Hoewel Bitcoin zeer volatiel blijft, ondersteunen fundamentele factoren de waarde en het gebruik ervan. Veel mensen hebben al over Bitcoin gelezen of gehoord. Slechts een klein percentage van de bevolking begrijpt echter hoe deze virtuele valuta werkt. Als u een klein bedrijf runt, hoeft u de onderliggende technologie van Bitcoin niet volledig te begrijpen. Het is echter van cruciaal belang om te leren hoe het uw startup ten goede kan komen. Misschien kunt u deze website https://bitcoin-loophole.nl/ bezoeken voor meer informatie over bitcoin-handel.

Vanaf 2015 had Bitcoin een stempel gedrukt op de wereld. Meer dan 100.000 bedrijven accepteerden deze virtuele valuta. En daar zaten prominente bedrijven bij als Dell, Microsoft, en Overstock.com. Maar waarom zouden kleine bedrijven overwegen Bitcoinbetalingen aan te nemen?

Bitcoin begrijpen

Bitcoin is een virtuele of elektronische versie van geld, die Satoshi Nakamoto in 2009 introduceerde. Maar wat Bitcoin zo bijzonder maakt, is dat het van persoon tot persoon is, wat betekent dat er geen financiële instellingen, overheden of banken aan te pas komen. Bitcoin is afhankelijk van blockchain-technologie om de tokens te beveiligen.

Omdat het digitaal is, maakt Bitcoin transacties goedkoper, sneller en probleemloos. Het unieke van Bitcoin zit hem in de onderliggende technologie die decentralisatie mogelijk maakt. Het maakt ook gebruik van cryptografie om transacties te beveiligen. Hier zijn de onderliggende fundamenten die het gebruik van Bitcoin in kleine bedrijven ondersteunen.

Bedrijfskosten

Een belangrijk aspect waarbij Bitcoin een klein bedrijf kan helpen is veiligheid. In 2017 meldde de Identity Theft Resource dat datalekken voor bedrijven van privégegevens van klanten de hoogste niveaus bereikten. Als klanten met Bitcoin betalen, hoeft een bedrijf hun gegevens niet te bewaren in een gecentraliseerde hub, waar de meeste inbreuken op gegevens plaatsvinden. Bitcoingebruikers slaan financiële informatie op in crypto-portefeuilles. Het gebruik van Bitcoin betekent dus dat een bedrijf niet verantwoordelijk is voor de veiligheid van dergelijke informatie.

Efficiënte kasstroom

Bitcoin kan een klein bedrijf helpen met de cashflow. De meeste startups hebben krappe budgetten, waardoor een efficiënte cashflow een essentieel aspect van hun activiteiten is. Wanneer klanten met creditcards of bankoverschrijvingen betalen, moeten bedrijven wachten tot de dienstverlener de betalingen heeft verwerkt. In het ergste geval kunnen klanten om terugbetaling vragen, wat tot vertragingen en verliezen leidt.

Hoewel dit in principe in orde is, veroorzaakt het problemen voor kleine ondernemingen. Het terugbetalen van een betaling kan hoofdpijn veroorzaken voor het bedrijf dat afhankelijk is van inkomend contant geld om te draaien. Niemand kan een Bitcoin-transactie terugdraaien, tenzij de ontvanger ermee instemt het bedrag aan de klant terug te betalen. Bitcoin kan dus een einde maken aan de problemen met terugbetalingen en terugboekingen voor kleine bedrijven.

Lagere transactiekosten

Als uw kleine bedrijf over de landsgrenzen heen opereert, hoeft u geen hoge kosten te betalen die uw winst drukken als u Bitcoin gebruikt. Internationale betalingen via banken en kredietkaarten kunnen duur zijn. Anderzijds brengen Bitcoin-transacties lage kosten met zich mee. Bitcoin is digitaal en wordt niet gesteund door een nationale bank of een land van herkomst. Uw bedrijf hoeft dus niet te wachten op een buitenlandse bank om de betaling te vereffenen. Ook hoeft u niet de hoge kosten te betalen voor internationale geldovermakingen bij traditionele methoden.

Potentiële winsten

Uw kleine bedrijf kan profiteren van de handel in Bitcoin. Bij ontvangst van Bitcoinbetalingen kan uw bedrijf ervoor kiezen deze in te wisselen voor fiatgeld. Platforms als Bitcoin Revolution stellen particulieren en bedrijven in staat Bitcoin te verhandelen met fiatgeld. Zo kunt u de cryptomarkt onderzoeken en in de gaten houden om te weten wat het meest geschikte moment is om uw Bitcoins in te wisselen en uw winst te maximaliseren. Bovendien bieden sommige cryptobeurzen informatie om u te begeleiden bij het handelen in Bitcoin. 

Slotopmerkingen

In het algemeen hebben kleine bedrijven veel redenen om Bitcoin te overwegen. Onderzoek is echter altijd van vitaal belang voor elke bedrijfsleider voordat hij Bitcoin integreert in de dagelijkse activiteiten van de onderneming. Op die manier kunt u weten hoe deze virtuele valuta uw bedrijf zal beïnvloeden en hoe u uw winst kunt maximaliseren met Bitcoin.