De grootste kredietkaart uitgever in Japan, JCB, is een samenwerkingsverband aangegaan met technologie versneller Techfund. Voor het bouwen van een duurzaam transactiesysteem op de blockchain.

Volgens een verklaring van de JCB uitgebracht op 15 mei , zal het samenwerkingsverband de expertise van Techfund gebruiken betreffende security token aanbiedingen (STO). Verder is het samenwerkingsverband ook voor de inzet om een nieuw platform voor transacties te creëren.

Techfund, die eveneens gevestigd is in Tokyo Japan, heeft een programma genaamd ACCEL Baas (blockchain as a service). Het doel van het programma is het versnellen van de acceptatie van blockchain technologieën voor startups en ondernemingen.

JCB beweegt in de richting van blockchain

Het financieel bedrijf heeft een paar stappen gezet, in de richting van innovatieve oplossingen, voor het doen van online betalingen. In december deed Cointelegraph verslag over JCB, dat deze van plan was een nieuwe business-to-business betalingsoplossing gebaseerd op blockchain technologie te accepteren.