Peer to peer in Afrika ofwel de P2P volumes van de Bitcoin handel blijven stijgen. Hierbij laat het continent weten voor de derde keer op rij de hoogste activiteit te kennen qua Bitcoin handel.

De stijgende volumes in Afrika verschijnen te midden van een wereldwijde statische P2P handel, waarbij Azië, Latijns-Amerika, Pacific, en West-Europa aanzienlijke dalingen hebben geboekt na de halvering van het volume. In de afgelopen week deed de Afrikaanse handel het beter dan de Latijns-Amerikaanse op basis van weekvolume en werd gerangschikt als de tweede sterkste regio. Deze rangschikking als tweede sterkste regio werd voor het eerst ook deze week officieel vastgelegd.

P2P markten in Afrika zullen langdurige stijgende trend in volumes zien

In de afgelopen week is er ruim USD 14,6 miljoen aan Bitcoin verhandeld tussen Afrikaanse gebruikers van peer to peer marktplaatsen Localbitcoins en Paxful. Het volume van deze week versloeg het vorig record van het continent van USD 11,6 miljoen van de vorige week. Evenals het record van het begin van de maand toen er haast USD 10 miljoen aan Bitcoin werd verhandeld.

Twee derde van de peer to peer handel in Afrika vindt plaats tussen de Nigeriaanse naira en Bitcoin waarbij er USD 9,5 miljoen aan Bitcoin verhandeld wordt binnen één week.

Het volume van de handel binnen Noord-Amerika steeg eveneens deze week waardoor dit continent zijn dominante positie blijft behouden met een bedrag van maar liefst USD 25,4 miljoen.

Afrika en Azië alleen zien een jaarlijkse stijging in het volume van peer to peer handel

Wanneer de peer to peer volumes met intervallen van 365 dagen naast elkaar worden gelegd van de verschillende continenten, blijkt dat alleen Afrika en Azië in vooruitgang hebben geboekt in de handel op jaarbasis. Sub Sahara-Afrika is het vijfde sterkste continent betreffende het volume, achterop Noord-Amerika, Oost-Europa, Latijns-Amerika en het Aziatisch-Pacifisch gebied.