Kraken exchange review

REVIEW EN ERVARINGEN

Kraken behoort tot één van de allergrootste handelsbeurzen binnen de cryptosector ter wereld, na Binance. Binance heeft op dit moment ook de optie om te handelen in NFT’s, dit is bij de Kraken exchange nog niet het geval.

Het cryptoplatform bestaat sinds 2011 en heeft in de loop der jaren een uiterst sterke ontwikkeling doorgemaakt. Vooral op het gebied van dienstverlening voor de gebruikers van Kraken, heeft het platform in de loop der jaren een enorme ontwikkeling ondergaan. De Kraken exchange biedt de mogelijkheid zeer voordelig Bitcoin te kopen, dit omdat ze over de meest liquide markt voor BTC/EUR beschikken. De exchange wordt niet gereguleerd, zoals de meeste buitenlandse crypto exchanges. Wil je meer zekerheid, dan is een Nederlandse exchange zoals Bitvavo een goede keus.

Kraken

Kraken is één van de meest robuuste crypto platformen in de wereld.

 

https://www.kraken.com

Kraken – Onze review en ervaring

De Kraken exchange bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar en je kunt hier tegen lage fees handelen in crypto. Het handelsplatform van Kraken heeft veel functies en is net zo geavanceerd als je bij een internationale cryptocurrency exchange zou verwachten.

In totaal kan je handelen in net iets meer dan 250 verschillende crypto’s. Dit is vrij hoog voor een crypto exchange.

Kraken login

Alvorens je kan beginnen aan de Kraken login dien je van te voren een account aan te maken op: Kraken.com. Dit werkt als volgt:

Ga naar de website Kraken.com en selecteer zoals afgebeeld met de pijl: ‘Create account’

Kraken inloggen

Voor het aanmaken van een account, is het aan te raden een uniek wachtwoord te gebruiken. Het beste is om een wachtwoord te kiezen, die je nooit eerder ergens voor hebt gebruikt. Ook is het belangrijk deze op te slaan in een wachtwoordmanager. Dit om jezelf te beschermen tegen hackers.

geld storten

Om geld te kunnen storten dien je in te loggen op je persoonlijke Kraken account. Om met het Kraken geld storten te kunnen beginnen, moet je eerst een aantal gegevens invoeren vanwege de KYC regelgeving, dit betreft een persoons verificatie. Deze in te vullen gegevens betreffen onder andere :

  • Je naam
  • Adres
  • Woonplaats

Om deze persoons verificatie in gang te zetten, dien je op de button ‘Get verified’ te klikken. Scroll vervolgens naar beneden en vul hier de tabs ‘Tier 1’ en ‘Tier 2’ in. De in te vullen tabs dienen naar waarheid ingevuld te worden en de gegevens (Naam) dienen te zijn, zoals die bij jou bank bekend zijn.

Geld overmaken naar Kraken

Op het moment dat jij minimaal Tier 2 geverifieerd bent, dan kun je beginnen met het geld storten naar Kraken. Het storten van geld naar Kraken wordt voltooid door middel van een SEPA transfer en duurt gemiddeld 4 tot 48 uur, mits je dit op werkdagen doet. In het menu vind je de button ‘Funding’ na hierop te hebben geklikt dien je vervolgens aan de linkerkant op Euro, of een andere gewenste valuta die je wil gaan storten op jouw kraken account. Hier kun je direct de betaalmethode selecteren om geld mee te storten. In ons voorbeeld gebruiken wij de SEPA bank transfer methode.

Hoe zet ik geld op kraken

Hier zul je de instructies voor je overboeking naar Kraken vinden. Het is belangrijk alle gegevens goed door te nemen. Dit om te voorkomen dat je een foutieve overboeking doet. De overboeking die je doet, moet qua persoonlijke informatie altijd overeenkomen met de opgegeven persoonsgegevens op Kraken.

Om een bedrag over te maken naar het IBAN nummer van kraken dien je hier de juiste referentie erbij te vermelden. Deze informatie is te vinden op de pagina waar je jouw betaalmethode hebt geselecteerd.

Hoe snel het geld op jouw account staat is afhankelijk van hoe snel de banken de transactie hebben verwerkt. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren. Wanneer jouw transactie is verwerkt door de banken zul je hier een notificatie van krijgen per mail.

Bitcoin kopen en verkopen op Kraken

Voor het Bitcoin kopen en Bitcoin verkopen op Kraken dien je in het menu op de website linksboven de knop ‘Trade’ te selecteren. Hier kun je selecteren binnen welke markt je wil gaan beginnen met handelen. In dit voorbeeld gaan we je laten zien hoe je het Kraken Bitcoin kopen met Euro’s in zijn werk gaat (XBT/EUR). Op Kraken is het mogelijk verschillende tradingpairs te selecteren. Dit is te zien in het menu, andersom is het mogelijk via deze pagina de Bitcoin te verkopen op Kraken voor euro’s en te storten naar jouw bankrekening.

Kraken Bitcoin verkopen

Na het selecteren van de markt waarop jij wil gaan verhandelen klik je vervolgens op ‘New order’. Op deze desbetreffende pagina zullen je vervolgens alle verschillende mogelijkheden getoond worden om een order te plaatsen op Kraken. Op deze pagina kun je een aantal zaken gaan invullen. Bijvoorbeeld, de hoeveelheid Bitcoin kopen op Kraken. De prijs die wordt getoond is direct de prijs die een Bitcoin waard is in euro.

Om een limitorder te maken om Bitcoin te kopen op Kraken vul je in de rechtse kolom het bedrag in, waarvoor jij Bitcoin wil kopen. In de linker kolom wordt vervolgens de hoeveelheid die je hiervoor ontvangt getoond. Wanneer je het hier mee eens bent dien je op de knop ‘Buy XBT with EUR’ te klikken.

Kraken Bitcoin kopen

Wanneer de order vervolgens is uitgevoerd dan zijn jou euro’s op je Kraken omgezet in Bitcoin. Het aantal Bitcoin in jou bezit is terug te vinden op de ‘Funding’ pagina. Op deze pagina is het ook mogelijk de Bicoin in jou bezit naar je wallet of een andere Bitcoin exchange te sturen. Om dit te doen dien je naar ‘Withdraw’ te gaan en vervolgens de juiste munt te kiezen.

Bitcoin Kraken

Kraken fees per transactie

Eén van de grootste pluspunten aan Kraken zijn de zeer lage Kraken fee per transactie. Deze is één van de laagste binnen de gehele crypto branche, met ondere andere gratis stortingen en zeer lage kosten voor opnames en transacties. Belangrijk is om hiervoor de actuele bitcoin koers in de gaten te houden.

De lage Kraken fees die worden gerekend per transactie, is misschien wel één van de grootste redenen waarom traders voor dit handelsplatform kiezen. De hoogte van de Kraken fee per transactie is variabel van 0,1% tot 0,35 voor de meest gepaarde valuta zoals bijvoorbeeld (XBT/EUR). De fee Kraken voor wat minder populaire of meer nieuwere cryptovaluta op Kraken, kunnen oplopen tot zo’n 0,75% per transactie.

Stortingen zijn voor de meeste cryptocurrencies op Kraken gratis om te voldoen. Voor een enkel een aantal minder gebruikelijke of minder populaire crypto valuta’s gelden er een aanbetaling of wallet instelkosten.

Over het algemeen zijn de Kraken kosten dus zeer laag en heeft dit grote invloed op de enorme populariteit van deze exchange.

Is Kraken betrouwbaar om te gebruiken?

Wanneer je kijkt naar het feit dat Kraken een exchange is dat zeer geschikt is voor de meer professionele handelaren en bedrijven, staat Kraken bekend als betrouwbaar en veilig. De reden waarom Kraken betrouwbaar is, is vanwege het feit dat de exchange vier niveaus van accountverificatie biedt. Hier kunnen de gebruikers van het platform hoe hoger je in het niveau bent steeds hogere bedragen verhandelen. Kraken staat alleen niet onder toezicht van de Nederlandse Bank zoals Bitvavo.

Ook staat de beveiliging van gebruikers bij Kraken erg hoog in het vaandel. In de tijd dat het platform bestaat is het slechts eenmaal down geweest, om een beveiligingsupdate uit te voeren. De vraag of Kraken betrouwbaar is om te gebruiken als exchange, kan wat ons betreft met een dikke JA beantwoordt worden.

Kraken ervaringen van gebruikers

Ondanks dat Kraken een groot scala aan handelsmogelijkheden biedt, is de gebruiksvriendelijkheid van het platform niet het sterkste punt. Dit wordt onder de Kraken ervaringen van gebruikers, soms als onprettig ervaren. De interface van Kraken is namelijk in tegenstelling tot andere wel gebruiksvriendelijke exchanges, onderverdeeld in een verschillend aantal tabbladen en vensters. Onder de Kraken ervaringen van gebruikers wordt dit als onoverzichtelijk en moeilijk beschouwt.

Ook de klantenondersteuning van Kraken wordt niet als positief ervaren. Het kan soms enkele weken duren om de vragen van klanten te beantwoorden.

Ondanks het wat minder gebruiksvriendelijke interface van het platform zijn er ook positieve punten benoemd over de Kraken exchange. Bijvoorbeeld de zeer lage Kraken fee per transactie en een breed scala aan handelstypes.

Kraken exchange Review

Onze Kraken review luidt dat Kraken een zeer geschikt handelsplatform is voor de wat meer professionele handelaren onder ons. Het interface en de mogelijkheden kunnen namelijk nogal ingewikkeld ogen

Kraken biedt een breed scala aan verschillende handelstypes en is meer gericht op de wat meer doorgewinterde handelaar. Op de Kraken exchange is het niet alleen mogelijk crypto-currency paren te verhandelen. Maar ook bijvoorbeeld Fiat-valuta (Bijvoorbeeld Euro’s en Ponden) en andere cryptocurrencies. Het cryptoaanbod van Kraken is op moment van schrijven beperkt tot slechts zeventien verschillende crypto valuta

Contact

Voor contact met Kraken kun je terecht op de support pagina op de website van Kraken, deze vind je hier: https://support.kraken.com/hc/en-us/requests/new

Hier biedt Kraken je onder andere de mogelijkheid om een vraag in te dienen. Of live te chatten met een van de Kraken medewerkers.

Interesse om gebruik te gaan maken van een crypto exchange? Bekijk dan ook eens onze Review over de Binance Exchange of BitVavo!

Gratis Account Ja, registreer nu
iDeal mogelijk? Nee
Exchange Ja
Wallet Ja
Stablecoins Ja
Cryptocurrency 25+
Helpdesk taal Engels
Vestigingsland UK
Fees 0.2%
Kopen met creditcard Mogelijk
Bankoverschrijving Mogelijk
Kopen met iDeal Niet mogelijk
Uitbetalen naar bank Mogelijk
Meer informatie www.kraken.com

Waarom Kraken?

Over Kraken

De Kraken exchange is een platform waarop iets meer dan 20 verschillende cryptocurrencies in verschillende tradingspairs wordt aangeboden. Kraken is een bedrijf dat al sinds 2013 bestaat en in de loop der jaren een vrij bekende en populaire exchange is geworden binnen de cryptosector.

Het aanbod van verschillende coins op Kraken is misschien niet zo uitgebreid als bij andere crypto exchanges, maar toch voegen ze vrij regelmatig nieuwe munten toe aan hun aanbod op de exchange.

N

Robuust

Kan hoge handelvolumes erg goed aan

N

Betrouwbaar

Al sinds 2012 actief in de wereld van crypto en bitcoin.

N

Gebruikersgemak

Eenvoudig te gebruiken platform, eenvoudig te storten, traden en te withdrawen.

N

Exchange

Kraken heeft één van de beste exchanges in de markt neergezet.

Veel gestelde vragen

Is de Kraken Exchange veilig in het gebruik?

Ja, veiligheid voor de gebruikers staat bij Kraken zeer hoog in het vaandel.

Is Kraken geschikt voor beginners?

Ondanks dat Kraken een wat meer ingewikkelde en onoverzichtelijke interface heeft, is het zeker ook voor beginners te gebruiken.

Kan ik op Kraken crypto kopen met iDEAL?

Nee, je kunt op Kraken NIET met ideal betalen. Je kunt enkel crypto kopen via een creditcard overboeking van Visa of Mastercard.

Hoe kom ik in contact met Kraken

Kraken heeft een support center voor gebruikers met eventuele vragen of opmerking. Hier kun je contact zoeken met één van de medewerkers. Deze vind je hier: https://support.kraken.com/hc/en-us

Waarom is Kraken zo populair?

Kraken is erg populair, vanwege de lage fee’s die ze hanteren per transactie.

Welke fee berekent de Kraken exchange per transactie?

De Kraken fee per transactie is in vergelijking met andere exchanges erg laag.  Het  is zelfs één van de laagste binnen de gehele crypto branche, met o.a  gratis stortingen en zeer lage kosten voor opnames en transacties.

De lage Kraken fees die worden gerekend per transactie, is vaak een van de grootste redenen waarom er voor dit handelsplatform wordt gekozen. De hoogte van de Kraken fees per transactie is variabel van 0,1% tot 0,35 voor de meest gepaarde valuta zoals bijvoorbeeld (XBT/EUR). De fee Kraken voor wat minder populaire of meer nieuwere cryptovaluta op Kraken, kunnen oplopen tot zo’n 0,75% per transactie.

Stortingen zijn voor de meeste cryptocurrencies op Kraken gratis om te voldoen.

kucoin-exchange-logo
Coinmerce
Bybit