In Nederland heeft de Financiele toezichthouder goedkeuring gegeven aan Max Crowdfund, het vastgoed crowdfunding platform dat door blockchain wordt aangedreven.

Max Crowdfund, een blockchain-aangedreven crowdfundingplatform voor onroerend goed dat vastgoedontwikkelaars en investeerders met elkaar verbindt, heeft goedkeuring gekregen van de Autoriteit Financiële Markten in Nederland.

Met goedkeuring van de AFM start Max Property Group, het moederbedrijf van het platform, met de uitrol van het platform in samenwerking met Jelurida, leverancier van gedistribueerde grootboektechnologie.

Beleggers betalen een eenmalige vergoeding die gelijk is aan 0,1% van hun investering, naast maandelijkse administratiekosten van 0,1%. De kosten worden gebruikt om de beveiligingstokens van MPG te kopen en te branden.

 

Max Crowdfund trekt 70.000 gebruikers vóór de lancering

Het platform streeft ernaar investeringen in onroerend goed te democratiseren, waarbij beleggers vanaf slechts 100 euro ($ 117,50) exposure kunnen krijgen. Ontwikkelaars en investeerders kunnen via het platform geld inzamelen bij het publiek en pitchen voor een internationaal publiek.

Het platform is het eerste in zijn soort dat groen belicht wordt door de Nederlandse financiële toezichthouder en zal beschikbaar zijn als app op zowel iOS als Android.

Het platform beweert al voor de lancering meer dan 70.000 geregistreerde gebruikers te hebben aangetrokken.

 

Ardor ondersteunt het crowdfunding-platform voor vastgoed

In gesprek met Cointelegraph zei MPG CTO Erwin van Kekem dat het idee voor een blockchain-aangedreven wereldwijd vastgoed crowdfundingplatform werd bedacht in 2017 – slechts 12 maanden nadat MPG was opgenomen.

Het platform zal worden aangedreven door de Ardor-blockchain van Jelurida, waarbij Kekem de ‘multichain-architectuur’ benadrukt door bedrijven in staat te stellen hun onafhankelijke kinderketen vanaf het platform te ‘spawnen’ als een beroep op de behoeften van MPG.

Kekem merkte op dat het platform al leningsaanvragen heeft ontvangen en voorspelt een publieke lancering “in de komende maanden”. Een beveiligingstoken-aanbod van 4,4 miljoen verspreid over 5 rondes van $880.000 wordt, aangeboden door MPG, dit zal 20% van het eigen vermogen van het bedrijf uitgeven. MPG geeft deze tokens zelf uit.