Bitcoin heeft de afgelopen jaren aardig wat aan populariteit gewonnen en zijn nu niet meer weg te denken uit onze huidige economie. Voor 2017 was Bitcoin nog niet zo heel populair, maar daarna heeft de media dit snel opgepikt en werd het een echte hype. Iedereen wilde opeens meedoen aan de Bitcoin en met succes. Tegenwoordig is er zelfs een Bitcoin pinautomaat. Je hebt allemaal verschillende soorten betaalautomaten, waarvan dit er dus een is. Wat is dit precies voor een pinautomaat en wat kun je ermee? In dit blog meer uitleg hierover.

 

Munten

De Bitcoin is bekend bij de meeste mensen als de virtuele munt, een munt die dus niet is vast te houden. Hoe kan het dan dat er een pinautomaat is, want daar komen toch munten uit die je wel kan vasthouden? Bij de Bitcoin pinautomaat is dit niet het geval. Er komen geen Bitcoins uit de automaat gerold, dit heeft te maken met de koers die steeds weer opnieuw verandert. Soms is een Bitcoin ongeveer €15.000 euro waard, waarschijnlijk wil je die Bitcoin dan niet graag per ongeluk een put in laten rollen. Uit een automaat komen dus geen munten, maar je kunt in een Bitcoin pintautomaat wel virtuele muntjes kopen. Bij sommige automaten kun je ze ook weer verkopen. Je hebt je telefoon hiervoor nodig waar een wallet op staat, zodat deze draadloos verbinding kan maken met de automaat. Daarna kun je cash geld in de automaat doen en wordt de transactie gedaan. Je geld wordt dan meteen omgezet in virtuele Bitcoin muntjes. Zie de automaten als een broker, maar dan op locatie. Je moet hier naartoe in plaats van dat je achter je laptop zit.

bitcoin

Automaten

In Nederland zijn er inmiddels verschillende locaties waar een automaat staat. Als je wil weten hoe zoiets werkt kun je er dus zelf eens een kijkje gaan nemen. Heb je nog geld liggen die je om wil zetten in Bitcoins? Dan kun je dat meteen meenemen. In Nederland zijn deze automaten te vinden in onder meer Eindhoven op de High Tech campus, in Ede bij Mena Computers, in Rotterdam bij Zon Teleshop en in Amsterdam bij the Shamrock bar en Lucky Jack Casino Rozengracht.

Bitcoin

Waarde

Heeft een Bitcoin pinautomaat dan echt zoveel meerwaarde als je het ook thuis achter je computer kunt doen? Het antwoord is nee. Je betaalt transactiekosten iedere keer dat je zo een automaat gebruikt. Dat is logisch, want deze automaten moeten ook onderhouden worden. Regel je alles online dan heb je hier geen last van.