Dagelijks gebeuren er ongevallen, in het verkeer, op het werk en gewoon op straat. Bijvoorbeeld door een val over een losliggende stoeptegel of omdat je gebeten door een hond wordt. Vaak valt het mee met het letsel, maar ook dan heb je recht op een letselschadevergoeding. Een letselschade advocaat kan je hierbij helpen en een schadevergoeding voor je claimen.

Gaat het om een hoge schadevergoeding, dan is het belangrijk om te weten wat je hiermee gaat doen. Koop je bitcoins, aandelen of laat je het geld op de bank staan. Een keuze maken doe je beter niet zelf, maar laat je het beste over aan een ervaren financieel expert.

Wat te doen met een hoge letselschadevergoeding?

Soms is er sprake van ernstig letsel die zelfs blijvend van aard kan zijn. Bijvoorbeeld omdat iemand hersenletsel oploopt na een verkeersongeval of bij een dwarslaesie als gevolg van een ongeluk op het werk. In deze gevallen gaat het niet meer om een lage schadevergoeding, maar om een hoge schadevergoeding die ook bestaat uit toekomstige schade en smartengeld.

Bij toekomstige schade gaat het vooral om inkomensschade, het is dan van belang een goede letselschade advocaat in de arm te nemen. Bijvoorbeeld een letselschade advocaat in Amsterdam als u daar gewond bent geraakt als gevolg van een aanrijding of arbeidsongeval. Deze zal uw toekomstige schade berekenen en verhalen op de schadeverzekering van de aansprakelijk partij.

Naast materiële schade maakt ook een smartengeldvergoeding deel uit van de letselschadevergoeding. Dit is een vergoeding voor het leed dat u door het ongeval is toegebracht. Hierbij kan gedacht worden aan pijnklachten, angstklachten zoals verkeersangst of angst voor honden en psychische klachten.

Is uw letselschadedossier afgerond, dan ontvangt u een schadevergoeding. Maar wat is nu verstandig om te doen met een letselschadevergoeding die u van de schadeverzekering van de tegenpartij ontvangt? Is het verstandig om deze op de spaarrekening te zetten nu de rente weer stijgt? Of kun je een letselschadevergoeding ook investeren, bijvoorbeeld in bitcoins? En welke aanbieder kies je dan?

Schakel altijd een financieel specialist in

Het is belangrijk om te begrijpen waarvoor een letselschadevergoeding is bedoelt. Betreft het een relatief lage vergoeding van letselschade en ziet deze vergoeding enkel op al geleden schade? Dan is er een heel andere situatie dan in het geval van een letselschadevergoeding die ook toekomstige letselschade behelst. 

In het eerste geval zal het gaan om een lage schadevergoeding waarbij u geen risico loopt om deze vergoeding te investeren. Maar ook dan is het wel belangrijk om u goed te laten adviseren door een financieel expert. U zorgt er dan voor dat u geen onnodig risico loopt.

Gaat het echter om toekomstige schade, dan is het goed om te weten dat u lang met de schadevergoeding zal moeten doen. Dit ter compensatie van schade die u nog gaat leiden. U kunt hierbij onder andere denken aan toekomstige inkomensschade. In dit geval is het niet verstandig om zelf te beleggen of uw schadevergoeding op een andere wijze te investeren. U doet er dan goed aan om een financieel expert te raadplegen. Deze zal u adviseren wat te doen met de schadevergoeding zodat u zich ook in de toekomst geen financiële zorgen hoeft te maken.

Wilt u bitcoins kopen van uw letselschadevergoeding? Of juist aandelen kopen of weet u het niet? Raadpleeg dan uw letselschadespecialist en vraag deze u door te verwijzen naar een financieel expert.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.