De grootste crypto uitwisseling van Zuid-Korea, Bithumb, kijkt in Seoul naar verluidt aan tegen nog meer politie invallen. Volgens het verslag van lokale publicatie, Seoul Shinmun, heeft de Seoul Metropolitan Police Agency aanvullende huiszoekings- en inbeslagnemingcontroles uitgevoerd. Dit op het hoofdkantoor van Bithumb in Gangnam District op 7 september.

Naar verluidt heeft een politiefunctionaris aangegeven dat het laatste onderzoek als doel heeft aanvullend bewijs te verzamelen over bestaande beschuldigingen tegen Lee Jung-hoon. Hij is de president bij Bithumb Korea en Bithumb Holdings. Volgens het verslag van Cointelegraph wordt de leidinggevende naar verluidt beschuldigd van grote financiële fraude met het BXA-token. BXA-token is gepromoot als eigen token van Bithumb, maar is nooit uitgebracht noch vermeld.

Verteld wordt dat Jung-hoon betrokken zou zijn geraakt bij fraude op grote schaal. Dit door het promoten van BXA-token dat naar verluidt investeringsschade heeft veroorzaakt van 30 miljard won (USD 2 miljoen). De recente politie invallen zijn uitgevoerd kort nadat de politie van Seoul naar verluidt begonnen was met uitvoeren van het onderzoek bij Bithumb op 2 september. Cointelegraph heeft tevergeefs Bithumb om een reactie gevraagd het nieuws te bevestigen of te ontkennen.

Er zal meer duidelijkheid hierover komen, na een reactie van Bithumb zelf. Naast de BXA-gerelateerde onderzoeken, heeft Bithumb kortgeleden ook problemen gehad met de resultaten van een incident van uitlekken van data in 2017. Begin september 2020, heeft een rechter van Seoul Central District Court naar verluidt geoordeeld dat Bithumb deels verantwoordelijk was voor het incident.

Ondanks de berichten, behoudt de grootste uitwisseling van Zuid-Korea zijn positie op de markt. Deze crypto uitwisseling is nog steeds de negende grootste wereldwijd, volgens data van crypto tracking tool Coin360. Het gerapporteerde dagelijkse handelsvolume bedraagt ongeveer USD 250 miljoen.