Franse consumenten kunnen nu Tezo’s kopen bij 10.000 mini-marts, tabakswinkels en benzinestations met prepaid-coupons of -kaarten.

De Franse crypto-startup Digycode heeft ondersteuning voor Tezos (XTZ) -aankopen geïntroduceerd via zijn prepaid vouchers en cadeaubonnen. De integratie is het product van een samenwerking tussen Digycode en het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Nomadic Labs – die bijdragen aan het behoud van de kerncode van Tezos.

De mede-oprichter van Digycode, Christopher Villegas, beschreef Tezos als “een van de meest veelbelovende” cryptoprojecten, en voegde eraan toe dat de lijst enkele maanden van overweging volgde.

 

XTZ te koop bij 10.000 winkels in Frankrijk

Vanaf dinsdag kunnen Franse klanten Tezos nu kopen bij 10.000 tabakswinkels, benzinestations en mini-markten in het hele land in de vorm van kortingsbonnen en prepaid-kaarten. In totaal kunnen nu zes verschillende crypto-activa worden gekocht via het Digycode-netwerk van winkels, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en Dash. Gebruikers die crypto willen kopen in de winkels van Digycode, moeten eerst een account aanmaken via de website van het bedrijf en een Know Your Customer-verificatie ondergaan.

Digycode richt zich op kleine investeerders, waarbij kopers hun crypto-account kunnen opladen in termijnen van € 20 ($ 22), € 50 ($ 55) of € 200 ($ 220). Het bedrijf hanteert een dagelijkse limiet van € 1.000 aan crypto-aankopen en een maandelijkse limiet van € 10.000. De Digycode-website waarschuwt dat gebruikersgedrag dat wijst op illegale activiteiten kan leiden tot accountbeperkingen of sluitingen.

 

Franse zakenman pleit voor het symboliseren van de Mona Lisa

Digycode is in augustus 2017 gelanceerd om cryptocurrencies meer beschikbaar te maken voor Franse investeerders. Het bedrijf is een filiaal van Toulouse Digital Service, een groep die ook cryptohandel diensten Zebitex en ZeBitcoin exploiteert. In 2018 faciliteerde Digycode 65.000 crypto-oplaadbeurten in het hele land.

Crypto lijkt de laatste tijd steeds meer geaccepteerd te worden in Frankrijk, waarbij de Franse rechtbank een geschil voorzit tussen een crypto-uitwisseling en een beleggingsonderneming die Bitcoin in februari als een vorm van valuta erkent. Dinsdag argumenteerde de Franse zakenman Stephane Distinguin dat de Franse staat het Mona Lisa-schilderij moet symboliseren en verkopen voor € 50 miljard om de economische gevolgen van COVID-19 te verzachten.