Cryptocurrency-reissite Travala.com zag een stijging van 45,8% van het totale aantal geboekte overnachtingen in mei in vergelijking met april.

Volgens een aankondiging van 1 juni zag Travala.com ook zijn maandelijkse inkomsten stijgen met 205% in mei in vergelijking met april. Maar hoewel het platform meer tractie ziet in vergelijking met april, zag mei ook een daling van 60% in geboekte nachtkamers in vergelijking met maart.

 

Travala.com ziet toename boekingen, door opheffing reisbeperkingen

Juan Otero, de CEO van Travala.com, vertelde Cointelegraph dat het platform meer wordt gebruikt als de rest van de reisindustrie. Hij legde uit dat het binnenlandse reizen groeit, omdat de beperkingen worden opgeheven. Hij zei:

“We hebben het geluk dat onze gebruikers terugkomen zodra ze weer kunnen reizen, ook al is het maar lokaal of voor korte weekenden in de buurt. […] De stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door binnenlandse reizen. ”

Uit gegevens die door Travala.com worden gedeeld, blijkt ook dat 60% van de boekingen die in mei via het platform zijn gedaan, in cryptocurrency is betaald. Bitcoin (BTC) werd gebruikt voor 21% van de betalingen, het AVA-token van het bedrijf voor 16%, 23% gebruikte andere crypto-activa.

Otero legde ook uit dat mensen schijnbaar meer open staan voor het uitgeven van cryptocurrency dan nu. Hij zei zelfs dat er een sterke stijging is van crypto betalingen op het platform:

“Meer dan 60% van onze boekingen worden betaald in crypto, dus we hebben een enorme toename gezien in het aantal reisboekingen dat met crypto is betaald. Ik denk dat het niet alleen is omdat de acceptatie van crypto elke dag groeit, maar ook omdat we een platform hebben gebouwd waarmee mensen met [met crypto verwijdering] veel van de beweging kunnen betalen. “

Slechts 40% van de betalingen op Travala.com in mei gebruikte creditcards of PayPal. Otero legde uit dat hij gelooft dat Travala.com niet zoveel zou zijn gegroeid als het alleen fiat-betalingen had ondersteund. Hij zei dat de crypto functies van het platform een belangrijke rol spelen in zijn bedrijf:

“We spreken een markt aan die is verwaarloosd in reizen maar die ook erg snel groeit, de crypto enthousiast, dus dit helpt ons sneller te groeien dan andere [online reisbureaus] die alleen op traditionele markten vertrouwen.”

 

Travala.com streeft naar uitbreiding door middel van partnerschappen en fusies

Zoals Cointelegraph eind mei meldde, fuseerde Travala.com met TravelByBit om de functies uit te breiden van het toestaan om te betalen voor reisaccommodaties met crypto om ook het boeken van vluchten met cryptocurrencies te vergemakkelijken.

De fusie volgde op een aankondiging in november dat de firma had samengewerkt met online hotelgigant Booking.com. Door de samenwerking kunnen gebruikers van Travala.com via het platform alle accommodaties boeken die op Booking.com aanwezig zijn. In januari onthulde het bedrijf dat het na de samenwerking de omzet maandelijks met meer dan 33,5% zag groeien.