Crypto minen is een winstgevende activiteit die wereldwijd multinationale technologiebedrijven en particulieren aantrekt. Het Bitcoin-netwerk bestaat uit duizenden miners, willekeurig verdeeld over de hele wereld. Bitcoin-mine-werkers verifiëren en valideren transacties op de blockchain, waardoor een digitaal openbaar grootboek ontstaat. Ze maken ook nieuwe Bitcoin-munten op basis van het onderliggende algoritme van het netwerk.

De verificatie en validatie en validatie van Bitcoin-transacties zijn essentieel voor het handhaven van de integriteit van het netwerk en het voorkomen van risico’s zoals dubbel geld en fraude. Miners gebruiken krachtige computers met geavanceerde software en servers om transacties te valideren en nieuwe tokens te slaan. In het volgende artikel wordt uitgelegd waarom Bitcoin-mine-werkers veel meer rekenkracht nodig hebben.

Hoe Bitcoin-minen werkt

Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, is Bitcoin-mining een complex proces dat niet voor iedereen is weggelegd. Mine-werkers voegen blokken toe aan de blockchain en creëren nieuwe munten door technische cryptografische vergelijkingen op te lossen. Ze wedijveren om de vergelijkingen op te lossen voor beloningen in Bitcoin. De eerste mine-werker die de wiskundige problemen oplost, ontvangt de vastgestelde beloningen.

Het oplossen van deze vergelijkingen helpt om het Bitcoin-grootboek en -netwerk betrouwbaar en veilig te houden. De cryptografische vergelijkingen zijn te ingewikkeld om met de hand of mentaal op te lossen. Daarom gebruiken miners krachtige hardware en software om succes te boeken. Application-Specific Integrated Circuits (ASICS) is momenteel het meest robuuste en populaire computersysteem voor Bitcoin-mining.

Het belang van krachtige computers bij Bitcoin-mining

De gespecialiseerde ASIC-hardware pakt rekenproblemen aan en verhoogt de verwerkingskracht. Dat verbetert de mogelijkheden en snelheden van de miners bij het oplossen van de cryptografische vergelijkingen om nieuwe blokken te maken. Krachtigere computers kunnen dus de veiligheid van het Bitcoin-netwerk aanzienlijk verbeteren, door transacties snel te verifiëren om dubbel geld te voorkomen.

Een hogere rekenkracht zorgt voor een betere schaalbaarheid, waardoor miners Bitcoin-transacties snel kunnen verifiëren en valideren op het blockchain-grootboek. Daardoor kan het netwerk meerdere transacties in korte tijd ondersteunen en verwerken, met de grootst mogelijke nauwkeurigheid. Het verkleint ook de kans dat dezelfde munten voor twee verschillende transacties worden gebruikt.

Krachtige computers zijn ook essentieel voor de veiligheid van het Bitcoin-netwerk. In tegenstelling tot gewone computers hebben crypto-mine-computers gespecialiseerde software, die moeilijk te kraken is. Dat is essentieel om de veiligheid van het netwerk te handhaven en hackers en andere cybercriminelen buiten de deur te houden. Verschillende toonaangevende cryptoplatforms, zoals https://bitcoin-prime.nl/, gebruiken dezelfde strategie om de operationele veiligheid en efficiëntie te verhogen.

Bitcoin-mining werkt met een Proof-Of-Work-mechanisme, waarbij miners 64-cijferige hexadecimale getallen moeten ontwikkelen, een hash. Crypto mining computers genereren hashes met verschillende snelheden; mega hashes per seconde, Giga hashes per seconde, of Tera hashes per seconde, afhankelijk van de eenheden. Maar zelfs de slimste miners kunnen niet alle mogelijke 64-cijferige getallen raden, vandaar de behoefte aan krachtige computers.

De moeilijkheidsgraad van cryptografische puzzels neemt ook toe met de tijd. Vanaf 2020 is de moeilijkheidsgraad voor het meest recente blok meer dan 16 biljoen. Dat betekent dat de kans dat een computer een hash genereert die onder het doel ligt, bijna één op 16 biljoen is. Het netwerk past de niveaus aan na de voltooiing van 2.016 blokken, wat overeenkomt met ongeveer twee weken.

De moeilijkheid van het oplossen van de vergelijkingen neemt ook toe op basis van het aantal miners. Dat betekent dat de problemen complexer worden wanneer veel miners strijden om de beloningen. Het gebruik van krachtige computers stelt miners in staat om door de moeilijkheidsgraden te navigeren en blokken te voltooien zonder al te veel moeite. Minder rekenkracht daarentegen stelt de moeilijkheidsgraad naar beneden bij, waardoor het delven gemakkelijker wordt.

De lucratieve stimulansen van Bitcoin-mining trekken voortdurend duizenden miners wereldwijd aan. Dat heeft geleid tot hevige concurrentie, waardoor miners de nieuwste ASIC-apparaten moeten aanschaffen of zich moeten aansluiten bij professionele mine-pools om aanzienlijke winsten te maken. Crypto mining-pools en -bedrijven zijn momenteel de beste alternatieven voor de meeste miners omdat ze enorme rekenkracht bieden. Lid worden van deze pools betekent echter ook dat miners de beloningen zullen delen op basis van individuele bijdragen.