FTX

De NFT-markt schommelt rond de miljoenen euro’s per maand, dus het is normaal dat we allemaal nadenken over het al dan niet investeren in de wereld van Non Fungible Tokens. Er zijn veel exchanges waarin de gebruiker de wereld van NFT’s kan betreden, dus de vraag zou kunnen zijn, hoe kies je de juiste exchange?

Een van de beste manieren om te kiezen is het platform te kennen en te weten wat het ons kan bieden in vergelijking met een ander. Daarom brengen we in BitcoinExchange NL een tutorial hoe je gemakkelijk NFT’s kunt minten en storten in FTX.

 

FTX; 1 exchange, 2 blockchains

De cryptobeurs FTX, gevestigd op het Caribische eiland de Bahama’s, blijft altijd zijn eigen koers varen binnen de wereld van cryptocurrencies, maar om dat doen in de wereld van Non Fungible Tokens (NFT) is iets heel anders.

De hoge transactiekosten bij het minten en de verkoop van NFTs maakt het soms moeilijk voor de meeste nieuwe gebruikers die deze wereld willen betreden om te starten met NFTs. Om deze reden heeft FTX ook de Solana blockchain (SOL) toegevoegd binnen haar platform en is daarmee een van de eerste NFT marktplaatsen die dit toevoegt.

Het hebben van de Ethereum en Solana blockchains binnen haar marktplaats, allemaal in hetzelfde portaal, maakt het, bovendien, een van de eerste cross-chain NFT marktplaatsen op de markt. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat andere concurrenten aan de slag zijn gegaan hiermee, maar ook veel van de nieuwe gebruikers zijn gemigreerd naar FTX vanwege haar lage commissies.

Ook heeft FTX zijn bestaande cryptobeurs toegevoegd aan zijn NFT-markt, zodat je niet alleen in staat zult zijn om jouw NFT’s te verkopen, te kopen en te minten. Ook zul je in staat zijn om cryptocurrencies te kopen, te verkopen , op te slaan en te verhandelen, zowel Spot, met hefboomwerking en zelfs futures, als eindeloos veel andere opties, zonder een andere applicatie te openen.

Hoe start je bij FTX?

1. Open een account bij FTX

Een van de belangrijkste vereisten in de crypto wereld is het hebben van een wallet en in de NFT-markt is dat natuurlijk niet anders. Om NTF’s te verhandelen in FTX is het nodig om een gedecentraliseerde wallet te hebben, in dit geval een die compatibel is met ETH en SOL.

Enkele opties zouden MetaMask of Phantom kunnen zijn. Metamask zal helpen als je NFT’s wilt verhandelen op de Ethereum blockchain. Aan de andere kant, als je van plan bent om het te doen met Solana, dan is het raadzaam om de Phantom gedecentraliseerde wallet te hebben.

NFT’s storten in FTX

Als je al de gelukkige eigenaar bent van één of meerdere NFT’s en deze wilt storten in FTX, dan zijn er verschillende opties, afhankelijk van waar jouw NFT’s zich bevinden.

NFT’s aanmaken, kopen en verkopen op FTX

Hoe koop ik een NFT op FTX?

Als je wilt starten op de NFT markt of jouw bestaande collectie wilt uitbreiden, kunt je dit gemakkelijk doen op het FTX NFT platform. Je hoeft alleen maar de NFT te vinden die je wilt kopen en wanneer dit binnen het budget past kun je die direct kopen in SOL of ETH.

Eenmaal gekocht, zal de NFT automatisch worden doorgestuurd naar de platform wallet, van daaruit kun je doen wat je wilt met je nieuwe digitale asset.

FTX

Hoe NFT’s verkopen bij FTX?

De wereld van NFT’s is momenteel vol met gebruikers die NFT’s kopen en verkopen. Volgens de laatste cijfers van crypto data analytics, zijn er meer verkopers dan kopers van NFTs. Om jouw NFT’s op FTX te verkopen, moet je er natuurlijk eerst een bezitten, ofwel door ze op dezelfde NFT exchange te hebben gekocht, ofwel, als dat niet lukt, door ze zelf te minten.

Zodra je jouw Non Fungible Token in de wallet hebt, kun je ze te koop aanbieden tegen ETH of SOL bij FTX, afhankelijk van het netwerk waar jouw NFT zich bevindt, ofwel door ze te verkopen tegen een vaste prijs, ofwel door de veilingoptie te activeren voor de hoogste bieder.

Bovendien kun je de bestelling op elk moment annuleren. Benadrukkend dat FTX 5% van de verkoopprijs in rekening brengt, zonder de respectievelijke commissiekosten van elk netwerk mee te rekenen.

Hoe kun je jouw eigen NFT’s minten?

Eén van de opties die normaal gezien niet in de grotere en bekendere NFT-markten aanwezig is, is het minten van jouw eigen NFT’s. Daarom heeft het FTX-team de mogelijkheden geopend voor wie zijn eigen NFT’s op het Solana- of Ethereum blockchain wil minten, maar zelf niet alle technische kennis beschikt.

Het is vermeldenswaard dat de NFT’s niet direct op het platform zullen worden gepubliceerd, aangezien het FTX-team ze naar eigen goeddunken zal goedkeuren of weigeren en afhankelijk van het feit of ze aan de basisvoorwaarden van het platform voldoen en zomaar, de NFT’s worden geslagen op FTX. simpel toch?

Waar wacht je nog op om het pad van Non Fungible Tokens te beginnen in een crypto exchange die alles geïntegreerd brengt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.