CyberVein is een blockchain data bedrijf gevestigd in Singapore. Het bedrijf is samen met 12 andere aangenomen om bij te dragen aan de constructie van Hainan Wenchang International Aerospace City van China. De vorige maand is gestart met de constructie op een plaats waar vroeger satellieten werden gelanceerd. De te verrijzen stad wordt beschreven als China’s eerste culturele en toeristische stad in de lucht- en ruimtevaart.

Het zal een centrum zijn voor de ontwikkeling van producten voor de ruimtevaart. Bovendien zal het diensten verlenen bedoeld voor gebruik bij missies van Chinese ruimtevaartuigen en satellieten. De plek, 12 miljoen vierkante meter groot, zal het eerste ruimtevaart supercomputer centrum van het land huisvesten. Verder zal de aandacht gevestigd worden op het ontwikkelen van 40 technologische gebieden zoals big data, teledetectie via satelliet en positioneringstechnologie met hoge precisie.

CyberVein zal samen werken met andere grote Chinese bedrijven met inbegrip van Fortune 500 Company Huawei. CyberVein zal zijn blockchain, kunstmatige intelligentie en big data technologieën inzetten om de ontwikkeling te ondersteunen van de Smart Brain Planning and Design Institute van de stad. Volgens een bericht van CyberVein, is Smart Brain zijn primaire project.

Dit project betreft het opzetten van een data gedreven bestuurssysteem met technologie ontwikkeld door CyberVein zelf. Het op te zetten systeem zal real-time data verwerken om openbare middelen van de stad te organiseren. Weinig details zijn echter publiekelijk vrijgegeven van hoe blockchain zal werken in het ontwikkelen van het bestuursmodel.

Deze ontwikkeling van de stad is onderdeel van Hainan’s “Free Trade Port” project. Het ontwikkelingsinitiatief is een groot infrastructureel plan bedoeld om het eiland om te bouwen tot een wereldwijde belangrijke vrijhandelshaven tegen 2050. China heeft al een aantal keren geprobeerd samen te werken met top ditributed ledger technology teams voor het ontwikkelen van slimme steden.

Hierbij heeft ook blockchain-notarisatiedienst Factom in 2016 samengewerkt met de Chinese overheid.