De Venezolaanse burgemeesters kwamen overeen om zich aan te sluiten bij het plan van de regering om de adoptie van Petro uit te breiden, ondanks dat sommige gemeenten niet over de technologie beschikken om het aan te pakken.

De “Nationale Belasting Harmonisatie Overeenkomst” werd door de Bolivariaanse Raad van Burgemeesters in Venezuela getekend. Dit werd gedaan voor 305 gemeenten in het land, ook de Petro (PTR) hoort erbij, de overeenkomst dient als een innings middel voor betalingen van belastingen en sancties.

De nieuwe campagne heeft ervoor gezorgd dat gebruik van cryptocurrency is toegenomen.

Volgens de regering zal de vice-president van Venezuela, Delcy Rodríguez, de leiding hebben over de implementatie van één register van belastingbetalers via een digitale consultatie tool.

De verantwoordelijkheid voor het creëren van een informatie-uitwisselings- en controlesysteem, waarmee bedrijven betalingen in cryptocurrency aan de staat kunnen vastleggen, zal ook bij haar liggen.

In Venezuela zijn er 335 burgemeesters, waarvan 91% onder het mandaat van de Verenigde Socialistische Partij van Venezuela, PSUV. Slechts 30 burgemeesters worden geleid door tegenstanders van het regime van Nicolás Maduro.

De gemeentelijke overheden die niet door Maduro worden ondersteund, zullen verder blijven gaan met het innen van belasting-gelden in Bolívar, de Venezolaanse fiatvaluta. Dit omdat sommigen niet beschikken over de juiste technologie om Petro-betalingen te kunnen verwerken.

Vice-president Rodríguez gaf het volgende aan in de aankondiging:

“Het is de vereenvoudiging van de procedures, waardoor de bestuurlijke activiteiten van de staat ten dienste van de mensen efficiënter worden, van de economische sectoren die de economische activiteit in de productieve en commerciële gebieden stimuleren, omkaderd in deze week van flexibiliteit die maandag begon.”

Bijna 15% van alle brandstof-betalingen bij benzinestations over het gehele land, werd gedaan in Petro (PTR), dit meldde de Venezolaanse regering op 11 juni. De toename gebeurde in de eerste week van het door staat ondersteunde nieuwe plan om op grote schaal gebruik van het token te bevorderen.

Volgens berichten van lokale media ging 40% van de PTR-transacties via de buitenlandse benzinestations.