Cryptocurrencies zijn ontstaan ​​als een digitaal alternatief voor meer traditionele uitwisselingsmethoden zoals contant geld of creditcards maar bieden tegenwoordig meer oplossignen dan dat. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal voordelen van cryptovaluta.

Gemakkelijke transacties

Wanneer u zaken doet of zaken doet met banken of andere wettelijke vertegenwoordigers, zijn er veel transactiekosten die u voor elke transactie moet betalen. Bovendien komt er veel papierwerk etc. kijken bij banken. Wanneer je cryptocurrencies gebruikt, neemt dit de behoefte van de tussenpersoon weg. De transactie vind één op één plaats en dat scheelt transactiekosten.

Beleggen

De koersen van cryptocurrencies bewegen over het algemeen sterker dan die van aandelen of andere beleggingsmiddelen. Met veel verstand kun je daarom best veel geld verdienen met beleggen in crypto’s. Heb je dit verstand of deze ervaring niet? Dan kun je ook je crypto beheerd beleggen. Op deze manier gaat een externe partij met verstand beleggen met het geld wat jij inlegt. 

Activa-overdrachten

De cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om het eigendom van activa op de ene naam over te dragen naar een andere naam door de verkoper via Crypto’s te betalen. Dit gebeurt allemaal in de blockchain waardoor het gemakkelijker is om een transactie te voltooien. Daarnaast kunnen overdrachten zo gemakkelijk in de toekomst worden gepland en eventuele goedkeuring van derden worden toegevoegd.

Sterke beveiliging

Transacties met cryptocurrencies kunnen niet worden teruggedraaid. Het proces van een transactie is op zo’n manier gecodeerd dat er geen hacker tussen kan komen. Dit wordt gedaan door de blockchain techniek. Deze techniek versleuteld de informatie door middel van cryptografie. Alle informatie wordt daardoor op een dusdanige manier versleuteld dat alle informatie nooit op één plek te verkrijgen is.

Hoog rendement

Crypto’s hebben over het algemeen een hoog rendement. Dit komt doordat de markt sterk beweegt. Externe partijen die helpen met beleggen in crypto’s kunnen op deze manier aantonen wat voor rendementen ze door het jaar heen hebben behaald. Zo was het Yieldt rendement in januari 2021 al 37,6%