Tezos Kopen

Bekijk direct bij welke exchange deze currency te koop is.

Benieuwd naar de actuele Tezos prijs? Op deze pagina delen wij het laatste nieuws en geven wij tips voor de inkoop van deze cryptocurrency.

Als je op zoek bent naar een cryptocurrency dat niet door middel van mining tot stand wordt gebracht kun je op zoek gaan naar Tezos. Deze cryptocurrency werkt namelijk op een blockchain netwerk dat verbonden is met een digitale token. Het is niet direct bedoeld als betaalmiddel, maar wel voor het hosten van applicaties. Wat je er precies mee kunt, kun je in onderstaande informatie lezen. Ook zie je hier de koersverwachtingen, voor- en nadelen en ontwikkelingen in terug, zodat je goed voorbereid bent.

Tezos kopen

Wil je Tezos kopen? Dan zijn er verschillende websites waar dit kan. Bovenaan vindt je de beste exchanges om Tezos te kopen- of verkopen. Bitvavo is één van de grootste exchanges van Nederland en onze favoriet vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het gemak. Handig aan Bitvavo is dat je met iDEAL kunt betalen. Zo beschik je direct over Tezos en kun je kopen en verkopen vanuit de wallet op de website. Voor een transactie bij Bitvavo geldt een maxiumtarief van 0,25% handelskosten.

Je kunt bij Bitvavo XTZ kopen door in te loggen op je account, of een account aan te maken op www.bitvavo.com. Je kunt daarna euro’s overmaken naar je Bitvavo-wallet via een van de 8 betaalmethodes. Gebruikers kunnen onder meer iDEAL en Bancontact. Euro’s worden dan direct overgemaakt naar het account. Met Bitvavo kun je euro’s inwisselen voor Tezos vervolgens. Je kunt de munteenheid dan verhandelen, bewaren en gebruiken als betaalmiddel of eenvoudig verkopen als deze is gestegen. Lees hieronder meer over de verschillende voor- en nadelen en de nieuwe ontwikkelingen gaande bij Tezos (XTZ).

Wat is Tezos?

Tezos staat ook wel bekend als XTZ en is een van de nieuwste cryptocurrencies op de markt. In 2018 is er namelijk tijdens een ICO 232 miljoen dollar opgehaald, maar heeft daarna een achterstand opgelopen. Er waren namelijk juridische problemen, waardoor er tot eind 2019 weinig tot geen ontwikkelingen tot stand kwamen. Terwijl de cryptocurrency er juist voor bedoeld was om een open source platform te hebben dat applicaties en activa konden ontwikkelen en hosten. Het was daarom maar goed dat de crypto begin 2020 weer aan de betere hand was.

Tezos maakt daarbij gebruik van het Proof of Stake principe. Dit houdt in dat gebruikers mee kunnen stemmen over de veranderingen die plaatsvinden op het netwerk. Gebruikers kunnen op deze manier de verantwoordelijkheid hebben om upgrades op het protocol te beheren. Ook de wijzigingen in het bestuursproces vallen onder dezelfde verantwoordelijkheid. Dit zorgt ook voor een bepaalde mate van populariteit, waardoor de munt wordt verhandeld voor 2,90 dollar. Wel blijven de stemmingen rondom de protocollen te allen tijde het belangrijkste.

Daarbij is Tezos een gedecentraliseerd netwerk. Er is geen controle van een derde partij, maar alles wordt door de ontwikkelaars en de gebruikers uitgevoerd. De ontwikkelaars en miners hebben dus de verantwoordelijkheid. Bij andere cryptocurrencies kwam er hierdoor een gebrek aan verscheidenheid en flexibiliteit. Ook zorgde het voor een opsplitsing van blokketens. Hierdoor ontstonden er veel verschillende projecten, waaruit ook het DAO-fiasco uit voort kwam. Tezos kwam hierdoor tot het besluit om een eigen netwerk te creëren voor de gebruikers. Er zijn daarbij wel enkele spelregels opgesteld, zodat het in goede banen geleid wordt.

Bij Tezos hoeft daarom nooit gebruik te worden gemaakt van een hard fork. Deze afsplitsing kan voorkomen worden, doordat de veranderingen direct doorgevoerd kunnen worden. De gebruikers stemmen om een upgrade voor te stellen, waardoor onenigheden kunnen worden voorkomen. De democratische besluiten stimuleert gebruikers ook weer om deel te nemen aan alle ontwikkelingen. In het verleden zijn er al veel problemen opgelost en heeft de cryptocurrency enorme stappen gemaakt door binnen een korte tijd de problemen aan te kunnen pakken.

Voor- en nadelen van Tezos

Tezos kenmerkt zich door middel van een uniek ontwerp. Het Network Shell zorgt ervoor dat er een blockchain netwerk ontwikkeld kan worden dat zelfstandig verandert. Ook kan deze geüpgraded en aangepast kan worden. De vooraf ingestelde regels zorgen hiervoor. Tevens zorgt het ook voor een democratisch systeem, wat weer extra voordelen met zich meebrengt. De gebruikers kunnen veranderingen door laten voeren als er discussies ontstaan, waardoor er geen afsplitsingen voor hoeven te komen.

Tezos werkt met behulp van meerdere lagen. Hierdoor is er ook een hogere transactiesnelheid te vinden. Je hebt in een korte tijd alle transacties geverifieerd en verwerkt op de blockchain. Zo ben je bijna geen tijd meer kwijt en kunnen er ook betalingen naar het buitenland plaatsvinden. In tegenstelling tot andere betaalmethoden zal het geld binnen een korte tijd op iedere rekening verschijnen. Voeg hier ook nog de lagere transactiekosten aan toe. Normaal gesproken ben je veel geld kwijt als er geld naar het buitenland wordt overgemaakt. De transactiekosten zijn voor het handelen in crypto echter hetzelfde. Je betaalt dus nooit te veel.

Ook de veiligheid is gewaarborgd bij Tezos. Dit gebeurt niet alleen aan de hand van de verificatie, maar ook met behulp van smart contracts. Met deze contracten kunnen veel persoonsgegevens beschermd worden, terwijl er wel voldoende informatie wordt prijsgegeven om de transactie door te kunnen voeren. Met deze contracten kunnen de transacties ook niet direct naar jou herleid worden. Derden kunnen daarom niet weten dat het geld bij jou vandaan komt. Het mechanisme dat hierachter zit, geeft extra zekerheid.

Tezos ontwikkelingen

Omdat Tezos nog niet zo lang bestaat en er in een korte tijd al veel problemen op de weg zijn gekomen, zit de cryptomunt nog in ontwikkeling. Wel hebben de ontwikkelaars het vanaf het begin af aan voor elkaar gekregen om een onafhankelijk netwerk op te bouwen waar gebruikers sterk de overhand bij hebben. Als er tegenslagen zijn, dan wordt er direct over gestemd. Hierdoor kunnen de veranderingen gelijk weer plaatsvinden. Omdat dit geheel automatisch gebeurt, heeft niemand er meer omkijken naar en kan het netwerk van de cryptocurrency zich alleen nog maar verbeteren.

Daarbij zijn er ook nog veel verwachtingen voor de toekomst. Tezos wil namelijk zorgen dat het gebruikt kan worden voor het hosten van applicaties, maar dan moeten er wel meer mensen gebruik van gaan maken. Daarom worden gebruikers ook beloond voor de hulp die zij bieden op het gebied van de upgrades. Als het netwerk sterk verbetert, kunnen er ook weer nieuwe technologieën toegepast worden.

Tezos koersverwachtingen

De koersverwachtingen van Tezos zijn veelbelovend. Waar er een moeilijke start was met een lage koers, is het op dit moment al flink gestegen. Daarom wordt het door experts ook bestempeld als een van de meestbelovende projecten op de markt. Deze voorspelling moet je echter wel met een korrel zout nemen. Er zijn veel factoren die een grote invloed hebben op de waarde van cryptocurrency. Op dit moment is de munt populair, maar dit moet wel zo blijven om de waarde op hetzelfde niveau of zelfs hoger te houden. Zodra veel gebruikers de munten verkopen, zal de waarde dus ook weer dalen.

Daarbij is het de verwachting dat er grote stappen genomen gaan worden bij Tezos. Als er partnerschappen opgebouwd worden en de veranderingen doorgevoerd worden die gebruikers voor ogen hebben, dan zal de koers alleen maar gaan stijgen. De instabiliteit kan echter wel voor grote risico’s blijven zorgen. Hier moet je ook van op de hoogte zijn en het is daarom verstandig om zelf ook alles in de gaten te houden.

Tezos kopen met iDeal & Tezos koers

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over Tezos

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de Tezos koers verwachting in 2020?

De verwachting van Tezos ligt erg hoog, vanwege de verschillende ontwikkelingen waar Tezos mee bezig is. Op dit moment is het team bezig met verschillende ontwikkelingen om het platform en de producten verder te ontwikkelen. De huidige koers van Tezos vind je in de grafiek hierboven, hier kan je de Tezos prijs actueel volgen.

Waar kan ik Tezos kopen?

De cryptocurrency kan je kopen bij diverse crypto exchanges, bovenaan deze pagina vind je de beste opties om Tezos te kopen via iDeal of andere veilige betaalmethodes. Bekijk en vergelijk bovenaan de verschillende exchange opties om te zien waar je voorkeur naar uitgaat.

Wat is het laatste Tezos nieuws?

Op deze pagina vind je het laatste Tezos nieuws van vandaag. Via de Twitterfeed wordt dagelijks het laatste Tezos nieuws opgehaald. Sla deze pagina op bij je favorieten om dagelijks op de hoogte te zijn van het laatste Tezos nieuws!

Waar kan ik Tezos verkopen?

Verkopen van Tezos kan erg eenvoudig, de verschillende exchanges bovenaan deze pagina zijn de beste opties om snel je Tezos in te ruilen voor euro’s of andere valuta. Je kan hier eenvoudig een account aanmaken, je crypto verkopen en het laten overstorten naar je bank.