Donderdag kondigde Uphold aan dat zij gebruikers uit Latijns-Amerika zullen toestaan crypto valuta te gebruiken, om partiele eigendommen te kopen bij ’s werelds toonaangevende bedrijven. Tientallen crypto valuta soorten worden door Uphold ondersteund, inclusief Bitcoin (BTC). Theoretisch gezien kunnen gebruikers een aandeel verwerven bij Amazon, Apple, Google of Tesla voor slechts 10.000 Satoshis.

Betaalbaar maken van Amerikaanse aandelen voor Latijns-Amerika

Volgens het persbericht van Uphold, maakt de nieuwe dienstverlening het investeren in Amerikaanse aandelen betaalbaar voor miljoenen mensen in de regio van Latijns-Amerika. In het persbericht is aangegeven dat gisteren, donderdag 25 juni 2020, het toonaangevend digitale geldplatform, Uphold, een baanbrekende dienst voor aandelen lanceert. De nieuwe dienst geeft voor het eerst aan miljoenen mensen uit Latijns-Amerika gemakkelijke en betaalbare toegang tot Amerikaanse aandelen.

Rijkdom behouden

Uphold gelooft erin dat voor vele landen in Latijns-Amerika, inflatie zorgt voor verlaging van de kleine besparingen van de lokale mensen. J. P. Thieriot, CEO van Uphold, legde uit dat indien deze mensen eerder in 2010 reeds toegang hadden tot een dergelijke service, zij hun rijkdommen beter konden behouden. Hij staafde dit aan de hand van een concreet voorbeeld.

In zijn voorbeeld legt hij uit dat indien je in juni 2010 USD 1.000, – zou hebben gestopt in 50 Amerikaanse aandelen via Uphold, de aandelen nu een waarde zouden hebben van ongeveer USD 5.785, -. Vergeleken met de Braziliaanse Real, zou je een terugval merken naar USD 337, -. Betreffende Argentijnse Pesos nog erger met een terugval naar USD 50, – en schrikbarend minder dan een cent als je gekozen had voor de Venezolaanse Bolivar.

In het persbericht is aangegeven dat er geen verhandelingskosten zijn en dat je kunt beginnen met een minimale investering van USD 1,-.