PayPal kun je momenteel gebruiken als alternatief medium om geld op te nemen van beurzen zoals Coinbase. Echter, betreffende het aanbod van rechtstreekse verkoop van crypto valuta, zal het de eerste keer zijn.

Een goed geplaatste bron uit de industrie vertelde aan Coindesk dat rechtstreeks via PayPal en Venmo verkoop en aankoop van crypto valuta mogelijk zal zijn. De bron vertelde verder dat zowel PayPal als Venmo een wallet zullen hebben, voor het opslaan van je crypto valuta. Verder, volgens de bron, is het niet duidelijk welke crypto valuta, of hoeveel crypto valuta soorten beschikbaar zullen zijn. Volgens de bron is de verwachting dat PayPal met diverse beurzen zal werken, ter verkrijging van liquiditeit.

Naar bevestiging van een tweede bron, bekijkt PayPal de optie voor het aanbieden van de verkoop en aankoop van crypto valuta. Deze zei dat de verwachting is dat binnen de volgende 3 maanden dit gereed zal zijn, wellicht zelfs eerder. Er werd vanuit PayPal geweigerd in te gaan op het commentaar van de bronnen.

Zowel Coinbase, in San Francisco gevestigde crypto beurs, als Bitstamp, in Luxemburg gevestigde Crypto beurs, werden genoemd als mededingers. Beide weigerden in te gaan hierop. Een belangrijke opmerking is dat PayPal een langdurige relatie heeft met Coinbase, begonnen in 2016. Coinbase maakte in 2018 onmiddellijke fiatopnames naar PayPal beschikbaar voor zijn Amerikaanse klanten. Vorig jaar konden Europese klanten van Coinbase fiatopnames naar PayPal versturen, gevolgd door Canadese klanten.

In de tussentijd verdienen fintech apps, die crypto aanbieden, geld. Zo heeft Square, unicorn betaalsysteem uitgebracht door Twitter CEO Jack Dorsey, rond het midden van 2018 mogelijk gemaakt om aankopen met bitcoin te doen in zijn Cash App. Deze gaf in zijn meeste recente verslag over verdiensten aan, USD 306 miljoen aan bitcoin inkomsten te hebben verdiend.

Revolut, gevestigd in Londen, heeft in februari alleen USD 500 miljoen verdiend en dat bracht de waarde van het platform naar USD 5,5 miljard. Dit platform begon met het aanbieden van crypto aan zijn klanten na een samenwerkingsverband aan te gaan met Bitstamp in 2017. Robinhood, de fintech app waarvan gedacht werd dat die de recente hausse stookt in de detailhandel van aandelen, bood crypto voor het eerst aan in februari 2018.

In toenemende mate wordt crypto gezien als een duidelijke manier om het gebruikersaantal bij fintech apps te vergroten. En om zo nieuwe inkomstenstromen te creëren. En inderdaad, PayPal CEO Dan Schulman heeft duidelijk aangegeven dat hij dit jaar van plan is inkomsten te genereren via Venmo, welke 52 miljoen accounts bezit.

Drang voor het in dienst nemen

PayPal plaatste ergens aan het begin van 2020, sollicitatieoproepen voor het opvoeren van zijn nieuwe Blockchain Research Group. Hierbij plaatste PayPal 8 oproepen voor engineering functies waarvan 4 in San Jose en de overige 4 in Singapore. PayPal concentreert zich nu op uitbreiden van zijn betaal expertise, volgens een van de 3 ingewijde bronnen. Na het kortdurende samenwerkingsverband van het vorig jaar met Libra van Facebook.

Chief Technology Officer van PayPal, Sri Shivananda, zei in een interview met Coindesk eerder dit jaar dat het bedrijf een eigen perspectief en visie wil betreffende blockchain technologie. Dit om te zien hoe het kan bijdragen aan het concept voor het creëren van een open digitaal betaalplatform welke eenieder ten dienste is. Verder zei Sri Shivananda ook niet in staat te zijn om commentaar te geven over de specifieke plannen van PayPal.  Hij gaf verder aan dat ze bij PayPal sterk geloven in de potentie van blockchain. En dat het digitaliseren van valuta slechts een kwestie is van “wanneer” en niet “als”.