Er zijn veel verschillende manieren waarop je meer besteedbaar inkomen kunt genereren. Je kunt ervoor kiezen om te besparen, bijvoorbeeld door een autoverzekering afsluiten waarvoor je zo min mogelijk betaalt. Het is natuurlijk nog mooier als er meer geld binnenkomt. Crypto kan hier op verschillende manieren bij helpen. Wij vertellen je meer over het genereren van passief inkomen met crypto.

Staken van cryptocurrency

Door jouw munten te staken help je bij het beveiligen van de blockchain en ontvang jij in ruil hiervoor een mooie beloning. Je kunt dit vergelijken met rente op je spaarrekening. Je ontvangt de beloning dan ook in de cryptocurrency die je hebt gestaked. Soms is het nodig om je munten ‘vast te zetten’ om ze te kunnen staken. Dit wil zeggen dat je ze niet direct kunt verhandelen wanneer de koers opeens hard stijgt of daalt. Als jij toch van plan bent om je investering lang te houden is dit minder van belang. Vaak dien je de staking cryptocurrency tokens in geschikte wallets te houden. Deze tokens vervullen doorgaans belangrijke beveiligingsfuncties op het netwerk. Afhankelijk van de token die jij wilt staken, kunnen er doorlopende kosten aan verbonden zijn omdat je bijvoorbeeld online moet blijven. Over het algemeen is er een opstartperiode waarin je jouw coins voor een bepaalde tijd moet vastzetten voordat je beloningen kunt gaan verdienen. De beloning kan variëren op basis van factoren, zoals hoeveel coins je inzet, hoelang je ze al op continue basis aan het inzetten bent en hoeveel anderen ervoor kiezen om hun crypto te staken. Zo is Cardano (ADA) een populaire token om te staken.

Masternodes opzetten

Met staking kun je een mooi zakcentje verdienen, maar als jij nog meer passief inkomen wilt genereren kun je ervoor kiezen om een masternode op te zetten. Masternodes worden over het algemeen proportioneel meer beloond dan staking. Waar je met ieder bedrag kunt staken, is voor masternodes een grotere inzet vereist. Ook krijg je te maken met hogere overheadkosten doordat je bijvoorbeeld een speciale server in je bezit moet hebben. Het mooie van het runnen van jouw eigen masternodes, is dat je een actieve bijdrage levert aan de blockchain.

Lending van cryptocurrency

Ook crypto lending kun je vergelijken met het verkrijgen van rente over jouw spaargeld bij de bank. Je leent jouw crypto uit via een peer-to-peer-transactie of legt voor een bepaalde of onbepaalde tijd jouw cryptomunten in. Na verloop van tijd ontvang je een rentepercentage als vergoeding voor het feit dat een ander gebruik maakt van jouw crypto. Na afloop van de periode ontvang jij je eigen coins weer terug met daar bovenop een bepaald rentepercentage geplust. Dit kan een mooi bedrag opleveren, zeker als de koersen zijn gestegen.