties.

Geld storten

Je kunt geld storten met fiat-valuta door eerst je bankrekening te koppelen. Je kunt je bankrekening toevoegen door naar de pagina Financieringsbronnen te gaan en vervolgens onder Bank automatisch koppelen op Aan de slag te klikken.

Als je je bankrekening niet via Plaid kunt koppelen of je inloggegevens voor internetbankieren liever niet gebruikt om je bankrekening te registreren, verlaat je het scherm en gaat je naar Bank handmatig koppelen en voert je je overboekingsgegevens in. Zodra je bankrekeninggegevens zijn ingesteld, kunt je het bankverificatieproces voltooien met een succesvolle overboeking naar je rekening.

Overboekingen die vóór 15.00 uur ET per bankoverschrijving zijn verzonden, zijn doorgaans dezelfde dag of de volgende werkdag beschikbaar op je rekening (hoewel dit kan variëren afhankelijk van de interne processen van je bank). Stortingen via bankoverschrijvingen (ACH) worden onmiddellijk beschikbaar gemaakt voor handel en worden volledig op je Gemini-account gestort en kunnen binnen 4-5 werkdagen worden opgenomen.

gemini veiligheid

Is de Gemini wallet veilig?

Al het geld dat je in cryptocurrency heeft, is niet FDIC-verzekerd, in tegenstelling tot geld op een bankrekening. Maar Gemini beveiligt de digitale activa van gebruikers door middel van meerlagige beveiligingsmaatregelen, die op zijn website worden benadrukt.

Gemini zegt dat de “meerderheid” van je cryptocurrency wordt bewaard in een offline, koud opslagsysteem – de veiligste manier om cryptocurrency tegen hackers te beschermen. Maar een klein deel wordt bewaard in een online hot wallet die is verzekerd tegen diefstal door een beveiligingsinbreuk, hack, frauduleuze overdracht of diefstal door werknemers.

De verzekeringspolis dekt geen verliezen door ongeautoriseerde toegang tot je account. Binnen Gemini kun je een lijst met goedgekeurde adressen maken die beperkt wie zich van je account kan terugtrekken (naast andere accountbeveiliging zoals tweefactorauthenticatie), maar als iemand je identiteit steelt of je wachtwoord achterhaalt, mag je verloren geld niet kunnen recupereren.

Veelgestelde vragen over Gemini

Ja, de Gemini exchange staat bekend als een veilig platform.

Ja, Gemini staat bekend als crypto exchange die zowel voor beginners als voor gevorderden een goede keuze is.

Ja, het is mogelijk Gemini te bellen op hun telefoonnummer 866-240-5113. Hiernaast kun je ook via e-mail contact opnemen.

Nee, het is niet mogelijk om bij Gemini iDeal te gebruiken.

Ja, Gemini is uitermate veilig. Het is gebasseerd in de Verenigde Staten en voldoet aan alle eisen die door dat land gesteld zijn.

Bij het kopen of verkopen van crypto op de Gemini exchange worden er zowel gemaks- als transactiekosten in rekening gebracht: samen weergegeven als “aangegeven prijs” voordat je definitief crypto koopt. 

Gemakstoeslag 

De kosten van de gemaksvergoeding op Gemini is ongeveer 0,5% van de marktprijs van de transactie. Deze toeslag kan variëren afhankelijk van de markt en moet je ook betalen wanneer je de crypto koopt. 

Transactiekosten 

Meestal is deze vergoeding 1,49%. Voor het kopen en verkopen van crypto kunnen deze kosten variëren afhankelijk van de gebruikte valuta. 

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.